Ahoj, som v 17. týždni tehotenstva a už sa mi vytvorili vzdadu na ľavej nohe (medzi lýtkom a stehnom) kŕčové žily, ktoré sú už aj boľavé. Za bežných okolností ich nemávam. Objavili sa mi až pri prvom tehotenstve, ale asi až v 6. mesiaci a to som mala zamestnanie, kde som stála. Po pôrode však zmizli. Teraz som na rodičovskej dovolenke, takže pohyb je vždy iný - skrátka sú to výslovne tehotenské kŕčové žily, avšak objavili sa akosi priskoro a bolia. Preto by ma zaujímalo, aké prípravky ste na ne používali (okrem vykladania nôh, či sťahovacích pančúch, lioton-gélu), možno nejaké domáce liečivo, krém na prírodnej báze a pod. Hlavne nech sa to nezhoršuje, prípadne utlmia súčasné príznaky. Ďakujem
@sednaja pohanka (hlavne tmava) obsahuje rutin, ktory pozitivne vplyva na cievne steny, takisto biele supky vnutri citrusov, hlavne grepu. mozes skusit aj kneippove kupele - sprchovanie noh striedavo teplou a studenou vodou. ja som v tehu brala kvoli tomu detralex, obsahuje flavonoidy (vitamin p) ako aj bobulove ovocie cervenej, modrej a fialovej farby, cervene vino, kakao a cokolada 🙂 z bylin sa odporuca hluchavka, lenze v tehu by sa nemala. este mozes skusit cvicenie, ak sa ti da - v lahu na chrbate pokrc nohy v kolenach, objim si ich rukami pod kolenami a volne pohybuj nohami v kolenach dopredu a dozadu, take kopkanie. vsetko dobre 🙂
mne konska mast a stop krcom a samozrejme vykladanie noh a zvysene davky magnezia 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nikto nič?....