Kŕčové žily v tehotenstve

25. feb 2022

Ahojte, je niečo čo môže tehotná a zaberie to aspoň trošku na kŕčové žily? Nejaký liek,prípadne krém? K doktorke samozrejme.pojdem, no všetci vieme aké termíny dávajú a mám ich strašné veľa odkedy čakám bábo. Tak by som najradšej začala brať niečo čím skôr.... Ďakujem za rady.

dadulamamula
25. feb 2022

Gynekológičke chodíš na poradne, môže ti predpísať detralex som brala aj ja, aj počas tehu aj po tehu.. Kŕčové žily a zlata žila.. Ale nechaj to na doktorku, nech ti ona poradí.. Dat si zatiaľ môžeš magnezko

autor
25. feb 2022

@dadulamamula magnézium beriem šumivé...no Detralex mám doma, ale myslela som ,že tehotné nemôžu..samozrejme, že sa poradím na najbližšej poradni. Vybehli mi teraz za pár dní strašné veľa😓

dadulamamula
25. feb 2022

To nevadi, to robi váha na nohy,, predá, čakáš bábätko.. Určite sa porad s lekárom, možno ti predpise len ascorutin 🙂

julka29
25. feb 2022

Mne doporučila pančuchy a pomohlo

ivinkapink
25. feb 2022

Presne toto - krvove zily som riesila s dr. na poslednej poradni...povedal mi,ze lieky este nikomu nepomohli, zetehotnej by ich radsej aj tak nedaval, je to skratka tehotenstvom,ze sa tie zily zhorsuju...a mam radsej skusit pancuchy...tak skusam 😆 teraz sa to este da,ale co v maji,ak bude horuco???🙈

beata_k
25. feb 2022

Sumive magnezium je slabe. Uzivaj riadne vo forme tabetiek.

molinka777
25. feb 2022

Mne tiež dala detralex a keď som si prečítala že nie je vhodný do18 rokov tak som si ho nedala....to mi stačí, a pri kojeni vôbec sa nesmie...kúpila som si podväzkove zdravotné pančuchy a nezhorsuje sa to bola som vtedy v 8 mesiaci a teraz idem rodiť...

evkamotka
26. feb 2022

Urcite a jednoznacne kompresne pancuchy/podkolienky, podla toho kde to mas. Budes nadmieru prekvapena

tianna
26. feb 2022

Mne chcel dať dr. Detralex ale odmietla som. A to som ozaj mala žilu v katastrofálnom stave, navretu od lýtka až do panvy, horúcu, hrču v jednej časti, boľavú 😖 ale riskla som to, brať lieky na riedenie krvi mi prišlo v tehotenstve priveľké riziko aj keď teda samozrejme viem že sa bežne berú.

tianna
26. feb 2022

@ivinkapink mne ich tiež odporučil keď som odmietla Detralex no netuším ako by som zniesla sťahovacie pančuchy keď som sa tej nohy ani chytiť nemohla ako to bolelo 🧐 aj legíny ma na nej tlačili 😖

ivinkapink
28. feb 2022

@tianna uff...to si uz ozaj mala zle...a odbornikovi na zily ta neposlal?mozno by vedel nejako nakombinovat liecbu? Ja to az take bolestive na dotyk nemam,ale po celom dni ma veru bolia a su navrete a hemoroidy radsej ani nespominam 🙈
Po tehotenstve sa to zlepsilo?same od seba cibolo treba liecit/operovat?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre