Ahojte žienky idem sa vás opýtať som v 30. týždni mám nariadení kľudový režim lebo sa mi skracuje kŕčok má dva centimetre. Pýtam sa tých ktoré mali niečo podobné stále ste len ležali? Chcela by som si aj trošku veci si poprať požehliť Aby som potom nebola zaskočená ak by sa nedajbože niečo stalo A skončila v nemocnici. Ďakujem
Za mna ked tak nebehaj nestoj velmi vela na jednom mieste napr. pri tom zehleni ak sa ti da tak si sadni no ale ja by som uz druhykrat nelezala cele dni ako mi kazali pretoze to ide aj na psychiku dost- clovek sa nudi a ma stres ze nema nic pochystane porobene
@nin12345 vaaazne este kratší ??? No ale tak v 30 tr si asi lezala nie.. ja uz lezim 2 tyzdne poctivo a toez beriem ako pises magnosol a utrogestan … akoze to ak vydrzim do 36 tyzdna uz budem robit vsetko😂len sa pytam teraz v tomto tyzdni ci si mozem pomalinky robit jasne ze nie cely den alebo tadsej kaslat na to
@nin12345 presneee ved toto ze keby aj do nemocnice idem jasne ze vsetko pre malu co je naj spravim ale twn pocit ze nemam nic nachystane 😬
Ja som si pomalinky robila.. neprehanala som to ale proste nevydrzala som lezat cele dni islo ma porazit z toho a citila som sa ok tak kde tu som hodila pracku a posediacky pri telke pozehlila alebo tak. Moc namahave veci som radsej nechala na ostatnych a taktiez som nedvihala nic tazke.
Neboj uz nemas pred sebou dlhu dobu hlavne sa nestresovat uzit si posledne chvile.. a ak mozem odporucat ak budes mat potom pocit vo vyssom stadiu ze mozno zacinas rodit tak hned chodte do nemocnice lebo ja som si dala nacas a bolo to len tak tak
@nin12345 Ano jasne ja radsej pojdem ja som taky bojko
ahoj neviem či ťa to ukľudní ja som v 24tt a krčok mám 2,7 cm kľudový režím už od 20 tt a ležím a dodržujem kľudový režím (najlepšie je ležať a panvu hore sedenie taktiež nie je dobre sedenie lebo dieťa tlačí na krčok...)
prognóza je vydržať do 35 tt a potom môžem začať pomaly fungovať
takže už je na tebe ako to chceš riešiť 🙂
@ewula192 akoze snazim sa len lezat … ako Travis dni ??
Najhoršie ešte to že jeden doktor ti povie tak a druhý tak ja ležím len druhý týždeň a už ma bolí celý človek to čo bude keď budem mesiac ležať veď nebudem vládať nič a presne mi toto povedal a jeden doktor tak a teraz si výber
knihy krížovky telka seriály na netflixe a tak nuda 🙂 ale tak robím to pre malého ostatné veci počkajú
@ewula192 a neboli ta telo ? Ked uz tolko Ležíš a ešte aj s hore panvou veď mne už idú kríže odísť
už ani nie problém bol keď som ležala 10 dní v nemocnici strašná posteľ .. úprimné radšej ležať doma ako tam :D takže ležím a užívam mám navalené extra dávky magnezia a utrogestan na vkladanie , našťastie žiadne bolesti nemám ani tvrdnutie brucha bolesť krížov a ani kŕče v brušku
@ewula192 ale mi chces povedat ze lezis s hore panvou a nic ta neboli? Kokos akoze ja trpim a o pretáčaní ani nevravim ked sa chcem otocit na bok
tak neležím celý deň striedam to každé dve hodiny ja som to vyriešila tak že si podkladám klinový vankúš po zadok a ďalej mám nohy do rovnakej výšky vypodložené telo a nič ma neboli všetko je úplne ok doknca aj leh na boku v pohode len sa proste pretočím keď som už dlhšie v jednej polohe 🙂
@ewula192 no A mne povedali že klin je málo vysoký na tú panvu
Muž mi dal pod madrac vak A mám to riadne vysoko
No mne povedali ze staci aby bola panva vyssia ako brucho resp plecia nizsie ako panva a je to v pohode 🙂 vidite tsk vam doktor jeden povedal ze nemusite lezat a druhy ano u mna sa zhodli 6 pocas 10 dnoch v nemocnici + ma prehodili na rizikovu poradnu kde taktiez mam napisany prisny kludovy rezim 🙂 takze tak uz je to na vas ako sa k tomu postavite za mna dodrziavam vsetko co mi kazali 😉
@ewula192 no ved jasne ze to budem Dodržiavať ale čím vyššie štádium budem Tým viacej budem povoľovať aspoň s tým že budem spať na rovnom 🙈 Držím nám obom palce🍀🤞🏻🤞🏻
Ahoj, nechcem ta strasit ani nic podobne, ja som mala krcok 0,5cm a lezala som v nemocnici. Len ti chcem poradit, aby si teraz radsej naozaj oddychovala a nic nerobila, lebo je to 100x lepsie ako rodit predcasne 🙂Drzim palceky🥰
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj bola som v takej istej situacii mala som mat kludovy rezim lezat brala som magnosolv a utrogestan som si vkladala... na kludovy rezim som sa napokon vykaslala robila som uplne vsetko posledne dva tyzdne vsetko aj navyse aby som uz konecne zacala rodit vsetky babske triky no aj tak som porodila az tyzden po termine chvalabohu spontanne lebo o dva dni by mi uz vyvolavali. Cize z mojej skusenosti mi tie tabletky a kludovy rezim skor porod este oddialili. A to som krcok mala kratsi ako ty