Kŕčová žila v pošve v 39. týždni

viktora26
20. sep 2016

ahojte.. dnes som cvicila s balonikom na ulahcenie porodu.. potom som to tam mala cele take opuchnute prekrvene a teraz pri vchode tam je nieco take navrete uplne som sa zlakla ze co. neboli to len to trochu citim a normalne sa bojim ist aj na zachod ze zomna daco vypadne ty kokos.. muz to aj skusal (ukazat som mu to nechcela) a povedal ze to isto bude nejaka zila alebo co navreta.. ale ja neviem uplne stresujem z toho.. co to moze byt? :/

sardinka336
20. sep 2016

@viktora26 krčové žily su v tehotenstve uplne normalne, mozu byt aj na rodidlách. Porad sa so svojim gynekologom.

angelina1986
21. sep 2016

@viktora26 ahojky ;) aj ja som to mala od 30 tyzdna 🙂, uz som 3 tyzdne po porode a same to zmizlo..takze pohodka

viktora26
autor
21. sep 2016

@angelina1986 akurat sedim u dr a cakam co mi povie na to.. hej pohoda? ja sa bojim.ist aj na zachod ze zomna vypadne daake crevo alebo daco :D :D

sardinka336
21. sep 2016

@viktora26 krčova žila je sposobena tlakom ktory je v tehotenstve na žily vyvíjaný. Krv hlada miesto najmenšieho odporu a preto sa zily mozu ,,vyduť,,. Si najdi uz zalozene diskusie aj napr. na emimino. cz a českých kde zeny píšu ze po porode sa im to ,,zatiahlo,, a zmizlo to.

viktora26
autor
21. sep 2016

@sardinka336 no sak hej ale oni seci pisu ze to mali na pyskoch ale ja som to mala vnutri tak som nevedela.. ale dr povedal ze to ani krcova zila neni nakoniec.. ze je to nejaky vyrastok aj mi povedal nazov nejaky na K ale neviem zabudla som.. a ze pri prekrveny ze to navrelo.. ze po porode ak to nezmizne ze to cviknu :D preboha

viktora26
autor
21. sep 2016

prekrveni*

sardinka336
21. sep 2016

@viktora26 názov na K...šak nemas papiere kde ti napisal spravu čo to je? ja som kazdu spravu mala v tehotenskej knižke. No neviem či by som to pokušala s tym balonikom dalej..lebo len to draždiš, tak ale to uz ty musiš vediet ze ako. Ja som nikdy s ničim necvičila a 3x som porodila ako ciganka... 😀 😀 😀

angelina1986
21. sep 2016

@viktora26 :D som sa nasmiala s tym crevom :D ja som mala tiez na pyskoch,ale moja svagrina to mala ako ty popisujes vo vnutri v posve a ze jej sa to same stratilo a nic neodfikly 🙂 ale aspon uvidis co ti povie doktor,on sam je odbornik na take veci..vela stastia

viktora26
autor
21. sep 2016

@sardinka336 :D :D .. ako ciganka.. :D .. sak ja tiez asi poridim ako ciganka lebo som sa pytala dr ci preventivne nastrihavaju a on ze hej lebo tu su uplne ine praktiky na sr ze ine ako v amerike co hlava vyjde vonku a 20 minut cakaju kym vyjde telo aby sa hradza pomaly roztahovala.. tuna rychlo porod a bez dopi*e asi.. takze aj ked poviem dopredu ze nechcem aby ma nastrihli tak to poviem asi len do vzduchu a zbytocne.. aj tak si budu svoje robit.... ved mam pisal mi do tehotenskej knizky ale boa keby som to mala precitat tie pisma jeho tak ako fakt.. cosi.. ale povedal ze cvicit mozem dalej normalne ale ked uz teraz viem ze ma aj tak strihnu tak akoze naco? :D

sardinka336
21. sep 2016

@viktora26 no ja som našla na K len ze ,,kondylom,, ale to je genitalna bradavica takze to asi nie 😀 😀 😀 no nech je ako chce, nech ti to dobre dopadne. Tak neviem kde si v ktorej krajine ale ja som mala vzdy zaplateneho porodnika takze nejake ,,rezačky,, sa nekonali a kedze som mala rychle porody tak hradza velmi nemala času sa roztahovat a s balonikom som cvičit nemohla nakolko som mala slabí krčok a nechcela som riskovat predčasny porod, sex stačil na ,,pripravu,,. 😀 😀 Mna sa moj porodnik pytal na všetko a to podotykam v štatnej nemocke...za tie prachy to stalo. No držím ti palce.

viktora26
autor
21. sep 2016

@sardinka336 vsak som v krajine Orava :D takze tuna to takto riesia.. a zazmluvnit sa tu porodnik ani neda.. proste ta odrodi ten co ma smenu a hotovo.. mozes si piskat... .. vdaka za podporu hadam bude dobre setko 🙂

dasenka26
21. sep 2016

@viktora26 Ak čakás 1. dieťa tak ano urobia nástrih, pri 2. to už vždy nerobia.

sabina1975
21. sep 2016

@viktora26 rodila som tri deti a nastrihli ma az pri poslednom takze nie je pravda ze nastrihnu kazdu prve som rodila v Nitre (1993) druhe Nove Zamky (1996) tretie Nove Zamky (2013)

viktora26
autor
21. sep 2016

@sabina1975 lenze mne to potvrdil doktor ktory v tej nemocnici rodil ze prvorodicky strihaju preventivne.. tuna v nasej nemocnici to tak je.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre