Ahojte, ak ste mali zistene krcove zily na maternici, ako prebiehalo tehotenstvo a samotny porod? Boli nejake problemy? Dakujem
@supolienka
@supolienka ano, ale pravdepodobne sa mi urobili az pocas tehotenstva...mala som take tlaky az bolest od spodu, spomenula som to lekarovi na prehliadke a on mi vtedy povedal ze to budu krc. zily. Dalej sme to niejako velmi nerozobrelali. Ja som mala planovany cisarsky ale to pre nieco ine. No neviem ze by bol niejaky problem pocas operacie. Akurat potom mi lekar vravel ze tie zily boli fak velke, ze mali co robit. 😉
@supolienka Ahoj, mala som ich uz pri druhom tehotenstve, ale vtedy len mierne. Pri tretom teraz to uz bol horor, pochodila som aj cievne a aj moj porodnik mal trochu obavy, ci nieco nepraskne. Vsetci sa zhodli, ze cisarskym v ziadnom pripade, vraj niektore zily na maternici boli hrube ako chlapsky palec(aspon tak mi to dr nazorne ukazoval) a zarezat do niektorej by vraj bol moj koniec🤷♀️ Dr chcel, aby porod trval co najkratsie, aby tlaky na tie slabe miesta trvali co najmenej. Nakoniec som porodila rychlo, roztrhla sa len jedna zila a chvalabohu len na rodidlach. Zasival ma sice nekonecne dlho, ale aspon ma nemuseli otvarat a zachranovat. Dostala som silne osporucanie dalsie deti uz nemat😧
@0silvia0 Hned po porode sa zacali stahovat, chvalabohu. Na nohach mi samozrejme zostali, ale to je len kozmeticke, tie strasne bolesti zmizli spolu s tymi na maternici a rodidlach. Hoci je pravda ze este aj teraz, po vyse 4 mesiacoch od porodu, obcas citim pichanie zospodu a v trieslach. Verim, ze to coskoro zmizne tiez😊 Inak ale aj keby mi nezakazali dalsie dieta, asi by som sa na to uz nedala. Ten 3. trimester bol velmi bolestivy, brala som Detralex a aj tak som sotva chodila.
@supolienka ja mam podobný zážitok ako nika1111. Tiež mi pri cisárskom prerezali krcovu žilu, predtým som brala lieky proti zrazanlivosti, práve kvôli tromboze žily na nohe. Takže pôrod čistý horor. Takmer som im odišla, vykrvacala. Museli ma oživovať. Ale dopadlo to dobre. Paradoxne pri druhom tehu sa už krcova žila na maternici neobjavila. Takže druhý cisársky bol úplne v pohode. Je dobré, že lekári vedia, že to tam máš, vedia sa pripraviť. Co pri mne pripravení neboli a preto bol veľký problém. Pri druhom cisárskom sa s tým počítalo, preto boli na sále zásoby krvi. Našťastie ich nebolo treba. Dôveruj lekárom, upozorni pred cisárskym nech majú na sále dostatok krvi a všetko bude v poriadku. Nie si prvá, ktorá má kŕčové žily a ani posledná. Vedia, čo majú robiť, neboj sa.
@tinatitti fiha baby, to ste ma teda nepotesili. Spontanny porod je potom mensie riziko? Toto je moje tretie tehotenstvo, prve dva porody boli vaginalne.
@supolienka podľa mňa jednoznačne spontánny je menšie riziko
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@supolienka
Ahoj áno
Mne sa to stalo ale nevedela som že ich mám, rodila som cisárskom a skoro som pri pôrode vykrvacala cisársky trval namiesto 20 minút 1,5 hodiny a 3 krát má otvárali a trikrát zasivali a malú tak zaliala krv že ju porezali skalpelom ( lebo ju ani nevideli ) pri očku tak im to do dutiny brušnej krvácalo
Veľký pozor na to
Ja som pri tom pôrode skoro zomrela ale ja som nevedela o tom že ich mám ani lekári nevedeli až pri cisárskom zistili. Maťka