Ahojte tehuľky, mamičky.. Mám problém.. Prakticky od 9.týždňa beriem Utrogestan, kvôli špinenie. Minulý týždeň v pondelok som, ale začala krvácať po vyšetrení dosť masívne (ako keď sa pocikám) behom 2,5 h asi 4-5x sa mi to stalo. Mám Utrogestan (2-2-2), stále má to pobolieva a niekedy krvácam. Bola som v stredu na kontrole, doktorka len rukou krčok riešila, inak žiadne vyšetrenie. Som z toho už zúfalá. Úplný kľudový rezim pri 11-mesačnej dcérke, firme a domácnosti nejde mať, keďže som na veľa veci sama. Máte s týmto skúsenosti ?
@beky1813 na pohotovosti chceli hospitalizáciu, ale na druhej strane by mi dávali len tie tabletky čo mám len Duphason ústne (pre mňa horšie, keďže stále zvraciam), takto mám Utrogestan na vaginálne. Snažím sa dodržiavať, nie vždy to ide.
@ceresnicka125 tak potom tu uz rada nie je, len cakat, ako to dopadne
@ceresnicka125 bud to dieťa chceš a budeš ležať, pôjdeš do nemocnice, ak treba, alebo to dieťa asi až tak nechceš ...
K dieťaťu opatrovateľku, do firmy zamestnanca, doma nech pomôže partner. Vždy sa to dá riešiť.
@ceresnicka125 aj infuzie by zi dali a tam mas možnosť určite len ležať musíš si určiť priority cu chces babo neohrozit a posluchnut. Fuema a aj dieta vsetko sa da zariadiť pametaj ze aj ti orce prišlo na svet lebo si chcela
Z akého dôvodu mi dávate najavo, že nechcem dieťa ? Keby som dieťa nechcela tak asi nezisťujem. Nie všetci majú jednoduchú situáciu. Veď jasné, opatrovateľka, zamestnanec a partner je riešenie ale čo ak do firmy proste zamestnanca mať nemôžem ? Ja som sa pýtala v prvom rade na VAŠE skúsenosti, neprosila som Vás o to aby ste má podľa jedného príspevku hodnotili.
@ceresnicka125 u nas sme to riesili tak,ze manzel siel na matersku dovolenku so staršou dcerkou a pomahal mi cely cas. Boli sme vsetci doma.
Ja som cele dni lezala a mala minimalny pohyb, on sa staral o dvojročnu dceru, varil, upratoval.
Vdaka bohu som uspesne donosila
@ceresnicka125 Kazda ti ale odpovie to iste,tiez lezim v nemocke na infuzkach a mam doma dieta a koopec povinnosti,dokonca by som povedala ze lezim koli zbytocnosti oproti tebe,kedze krvacas,je to vazne,infuzky pomozu a zastavia ti to lekari,doma nezmozes nic a takym sposobom o babatko prides
@ceresnicka125 zrjeme preto si dostala take odpovede, lebo odmietnut hospitalizaciu v takomto stave je dost riskantne a 99% mamiciek by to neurobilo. Priznam sa, aj mne pride absurdne, ze sa pytas na skusenosti a situaciu aktivne neriesis. Jedine riesenie je nemocnica, kde budes pod kontrolou a budes mat naozaj prisny kludovy rezim. Neviem, ci sa tu dockas odpovede typu, ze v pohodeee, nemen svoj zivotny styl, pracuj, dvihaj rocne dieta, krvacaj este par mesiacov a dopracujes sa k pohodovemu porodu v termine 🙄 Ja ti drzim palce, aby si si spravne stanovila priority a aby to dobre dopadlo.
@ceresnicka125 ja ti nedávam najavo, že zo dieťa nechces. Ale máš dlhšie problémy, berieš lieky a vypisuješ tu, že nechces do nemocnice, nemôžeš doma dodržiavať kľudový režim... aké skúsenosti chceš? Romantický príbeh o tom, ako ženy krvácali, neležali a porodili v termíne zdravé dieťa? Sklamem ta, take sa asi nedočítaš...
@ceresnicka125 ahoj nemas to nahodou z poskodeneho krcka( mne sa dcerka narodila do 30 minut a potrhala my krcok...zle sa zahojil a pri vacsej namahe alebo po sexe spinim) zakazal nam sex a idem na serklaz ....kedze som mala pred 3rokmi potrat v 20tt kvoli krcku ...skus sa poinformovqt s odbornikom
Ako mozes v takomto stave odmietat hospitalizaciu?ty si asi este nepotratila a neprisla o deti ze?nevies aky to je pocit potom spatne sumarizovat kazdy krok co som mohla spravit inak.Silno krvacas tak naozaj neviem na co akoze cakas???urobia ti sono,vysetria ta zvnutra,spravia stery ci to nesposobuje nejaky zapal,daju infuzky,injekcie na zastavenie krvacania a polezis tam.Ver mi ze ak sa malemu nieco nedajboh stane budes si to velmi vycitat.Si predsa jeho mama a ty odmietas postarat sa o neho lebo nechces do nemocnice?
@ceresnicka125 a preto si mala súhlasiť s hospitalizáciou....Ide o to, že v nemocnici budeš len a len ležať - a to je kludový režim ktorý sa dáva - nie starať sa o malé dieťa alebo firmu....Prepáč, ale keď nedodržiavaš kludový režim, môžeš brať tabletky na udržanie na kilá a o dieťa prídeš....veď tam nemusíš ležať do pôrodu, len kým sa stav stabilizuje, okrem iného ťa tam prezrie iný lekár, príp.ti porobia aj dodatočné vyšetrenia. Urobila si hlúposť, teda ak chceš to dieťa vynosiť....O dieťa by sa 2-3 týždne postaral aj manžel/priateľ, mama, sestra....a firma teraz už vôbec nie je priorita....
@ivca88 je super ak to takto ide..
@majuska4401 mne práve primár povedal, že v nemocnici mi budú dávať Duphason (pre mňa zlé keďže stále zvraciam) a doma si môžem dávať Utrogestan. Ja malú stále kojím, primár aj na to prihliadal + majú na gyn. plno, prakticky by má ani nemali kam dať. O bábätko samozrejme nechcem prísť, len viete, nie každá to má jednoduché. Chodím na kontroly prakticky obdeň, bábätko je v poriadku, žiadne krvácanie v maternici ani nič.
Tak ja by som na Tvojom mieste prestala kojit. Mne gynekologicka radila kojit max.do 4-5 mesiaca, lebo kojenie spôsobuje sťahy maternice a este nejaký hormón sa vylucuje, co moze vyvolať potrat. Samozrejme, najdes tu x zien ktore kojili pocas celeho tehu... Ale ked krvacas, tak to nie je zdravy stav. 11-mesacne dieťatko to už bez kojenia zvladne, aj keď, uplne rozumiem, ak nechces prestať kojiť. V tomto období boli moje deti najviac závislé na kojeni. Všetky som však odstavila, alebo sa odstavili same, vzdy v 4-5mesiaci tehu. Dá sa to, aj keď je to ťažké. Väčšinou, keď už babo nie je kojene, lepšie v noci spí a aj Ty si lepsie oddýchneš... Tvoje telo bude mať viac síl na druhé babo
Suhlasim s nazorom, ze nekojit - drazdi to maternicu, sposobuje stahy.
@nini1010 no predstav si, že som o dieťa prišla a nebolo to ľahké, v podstate sa do mňa navážaš bez toho aby si má poznala.. Nehodnotím Ťa podľa tvojho komentáru aj keby som mohla.
@ajsha123 pri Šarlotke je to takmer nemožné, skúšala som to, skúšam to, ale žiaľ nejde to.
@mogaa ja žiaľ nemám tak dokonalého manžela, mamičku po ruke a sestru, ktorá sedí doma na riti aby sa mi mali čas starať o dcérku. Ešte raz opakujem, že sa pýtam na skúsenosti a nepotrebujem čítať moralistické reči. Nikde som nepísala, že aktuálne krvácam veľa, len občas. Ale v pohode, kľudne moralizujte bez toho aby ste má poznali 👏🏻
@ceresnicka125 a čo zaplatiť opatrovateľku? Baby sa zi snažia poradiť, ale ty si melies svoje. Nehladas radu, ale odobrenie toho, čo robis.
Takze áno, starsiu kľudne nakoj aj 5x denne, behaj za ňou aj do firmy, ignoruj rady lekárov aj tu a s tvojim manželom, ktorý je nedokonalý si splodite ďalšie decko, keby o toto prídeš. Nič sa nedeje...
A dúfam, že si dnes poriadne upratala domácnosť a navarila.
Nemas problem s placentou, ze sa ti nizko vytvara a z toho krvacas? Alebo hematom?
@apip42 vraj je všetko v poriadku, na pohotovosti má vyšetroval primár a tak isto mi povedal, že zatiaľ netreba hospitalizovať (nie sú problémy s bábätkom alebo pri bábätku). Hematóm nevylúčili vzhľadom na to, že po vyšetrení som dosť krvácala.
@ceresnicka125 ved si hore pisala, ze na pohotovosti chceli hospitalizaciu...
@ceresnicka125 no v prvom rade by si mala prestať kojit, máš veľké riziko k potratu počas kojenia, za druhé mala by si zvážiť svoj zdravotný stav, ak vraciaš mala by si ísť do nemocnice, dajú ti infúzky aj proti vracaniu, no krvácanie nie je sranda, lekári a baby ti rádia dobre, choď do nemocnice, lebo prídeš o dieťa, no v tvojom prípade to už nebude hocijaký potrat, ale ťažký zak
@ceresnicka125 ale rady vlastne nechces, na vsetko mas argument, ze sa, neda. Jedina rada je lezat a šetriť sa
@ceresnicka125 hlavne klud prestan kojit..zvys davku utrogestanu o jednu gulicku...snaz sa lezat hore nohy...
@ceresnicka125 nikto ti tu naozaj ani nemoralizuje ani ti nepovedal nič zlé....ak krvácaš, tak je riziko potratu to si dúfam uvedomuješ....a nič iné okrem tabletiek na udržanie a ležania alebo sedenia s minimalizáciou činností na to nie je....lieky samotné ak viac chodíš alebo stále zdvíhaš cca 10kg dieťa ti naozaj nestačia - a preto ti navrhli hospitalizáciu...Ale keď sa nedá, tak sa nedá.....samotné tehotenstvo nie je choroba, žena sa nejako nemusí obmedzovať ale to platí len v prípade že nie sú žiadne ťažkosti.
Skus sa opytay, ci nemozes uzivat dycione je nna zastavenie krvacania a ascorutin na posilnenie ciev
@ejanjelik tabletiek na udržanie môže zjesť na kilá, ale ak sa bude starať o domácnosť, mať na starosti 11mes.drobca a ešte riešiť aj firmu tak akékoľvek tabletky jej budú nanič....už len samotná starostlivosť o ročného drobca nie je kludový režim, to nie je že som doma ležím a oddychujem...
@ceresnicka125 Ty nepotrebuješ žiadnu radu, tú jedinú už dávno poznáš. A skúseností s krvácaním a potratmi si na celom MK prečítaš viac než dosť. Tehotenstvom s krvácaním je rizikové a podľa toho sa treba zariadiť a to vieš aj sama. Ty chces len počuť, že to, čo robíš, skončí dobre, ale to ti nikto na svete nezaručí. Ver mi, že ti veľmi dobre rozumiem, ale niekedy žiaľ veci nejdú podľa našich predstáv, ani keby sme skackali po hlave a odrážali sa ušami. "Nedá sa" je len všeobecne veľmi rozšírená a obľúbená výhovorka. Keby si nedajboh mala nejaký ťažký úraz a skončila v nemocnici, ver mi, že by svet nezastal, firma sa nezrutila, dieťa nezostalo samé doma. V núdzovej situácii by sa zrazu všetko nejako dalo a dá sa aj teraz, a máš navyše ešte aj výhodu pokojného naplánovania 🙂 môžeš sa na všetky komentáre hnevať, ale nič to nezmení na tom, že bohužiaľ to je tak.
Ja som krvácala ako ty, ale od začiatku 13tt som mala diagnózu placenta preavia ( vcestna placenta ) brala som duphaston, costi a ešte nieco ( ale to bolo také na upokojenie ) tiež dom vždy hospitalizáciu odmietla nakoľko som doma mala ročne dieťa ktoré odmietalo s kým kolvek iným sa najesť. No musela dom ju odstaviť kvôli hroziacemu potratu. Neskutočne veľa mamičiek má strašili že musím ostať v nemocnici že od 24tyzdna kvôli diagnóze potrebujem odbornú starostlivosť. Do 31tt som bola potom s masívnym krvácaním týždeň v nemocnici po týždni ma prepustili ( áno na nerevers pretože dcérke hrozili infúzie, bola len na dvoch fľašiach mlieka denne aj to v spánku ) potom znova masívne krvacie v 34tt udržali má týždeň no aj napriek tomu tomu že som ležala v nemocnici som začala krvácať do maternice a malý v 35tt musel von. Ale na to akú som diagnózu som donosila super. Kľúčový režim tiež nehrozil nemal mi kto pomôcť.
Čo sa čudujem na tebe je jediné to že neriešia prečo krvacas a nevieš diagnózu.
Nik ti nezaručí ako tvoje tehu dopadne. Ja som tiež riskovala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak skoc na pohotovost, ked sa ti daco nezdá a ten kludovy rezim dodržiavaj