Krvácanie na začiatku tehotenstva a Covid-19

maria898
23. feb 2021

Ahojte, uz som zufala... Zistila som ze som tehotna a zaroven som zistila ze som pozitivna na covid. No zacala som aj slabo krvacat a krvacam stale. Doktor mi kazal prist po karantene co je za dva tyzdne a ja sa idem zblaznit ci je vsetko v poriadku. Ked aom bola u lekara prvykrat bolo to velmi skoro a lekar na sone videl len vysoku sliznicu. Testy mam pozitivne ale velmi sa bojim. Predpisal mi dufaston. Mate niekto podobnu skusenost?

becyn97
23. feb 2021

@maria898 okamzite zavolaj sanitku,alebo ist na covid prijem,na gynekologickom oddeleni tiez maju miesto pre covid pacientov...moze to byt zacinajuci potrat...drzim palce🙏

maria898
autor
23. feb 2021

Doktor mi povedal ze to je na zaciatku celkom normalne zajtra som mala ist na kontrolu po tyzdni a vlastne na potvrdenie tehotenstva lekarom, no kedze aom pozitovna tak nemozem, predpisal mi dalsie dve balenia dufastonu a mam sa po karantene ohlasit. Nic mi nie je nemam ziadne priznaky len intezitou spinenia krvacam, cize slabucko ale je to na porazenie nevediet nic

cookie29
23. feb 2021

Moja odpoved sa Ti páčiť nebude. Ale v takomto ranom štádiu sa nedá nič moc robiť. Ak je plod v poriadku udrží sa. Duphaston je podpora. Môžeš si kúpiť Ascorutin. A treba vydržať. A držať palce. Pokial nezačneš krvácať silnejšie... lekára si videla. Na pohotovosti neurobia nič viac. Držím palčeky.

maria898
autor
23. feb 2021

Ved preto na pohotovost ani nejdem, len som chcela vediet ci ma niekto podobne skusenosti ako ja, viem ze je to v bozich rukach...

majamat
23. feb 2021

@maria898 suhlasim s @cookie29
ja som krvacala vlemi slabo v 13tt a aj tak sa nic robit nedalo. bol to zamlknuty potrat. babo jednoducho zomrelo., casto sa to stava pri genetickom poskodeni plodu. krvacanie zacalo tak, ze len kvaka krvi na toaletaku, na sp. pradle nie. a o par hodin opat kvapka. na druhy den nic.

naopak pri dcera som najskor spinila asi tyzden, bola som u gyn, setko bolo OK, o 3t som aj krvacala, len chvilu a vsetko bolo OK, bez liecby, klud na lozku a z toho tehu mam uz 10r dceru.

mikasz
23. feb 2021

@maria898 tiez suhlasim s @cookie29
Ine ako duphaston by ti aj tak nedali. Teraz je to na prirode, viac urobit nemozes. Snaz sa byt co najviac v pohode, oddychovat a verit, ze to dobre dopadne drzim palce ✊

maria898
autor
23. feb 2021

Dakukem vam vsetkym za povzbudenie... To cakanie a bezmocnost su hrozne

cookie29
23. feb 2021

@maria898 viem. Ja som krvacala a spinila cely prvý trimester. A keďže som o drobceka ÚT dvakrát prišla tak to nebolo nič moc. Dnes som 30tt. Súcitim. Viem že čakanie je hrozné, ale bohužiaľ nič iné sa nedá robiť. Ja som mala Utrogestan namiesto duphastonu. Ale oboje funguje na rovnakom princípe.

nikazuz
23. feb 2021

Ahoj. Ja som začala špiniť v 7.týždni a špinila som mesiac. Jeden deň som dokonca aj zakrvácala, už som sa bála najhoršieho... U dr. som bola, predpísal duphaston, povedal že zatiaľ je všetko OK, ale... ak je plod slabý, tak s tým nespravím nič a potratím ale ak je silný, tak všetko bude v poriadku. Proste buď-alebo... No špinenie po mesiaci zo dňa na deň prešlo. Nakoniec sa zistilo, že placenta mi prekrýva krčok, tak z toho som špinila a mám sa šetriť.... Takže moja skúsenosť, že to môže dopadnúť aj dobre. Viem ľahko sa to píše, že netreba sa stresovať a byť v pohode, keď ten strach tam je.... ale držím silno päste nech je všetko v poriadku 😉

ktochytavzite
23. feb 2021

@maria898 viesco je to bezne,ja som v obich tehotenstvach spinila a krvacala na zciatku,uzivaj lieky a bud v klude ,lez ziaden sex anamaha,a ked ti skonci karantena tak uvidis co na sine bude,ale aj tak budes musiet kezat tie 3m .A mam kamaratku kt v 9tyz mala koronu a v pohide jenuz v 22tyz,drzim oalce.

maarrttina
23. feb 2021

Ja som na úplnom začiatku tehotenstva, špiním a lekárka ma šupla do nemocnice, že pre istotu aby som bola pod dohľadom lekárov. Ležím tu 2. deň, a keby som bola vedela, radšej ostanem ležať doma. Dali mi včera jednu injekciu, dnes absolútne nič. Beriem lieky, ktoré mi predpísala moja gynekologička. Pokiaľ špiníš, tak vraj je to normálne na začiatku, pokiaľ by si mala jasno červenú krv, tak to už môže byť problém. Odporúčam kľudový režim- ležať, ležať a ležať. Akurát na wc, resp. Na rýchle osprchovanie. Držím prsty 🍀👣

vlada2401
23. feb 2021

@maria898 ja som na tom bola podobne 3.1. som sa dozvedela,že som tehotná a 5.1. že mám Covid karanténu som mala 10 dní,priebeh našťastie ľahší,mňa od začiatku veľmi bolelo podbruško,že som nedokázala fungovať,variť nič,nohy sa mi klepali,tak som väčšinou len ležala,keď som mala po karantenne išla som na prehliadku, vsetko bolo vraj ok,potom som trošku začala špiniť ,bolesti neustupovali,až sa zo mňa doslova valila krv,to som volala na gynekologické do nemocnice bolo 12 hodín večer a tam,že to je pravdepodobne potrat,že s tým teraz nič neurobia,že mám ísť ráno gynekológovi,tak som išla presvedčená s tým že už Mimi nie je a on,že všetko v poriadku srdiecko bije nasadil ultrogestan na vkladanie 3 x 2 plus ascorutin proti krvácaniu,a krvácanie sa už neopakovalo,bolesti tiež ustáli a zatiaľ klop klop na poslednej poradni bolo všetko ok,tak preto nezufaj,maj kľúdový režim,dávaj si duphason a určite bude všetko v poriadku,držím palceky,a hlavne tí želám nech máš Covid buď bezpriznakovy alebo s ľahkým priebehom a veľa zdravíčka

becyn97
23. feb 2021

@cookie29 to vazne?ja som v 16tt zacala krvacat ihned som isla na pohotovost,pichali mi injekciu 3x denne,a nechali ma v nemocnici 5 dni,a 2x mi robili aj sono...dokonca prvy den vecer som zacala krvacat hned volali doktorke a pichali mi injekcie,chvala bohu ze som bola v nemocnici a vedeli mi hned pomoct🙏🙏 hned prvy den brali krv,podla toho nasadili lieky...mne pomohli cize nemozem nic zle povedat😊

mikasz
24. feb 2021

@becyn97 lenze ty si bola v 16tt, to je trochu rozdiel. Autorka pise, ze je na zaciatku, este nema vlastne ani potvrdene tehu a aktivitu srdiecka, tak pokial silno nekrvaca, ze je to zivot ohrozujuci stav, naozaj neostava nic ine iba cakat...

cookie29
24. feb 2021

@becyn97 hej ale byt v druhom trimestri a na začiatku tehotenstva, ktoré ešte nie je potvrdené je celkom slušný rozdiel, nemyslíš? Ty si už mala za sebou aj prvý veľký ultrazvuk. Tvoj drobček mal koľko? Okolo 14cm a rizikové obdobie za sebou. Predpokladám, že ti pichli dicynone. Ale autorka ešte nemá ani potvrdené tehotenstvo...

maria898
autor
24. feb 2021

@becyn97 veru ja este v podstate nemam ani potvrdene tehotenstvo lekarom, takze fakt mi ostava len cakat. No a s tym setrenim sa to moc ani nejde kedze mam doma 2 a pol rocneho a treba sa postarat a navarit. No snacim sa lezat kolko ide

sense
24. feb 2021

Žiaľ neostáva ti nič len sa skúsiť ukludnit a čakať, 1.trumester je viac menej na prírode aj keď je to tazke.... Pri dcére som 2 x krvacala silno žiadne špinenie normálna krv a teraz bude mať 8 rokov, posledné tehu minuly rok žiadne krvácanie žiadne špinenie, zle mi bolo plus všetky ostatné príznaky tehu a v 8tt + n a kontrole nebilo srdiečko plod zodpovedal 7tt, ešte v to ráno som strávila pár chvíľ v objatí s miskou a ani vo sne by ma nenapadlo ze niečo nie je v poriadku.... A bol z toho zamlknuty potrat

maria898
autor
24. feb 2021

@sense tak to ma mrzi... Mne prve tehotenstvo nebolo absolutne nic a teraz toto

sense
24. feb 2021

@maria898 žiaľ sú veci resp stávajú sa veci kt neovplyvnime a aj keď to nie je ľahké a boli to... S odstupom času radšej keď to odíde tak skoro keďže zjavne nebolo niečo v poriadku... Ale treba myslieť pozitívne, nabudúce to bude lepšie 😇😉

damiq
27. feb 2021

A ešte jedna rada. Keď som ja špinila a krvácala na začiatku tehotenstva, tak dr mi predpísala utrogestan. Povedala že to je sto krát lepší a účinejší liek ako duphaston.. samozrejme, že je drahší tak ho nepredpisuje väčšina lekárov a predpisujú len duphaston..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre