Krvácanie a hematóm v 22. týždni

stanislavkostlivy
16. apr 2021

Ahojte mamičky, píšem ako mužský zástupca z nášho páru, chcel by som sa s Vami podeliť o náš aktuálny príbeh a nájsť u Vás na fóre psychicky podporu v tejto mimoriadne ťažkej situácii. Moja partnerka je aktuálne v 22.gt. Hospitalizovaná kvôli placentalnemu hematómu krvácaniu a špineniu. Bábätko je zatial v poriadku, jedna sa o prvú graviditu takže ako každý rodičia sa veľmi tešíme ale zároveň našu radosť veľmi rýchlo vystriedal strach a obavy. O to možno horšie, že sme obaja zdravotníci tak cely priebeh prognózu a možné komplikácie dobre chápeme. Z hľadiska liečby sa robi maximum, je to zatiaľ len hra o čas, či to bábätko zvládne aspoň do obdobia viability.. Chcel by som Vás poprosiť o možnú podporu, vaše príbehy, ktoré boli taktiež veľmi kritické, už ste pomaly stratili nádej ale nakoniec dopadli dobre. Veľmi pekne Vám ďakujem .

malicka_mysicka
16. apr 2021

@stanislavkostlivy ahojte, ja som mala hematomy spojene s masivnym krvacanim, posledne v 17tt, hematom mal 12cm a tiahol sa pozdlz celeho plodoveho vajca, lekari sa bali, ze mi odide plodovka, modlili sme sa aby sme vydrzali aspon do 28tt. Krvacala spinila som do 27tt. Hematom sa vstrebal a rodila som v 42tt. Syn ma 2 roky. Druhe tehotenstvo sme bohuzial nezvladli ale tretie, ktore bolo tiez peklicko tiez dopadlo chvála Bohu dobre ❤ doktor mi vzdy vravel, ze pozitivna mysel je 50% uspechu, tak skuste, aj ked viem, ze je to tazke. Prve tehotenstvo bolo urcite najhorsie obdobie mojho zivota ale syn je moje najvacsie stastie.

dassena
16. apr 2021

joj to ma mrzi ale treba verit, ze vsetko dobre dopadne a bude to v poriadku, ono ta psychika urobi velmi vela ale to isto tiez ako zdravotnici obaja viete. skus sa este pridat aj do skupinky predciasniatkom tam vas isto tiez podporia 🙂 drzim palce aby bolo vsetko v poriadku

bona1393
16. apr 2021

Tiež sa pridávam, že psychika narobí veľmi veľa. Treba vyhodiť všetky prognózy, negatíva a všetko okoľo toho, zamerať sa na niečo pozitívne, tešte sa na bábätko. Určite ako zdravotníci viete, že psychosomatika funguje naplno, čiže sa skúste dať duševne do pohody a je to naozaj polovica úspechu. Držím veľmi palce!!!

stanislavkostlivy
autor
16. apr 2021

@bona1393
@dassena
@malicka_mysicka
Ďakujem Vám veľmi pekne, je to ťažké ale nádej zomiera posledná veríme, že to dobre dopadne!

jane1987
16. apr 2021

@stanislavkostlivy v 6tom a 11 tyzdni hospitalizacia kvoli krvacaniu a spineniu s dg hroziaci potrat....dnes som uz v 37 a cakam, kym drobec vylezie von....kocky, co boli hospitalizovane so mnou, jedna s hematomom a krvacanim, dalsia s krvacanim....kazda uz ma svojho drobca pri sebe. Myslite pozitivne, kazdy den, co ostane male v brusku je pre neho dolezite. Aj ked sa to lahko vravi, co najmenej stresu. To, ze je v nemocnici, znamena, ze partnerka i male su kontrolou. Drzte sa 😊

chuandavid
16. apr 2021

@stanislavkostlivy Modlím sa aby vám Pán Boh požehnal vaše dieťatko v brušku mamičky a aby sa narodilo zdravé, 🙏🙏🙏🙏🙏🍀🍀🍀🍀

marrria1
19. apr 2021

@stanislavkostlivy veľmi vám držím palce a verím ze všetko dobre dopadne 🙏🙏. Naš príbeh je trosku iný nemala som hmatom ani krvácanie, ale viem sa vcítiť do toho co prežívate, nas strach o bábätko a obavy zo všetkého co sa môže stať a ako to môže dopadnúť boli úplne rovnaké. Moje tehotenstvo prebiehalo úplne bez problémov a akýchkoľvek komplikácií až do 23tt, kedy mi z ničoho nič, ani sa doteraz neprišlo na dôvod začala odtekat plodová voda.. Samozrejme som utekala na pohotovosť a hneď si ma nechali v nemocnici ale prognózy boli viac než zle.. Všetci lekári predpovedali že je to začínajúci potrat (keďže bábätko sa berie ako životaschopné až od 24tt) nechceli nič podnikať, vraj musíme len čakať, nechceli ma ani previesť do špecializovanej nemocnice (pravdepodobne kvôli našim zákonom), takže som čakala napospas v našej malej pôrodnici kde nemajú ani inkubátor a počítala každý jeden deň aby sme prekročili tu nezmyselnu hranicu 24tt. Verila som svojej dcérke, nechcela som si pripustiť že by to mohlo dopadnúť zle a ona ukázala všetkým ako veľmi chce žiť a aká to je bojovníčka ❤️. V 24tt nás konečne previezli do väčšej nemocnice kde mali aj špičkovú neonatologiu. Vydržali sme ešte 10 dní a v 25tt+3 sa narodila Vaneska s váhou 820gr. Začiatky boli ťažké, museli sme si prejsť mnohými problémami, ale dostalo sa jej výbornej starostlivosti a moja bojovníčka to nevzdala a so všetkými ťažkosťami sa popasovala. Teraz ma už takmer 11 mesiacov, 8,5kg a je zdravá 😇. Verím že nás príbeh bude pre vás povzbudením a určite všetko dobre dopadne. Veľa síl prajem ❤️🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre