Krčok v 31. týždni skrátený na 26 mm

lulistek
15. feb 2016

Ahojte chcela by som sa poradit so zenami ktore maju nieco podobne alebo mali 🙂
V 27tt sa mi zacal skracovat krcok ( mala som 34mm a CS 1 , bol dost makky ), mala som nejaku infekciu na ktoru som dostala aj atb a telesne setrenie. Aj mi dost tvrdlo brucho. tak som oddychovala co som najviac vedela , jedla som aj magnezium aj B6 a potom som sla na kontrolu v 29tt kde mi dr povedala ze je to ok, ani brucho mi uz netvrdlo a zacala som fungovat ako predtym resp aspon o polku ako predtym. ani mi netvrdlo brucho nic.teraz v piatok som bola na kontrole (31tt) a mam ho zase kratsi , na 26mm pricom CS 0 aj nieco dr povedala ze je tuhy. nechcela ma davat do nemocnice kvoli tomu ze mam este malu dcerku. tak sa setrim doma. mali ste nieco podobne? ako to dopadlo? zajtra zacinam 32tt(31+0) i ked podla ultrazvuku je maly o 9 dni vacsi - cize teoreticky je zajtra 32+2(moze byt kvoli nepravidelnej ms). maly ze vraj aj dost nalieha hlavickou, ze je nizko ako pri 36-37tt

dakujem za prispevky

liah15
15. feb 2016

Ahoj..ja teraz koncim 26 tt a krcok som mala pred tyzdnom u lekarky 3,05cm. Nariadila mi prisny kludovy rezim a pevne verim ze lezat nepojdem do nemocnice...pretoze o tyzden idem na kontrolu a ak sa to nepolepsilo tak zrejme pojdem. Len sa pekne co najviac setri a nejak to dotiahni do toho 37tt 38tt. Co citam na nete je vela maminiek co boli na tom aj horsie ako my dve a este aj prenasali. Takze drzim ti a zaroven aj sebe palceky🙂

maruska24
15. feb 2016

ja tak isto, krčok 3 cm a od dnes PN, kľudový režim, inak pojdem do nemocnice. Nie som nadšená, nič s tým neurobím.

anakristina
16. feb 2016

V 24tt mam v knizke 3,4 cm predtym stale 4,5. Doktorka mi na to nic nepovedala.tvrdlo mi aj brucho ale teraz sa to zlepsilo.vobec neviem kolko cm ma byt v ktorom tyzdni.zajtra idem na poradnu tak som zvedava

lulistek
autor
16. feb 2016

@anakristina ahoj a cs mas ake?

anakristina
16. feb 2016

@lulistek netusim.neviem to tam najst.cca ake cislo mam hladat a nevies nahodou skratku?

lulistek
autor
16. feb 2016

Cs je cervikalne skore. Neviem no, popytaj sa zajtra, nech ti pozrie ten krcok a nech ti da minimalne magnezium na tvrdnutie brucha. Krcok neviem aky ma byt dlhy tusim ok je od 4cm vyssie, nema sa skracovat. To nezalezi od tyzdna ale od pripravenosti na porod. Cs su vlastne hodnoty ci mas krcok tuhy alebo makky ak by bol makky moze sa este skracovat. A vlastne ide o to, ze krcok sa skracuje a ked uz sa uplne skrati, zacne sa otvarat maternica. Pri dalsich porodoch to ide subezne tusim. Ale neboj ak ti dr nic nepovedal tak je krcok asi ok 🙂

katka708
16. feb 2016

Možno vás trochu povzbudím. mne sa tiež od nejakého 23t skracoval krčok. okolo 30t som ho mala ak si dobro pamätám 20-25mm. Doktor mi stále opakoval nech sa šetrím (od 26t som bola PN) a od 35t ma strašil že nech vydržím pokope aspon 2 t. inak ma nič nebolelo, s ničím som nemala problém, žiadne tvrdnutie som si nevšimla. Nakoniec to dopadlo tak, že som 2t pred termínom začala praktizovať takmer všetko čo by mohlo prirodzene vyvolať pôrod(sex, dlhe prechádzky, chodenie do schodov, ľanové semiačka, ................) lebo som už bola ako veľryba, všetko ma ku koncu od spodu pichalo a ledva som chodila. týždeň pred pôrodom som na kolenách okopávala sadenice jahôd a trhala burinu a aj tak nič 🙂 syn sa vypýtal až den pred termínom. a nakoniec mi ani ten skrátený krčok nepomohol lebo držal ako pribitý. dlho predlho som sa neotvárala aj napriek kontrakciám a nakoniec išiel sekciou.
Každé telo je iné a hlavne nestresujte (najmä ak nestresuje lekár) Magnézium je fajn ale mesiac pred pôrodom by sa už vraj malo vysadiť.

lulistek
autor
16. feb 2016

@katka708 dakujeme za povzbudenie, ano o tom magnezku som aj ja pocula ,ze vraj jest ho vela nie je dobre, ze starne rychlo placenta. No verim ze nejak to vydrzime kym bude maly vyzrety 🙂 lezanie sa na rodicovskej neda moc aplikovat ale snazim sa 🙂

lusy9911
19. feb 2016

Ahoj.ja som mala krcok skrateny vna polovicu v 31 tyzdni a to som isla okamzite lezat do nemocnice lebo som mala vysoke realne riziko predcasneho porodu.a mala som tiez silnu infekciu a maly mi tiez hlavickou strasne tlacil dole.a doma som mala 1a pol rocneho synceka.dokopy som lezala 6tyzdnov.este v nemocnici sa mi to zhorsilo tak ze som mala zakazane navstevy, poleziacky som musela jest a len lezat.raz za den do sprchy a hotovo.vydrzali sme do ukonceneho 37tyzdna.potom som sa vypytala domov a ori vysetreni mi doktor povedal ze dlho sa doma nezdrzim lebo uz som bola na 5prstov otvorena a krcok som mala uplne spotrebovany.aj tak bolo.rano som odisla domov a hned v noci som sa vratila.mala som porodene za pol hodinu.skoro som porodila vo vytahu.maly bol zdravucky a v poriadku.2820gramov a 49cm.dezim palce.

anakristina
19. feb 2016

@lusy9911 na 37.tyzden to je velmi pekne babo.a do 31.tt si nemala bolesti,tvrdnutia nic?a aku infekciu si mala?to vlastne vyvolava predcasny porod?

lusy9911
19. feb 2016

ked som bola29az30 tyzdni tak som zacala raz rano krvacat tak sme hned isli do nemocnice.tam mi doktorka povedala ze mi krcok iba zmäkol a nechali si ma tam4dni.dali mi neake infuzky a po 4dnoch som isla domov.za neaky tyzden som mala ist na kontrolu svojmu lekarovi.a na kontrole mi doktorka kontrolovala ten krcok a namiesto30 mm mal iba16mm tak ma hned poslala lezat s tym ze tam hrozi predcasny porod.nemala som ziadne bolesti, ziadne tvrdnutie bruska nic.iba tu infekciu.nic viac.ale na tu mi nepomahalo nic.ani tabletky na vkladanie, proste nic.prve dva tyzdne co som lezala tak to bolo o.k.krcok sa neskracoval nic.ale potom sa zacal viac a viac skracovat tak doktor povedal zakazane navstevy, po leziacky jest, len raz za den do sprch a to bolo teraz v lete tych najväcsich horucavach tak si to vies predstavit ako mi bolo.synceka som uz potom tiez nevidela iba cez telefon.porod vyvolava to skracovanie krcka.lebo kede sa skrati uplne tak uz potom sa zacinas pomaly otvarat.mna zaciatkom augusta uz ked som lezala v nemocnici vysetroval primar a povedal ze ked neporodim do konca augusta tak to bude zazrak.a vydis potiahli sme az do 8septembra a to som mala termin az 4oktobra.a ten expres rychly porod mi vynahradil to lezanie v tej nemocnici. a mne maly tak strasne tlacil tou hlavicku ze ked som kracala iba do sprchy tak som isla pomaly so spojenymi nohami 🙂
@anakristina

anakristina
19. feb 2016

@lusy9911 aspon ze to dobre dopadlo 🙂 dieta vynahradi vsetko.ale musel to byt horor.ja mam krcok ok len obcas bolesti,tlak tam dole,tvrdnutia....ach nech je uz maj 🙂

lusy9911
19. feb 2016

@anakristina tak horor to bol len v tom ze som sa strasne bala aby som fakt neporodila skor a aby bol maly v poriadku.a to lezanie v tych horucavach...na tretie dieta by ma nenahovoril nikto ani neviem za co.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre