Krv Rh v tehotenstve

sona_98
12. jan 2022

Dobrý deň, chcem sa spýtať, že som 7+1 tt a na prvú kontrolu idem až 18.1. a mám krvnú skupinu A- a nechcem aby sa niečo zle udialo v brušku bábätku. Lebo o prvé som prišla minulý rok, a dr. sa ma nepýtala vôbec akú mám krvnú skupinu, až keď som mala umlčaný ( spontánny ) potrat, že akú mám krvnú skupinu. Tak ak má niektorá skúsenosti s RH- v tehotenstve, tak rada prijmem odpovede, že či mám jesť nejaké lieky alebo niečo podobné na potlačenie mojej RH- krvy.

jaskolka
12. jan 2022

Ide hlavne o to, aku skupinu ma otec dieťaťa.V prípade, že on ma Rhplus, tak tebe sa budú sledovať protilátky a pichá sa injekcia Rhega, na potlačenie tvorby, ak má dieťa Rh plus po otcovi.
Pichli ti ju v nemocnici?

sona_98
autor
12. jan 2022

@jaskolka manžel má 0+, mne ešte žiadnu injekciu nepichla, lebo ešte len tam pôjdem na prvú kontrolu. Ale po potrate som si musela zakúpiť v lekárni nejakú injekciu názov neviem a tú mi pichli nad zadok do svalu, že aby som pri ďalšom tehotenstve o bábo neprišla, tak neviem.

jaskolka
12. jan 2022

@sona_98 tak to ti Pichli injekciu na potlačenie tvorby protilátok.
Normálne v tehotenstve budeš mat odbery aj na protilátky, 3 x sa odoberá.
Ja tiež mam 0-a manžel A +, po prvom potrate mi Pichli injekciu, druhé tehotenstvi bolo bez problémov, malý ma manželovu skupinu a zase mi Pichli po pôrode. Inak nič také ako lieky, či jedlo na zastavenie protilátok neexistuje, teda nič zvláštne preventívne urobiť nemôžeš

rk123
12. jan 2022

@sona_98 to ti pichli tu rhegu, tak ako mali.
v tomto tehotenstve ti budu brat 3x krv na protilatky a podla toho budu postupovat. dopredu sa neda robit nic.
inak teda som na tom tak isto ako ty. prve tehu zamlcany potrat v 9tt, druhe uz uspesne, len mi brali 3x krv na protilatky ☺️ neboj sa bude to v poriadku

sona_98
autor
12. jan 2022

Ďakujem pekne, lebo som mierne na nervy z mojej krvy, nech znova on neprídem, lebo som to zle znášala ten potrat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre