Kŕčové žily na pošve

11. okt 2023

Baby, normálne sa hanbím opýtať, ale.. mám tam na spodku hrozne kŕčové žily, a celkovo to vyzerá celé opuchnuté, no proste som ostala zdesenaaaa a znechutená keď som sa pozrela so zrkadlom. Dnes som mala poradňu a vravela som o tom dr, a ona pozrela a povedala že už teraz keď to mám také (28tt) že to bude ešte horšie do pôrodu.. no zabudla som sa opýtať , či to hneď po pôrode zmizne ??? Tie čo ste mali také žily tak zmizli a všetko sa vrátilo do pôvodného stavu?

la3na
11. okt 2023

Ahoj. Mala som to isté. Bola som úprimne zhrozená. Vyzeralo to zle, cítlila som sa zle, takže chápem tvoje obavy. Po pôrode sa to vrátilo do pôvodného stavu. Keby som nečítala tvoj príspevok, ani si na to nespomeniem. Držím palce.

alison11
11. okt 2023

j mám na vnútorných stranách stehien popri pošvy a počas tehotenstva sa mi spravili okolo 20tt a veru do pôrodu boli riadne navreté a boľavé veľa krát som si musela ľahnúť a nohy vyložiť aby neboli tak preťažené váhou bruška tlak dieťatka spôsobuje bolesť tých žíl,ak sa Ti dá veľa krát si vylož nohy aby ten tlak bruška netlačilo na pošvu.najlepšieležanie na boku.A po pôrode to bude lepšie ale žily ostanú menej viditeľné ale pri nosení ťažších bremien budú bolestivé a v chlade svrbieť páliť tie žili a beriem Mobivenal micro pomáha od bolesti krčových žíl a aj na hemoroidy beriem ich od tehtoenstva z Detralexom ma boleli nezaberalmi a je zbytočne drahý Mobivenal Micro na pilulke-sk je fajn cena za 120ks balenie.🙂 a Vieš čoho som sa bála?? Pôrodu že mi rpasknú žily od tlaku a vieš čo žiadnu bolesť žíl som vtedy necítila.Držím palce nech všetko dobre dopadne.A ďalšia vec,mne gyn. vtedy vravel,že ak by som bola tehtoná ešte tak by to bolo horšie a po ďalšom ešte viac...mala som šťastie,že sa mi spravili pri druhom tehu a nie pri prvom.

nitka1157
11. okt 2023

Ahoj mala som to iste.v sprche som si nahmatala kopceky tak som sa kukla a hrozneeee..gyn.povedal ze to je normalne.nemam sa obavat porodu zeby to prasklo bo co alebo ked budu sit.mne sa to zhorsilo uz si nepamatam v ktorom tyzdni ale neskor do porodu to bolo tusim rovnake proste sa to nezvacsovalo.a mozno mi to len tak prislo.lebo dieta dost tlacilo na spodok.mala som vsetko zvacsene ako keby opuchnute.cakala som kedy mi vsetko vypadne....po porode normal 😊

nitka1157
11. okt 2023

@nitka1157 dodam 3x prirodzeny porod

radussska999
11. okt 2023

Ahoj mala som rovnaký problém, žily som mala neskutočne veľké, fuj ani si nechcem spomínať na to. Tiež mi bolo povedané, že ďalšie tehotenstvo mi už neodporúčajú ,lebo by to bolo ešte horšie ....no našťastie sa mi to stalo až pri druhom tehotenstve...po pôrode pekne všetko zmizlo samo, bez akýchkoľvek liekov 🙂

ivangeline
11. okt 2023

Moze zmiznut a nemusi. Uvidis po par m od porodu. Pri 3tom zmizlo. Pri 4tom uz nezmizne,treba mi operaciu.

tara
6. dec 2023

@ivangeline prečo treba operáciu?

ivangeline
6. dec 2023

@tara ...slabe steny zil. Obe nohy mi treba zoperovat. Velmi som sa angiologa nepytala podrobnosti. Teraz sa snazim i ked nepravidelne nosit kompresne pancuchy a az prestanem dojcit a rodit,tak sa pojden operovat na odstranenie krxovych zil. Ja ich mam akurat stehna a vyssie.. :/

alison11
9. dec 2023

@ivangeline Po pôrode budú menej viditeľné a nebudú bolieť vravím z vlastnej skúsenosti,jedine chlad im robí zle treba chrániť pred chladom môj gynekológ neodporúčal odstránenie,lebo po odstránení sa objavia inkde ak sa objavili sú genetické.Budte rady že máte len na stehnách tie sa dajú schovať dlhšou sukňou ale na lýtkach či v ohybe kolien alebo na členkoch ako mám ja tie iba ponožkami a nohavicami ☹ prípadne hrubšími pančuchami a to mi začali od pošvy a stehien v tehotestve zdedila som po starkej z otcovej strany.

ivangeline
9. dec 2023

@alison11 Neodisli po porode. ;D To je to.

alison11
10. dec 2023

@ivangeline Ani mne neodišli ale nie sú boľavé ako počas tehotenstva ak ich dáte odstrániť spravia sa inkde časom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre