Kŕčové žily v tehotenstve

lucia23529
6. feb 2024

Ahojte, som prvýkrát tehotná teraz som 30+4 a mám 22.
Začali sa mi robiť také malé kŕčové žily na lýtkach a dosť mávam kŕče hlavne v ľavom. Gynekologička povedala že sú to kozmetické a minimálne ale že mám rátať s tým že sa budú zväčšovať. Nič mi však nepredpísala ani neodporúčila. Mama aj jej mama majú kŕčové žily z tehotenstva a ja veru nechcem. Dá sa to nejako stopnúť už takto na začiatku prípadne niečo čo by ich pomohlo spomaliť ?

deti95060810
6. feb 2024

kompresné ponožky - podkolienky...

gelifil
6. feb 2024

ake pekne, ze ja nechcem😉😉😉

lucia23529
autor
6. feb 2024

@gelifil nechce asi nikto, musím myslieť trocha pozitívne 😀

lucia23529
autor
6. feb 2024

@deti95060810 ďakujem

deti95060810
6. feb 2024

@lucia23529 kúpiš v lekárni -som to kupovala

bolarazjedna
6. feb 2024

Kompresivne pančuchy - také, ktoré končia v hornej časti stehien... A nesedieť s prekrizenymi nohami, celkovo dlhé státie ani sedenie nie sú vhodné, skôr pohyb a večer, v noci môžeš vykladať nohy na vankúš, aby sa zlepšil odtok krvi....
Aj sa ti aj spravia, dnes už sa dajú odstrániť napr sklerotizaciou....

lucia23529
autor
6. feb 2024

@bolarazjedna hneď zajtra pôjdem kúpiť…mne odporúčila doktorka skôr menej pohybu podľa jej slov priveľa chodím že by som mala viac oddychovať ale určite skúsim ostatné rady, ďakujem 🙂 skúsim si prípadne zistiť viac o tom zákroku keď sa rozrástu po pôrode

xxemma
6. feb 2024

@lucia23529 kazdy den nosit kompresne podkolienky, podla moznosti vykladat co najcadtejsie nohy hore. Pripadne magnezko na krce.
Ja som nosila skoro cely den a nemam ani len metlicky. Mne to radila moja hematologicka lebo mam problem s krvou a cievami.
Prajem obom veeeela zdravia🍀😊

lylyjana
6. feb 2024

@lucia23529 mozes ist na angiologiu, pozru aj priechodnost, ci nehrozi upchatie a tromboza. Moze ti aj predpisat konpresne puncosky, ktore su na mieru.
Alebo ti moze dat aj liek, napr Detralex.

kiki68
7. feb 2024

Ja som bola na sono a teda iba sa po porode zhorsili, Ale to sa da riesit detralexom a potom operaciou

lucks6
7. feb 2024

v tehotenstve jedine kompresne pancusky, nic ine sa podla mna ani neodporuca. tiez som ich mala, ale zacala som ich riesit tak viac az ked som porodila. uzivala som Devenal, ten mi vyrazne pomohol.

lucia23529
autor
7. feb 2024

Ďakujem krásne za rady a odporúčania ❤️ kúpila som pančušky tak snáď to nebude horšie..uvidím ešte čo tie kŕče lebo magnezko beriem celé tehotenstvo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre