Krvácanie a kŕče v 6. týždni

24. máj 2020

Ahojte maminky,

prosím, je tu niektorá, ktorá ste zažila krvácanie na začiatku prvého trimestra a zvládli ste donosiť zdravé bábätko do konca? Prvé dve tehotenstva som mala hrozné, rizikové, veľký stres, no nikdy som nekrvacala. Dnes ráno som začala krvácať - najprv slabo, potom už silnejšie a pridali sa aj bolesti v podbrušku. Veľmi dobre viem, čo to môže znamenať a viem aj, čo mám robiť, len pre povzbudenie som sa chcela spýtať, či sú tu aj maminky s podobným osudom a šťastným koncom?

Ďakujem :*

elenita
24. máj 2020

Ked krvacas, behom na pohotovost. Ku krcom - ja som ich mala na zaciatku, aj brutalny stres, v nemocnici mi povedali, ze som potratila. Napriek tomu, mam z toho konkretneho tehotenstva krasne dvojicky 😉

elisa1910
24. máj 2020

neviem ci ta to povzdbudi ale kamaratka takto krvacala a mala krce na zaciatku tehotenstva a lezala v nemocnici tusim jej to zacalo v 7 tt bola si uplne ista ze je to potrat uz aj zmierena s tym ze dietatko nedonosi a dnes ma zdravu uz takmer 2 rocnu dcerku..no a ja som pri prvom tehotenstve zacala len lahko spinit na hnedo isla som pre istotu na pohotovost s tym ze to isto nic nebude a nakoniec mi oznamil lekar ze babo uz nezije..bola som 13 tt..takze nikdy nevies..v kazdom pripade prajem aby ti to dopadlo tak ako mojej kamoske..

kiki68
24. máj 2020

Tak mne bolo furt nieco, este aj vysoke teploty v 7tt. Bola to kovbojka a teraz v poho v 35tt . Tak svihom do nemocky a utrogestan a magnezko, idealne so supnu infuzku. Mne to. 7tt dost pomohlo. Ako moze aj nemusi to dopadnut. Ale az tak by som sa toho nebala. Krce som mavala aj s magnezkom do 24tt cca.

rachel36a
24. máj 2020

V prvom rade sup na pohotovost..
A k otazke...ja som masivne krvacala v 7tt a dietatko som donosila...predtym som o 5 deti prisla...cele tehu bolo hrozne...narodil sa nam syncek ale zdravy nie je

sense
24. máj 2020

Krvacala som 2x raz v 6tt a raz v 10tt..... dieta ma 7 rokov

esther282
24. máj 2020

Krvacala som od 9tt do cca 16tt,mala som veľký hematom pod placentou. Aj krce boli... Dostala som Utrogestan, Ascorutin ev. Dicynone. Teraz som v 39tt.

autor
24. máj 2020

@elenita
@kiki68
@sense
@esther282 dievčatá a kŕče v zmysle bolestí takmer porovnateľnými s kontrakciami alebo len také menštruačné bolesti?

autor
24. máj 2020

@elisa1910 to mi je ľúto :(

autor
24. máj 2020

@rachel36a to ma veľmi mrzí :(

esther282
24. máj 2020

Ja som prvorodicka, takže kontrakcie nepoznám, takže za mna ako pri menzes

elenita
24. máj 2020

V mojom pripade to boli brutalne krce a bolesti ... ale bez krvacania. Na tej pohotovosti si uz bola?

sense
24. máj 2020

U mna tazko povedat kedze pri.menstruacii sim.nikdy ziadne jrce nemala.....al u mna to boli krce ako ked som mala pri prvom tehu MA tak som si myslela ze he zas koniec ale nastastie nebol

autor
24. máj 2020

@sense a ako dlho Ti, prosím, trvalo to krvácanie? Aj cely deň? A bolo silné ci slabšie? Čerstvá krv?

sense
24. máj 2020

Cervena krv , no dost vela tak som sla na pohotovost....

autor
24. máj 2020

@sense a ako dlho kontinuálne si krvacala? Celý deň bez prestávky, či aj dlhšie?

janulla1
24. máj 2020

No u mňa to bol potrat v 6tt, zacala som najprv len jemne krvácať poobede, ale svetlu krv len na papieri pár kvapiek na vlozke, nikde som nešla v noci už aj bolesti ako pri MŠ, a ráno som sa už rozkrvacala, išla som k svojmu gyn ten má poslal do nemocníce a tam že je to MA, išla by som radšej na pohotovost, radšej zbytočne ako neskoro, aj keď u mňa by to bolo možno aj tak jedno, drzim palce aby bolo dobre 🙂

kiki68
24. máj 2020

U mna rozne, bolo to ine ako krce pri menzese. Podobne, ale ine. A dost neprijemne. Navyse mi tvrdlo brusko hned od 11tt

emuska72
24. máj 2020

U mňa menštruačné bolesti a krvácanie 2x skončili potratom. Ten druhy krát je momentálne teraz 😪 Od pondelka krvácam, potratila som v 6tt. Prvý krát to bolo 5tt v Januári tohto roku 😪
Takže ja neverím v dobrý koniec pri tomto. Prepáč, že takto priamo píšem.

autor
25. máj 2020

@emuska72 to ma mrzí :(.. .. Áno, viem, že takýchto smutných skúseností je omnoho viac, preto som pre povzbudenie prosila o tie pozitívne

elenita
25. máj 2020

A bola si prosim Ta na tej pohotovosti? Ci len chces, aby Ta baby uistili, ze im to dopadlo dobre?

sense
25. máj 2020

To uz neviem ked som sa zobudila na to vecer ze nieco zo mna tecie a pistel.cela od krvy sla som na pohotovost

muromec29
25. júl 2020

@emuska72 ahoj, mrzi ma tvoja skusenost. Ja som po MA v 10tt to skoncilo, bolo to v januari a teraz som v 5tt. Vcera po velkej potrebe som zacala jemnucko spinit. Dnes, opat po wc viac a teraz uz mam na vlozke tmavu krv a stahy na bruchu. Normalne citim MS. Volala som pohotovost, ze ked sa silno rozkrvacam mam prist 🤦‍♀️

emuska72
26. júl 2020

@muromec29 ahoj. To ma veľmi mrzí 😪 veľmi silno dúfam, že ti to prešlo a je všetko v poriadku!
Ja som bola aj na pohotovosti ten prvý krát v Januári ale nič to nepomohlo. Ono keď sa to raz začne tak lekári nič nespravia. Ten druhy krát som už vedela ako to prebieha a len som si ľahla a čakala aspoň kedy prejdú bolesti.
Držím prsty aj na nohách 💛

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre