Kŕčové žily na nohách a pôrod

jankalac
6. apr 2014

ahojte.... posledné 3dni som strávila vo vysokých horúčkach, piatok mi opuchla žila na jednej nohe a praskla, včera som s nou bola na pohotovosti a mám antibiotika a pichat injekcie fraxiparine. zajtra mám ísť na sono žíl a mám aj poradnu u gynekologa.. a mám otázku - pri problémoch s krčovými žilami je lepšie rodiť prirodzene alebo plánovanou sekciou? žily mám zvacsené aj na rodidlách, je to dosť nepríjemné. ☹ máte s tým niektorá skúsenosti? dakujem

erulienka
8. apr 2014

pri prvom tehotenstve som nemala žiadne problémy so žilami, len ľavá noha ma dosť ťahala a mala som krče, teraz pri druhom mi na ľavej nohe krčové žily navreli hned od začiatku tehotenstva, dosť aj boleli, predpísali mi na to na cievnom aj na gynde detralex+magnerot, nosila som aj pančuchy ale to sa nedá dlho nosiť aj ked su učinné, ten detralex som nechcela brat ale bolesti ma prinutili a bol super, zamenila som ho na odporučanie známej za mobivenal (výživový doplnok, ktorý obsahuje presne to čo detralex), nie je to liek je to výživ. doplnok a je lacnejší. Tú žilu mám katastrofálnu na pohľad, ale nebolí, len niekedy v noci a mám ich aj na rodidlách, doktori to ale neriešia. predpíšu ti lieky a hotovo. Prekonzultovala som to len s mojou endokrinologičkou a napísala mi porod sekciou, čomu som rada, mám taku istotu. Ak žily po nejakom čase po pôrode nezmyznu budem to asi riešiť operačne v Handlovej, kamoška bola a nemá tam zatial nič, čakám ale ešte čo bude. Držím palce, pa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre