Prosím koľko mm ma vás krcok v 30tt ??
Nad 25mm je riziko predcasneho porodu nizke, cim kratsi je krcok, tym vyssie riziko je. Ku koncu tehotenstva sa krcok prirodzene skracuje. V 30tt je 33mm ok (riziko predcasneho porodu vraj 0,4%).
@beatrixx1525 super držím prsty ešte aspoň 3 týždne nech ostane...a ako často vás kontrolujú krcok myslím? Musíte mať kľud režim? Ja si zo spodu dávam progestenal a magnézium užívam
@mariamisko poradňu mám od 30tt každý týždeň, tam mi vždy pozrú kŕčok, pozerajú aj či bábätko rastie, toto máme našťastie všetko ok len ten kŕčok už chce držať pomenej začína sa viac otvárať okrem toho skracovania. Tiež mám nasadený progestanelle 2x 200mg a magnézium 6-8 tabletiek denne+ ešte železo. Kľudový režim mám od samého začiatku tehotenstva, bola som PN už v 9tt ale taký že naozaj prísny držím až odkedy ma pustili z nemocnice v tom 30tom.
@beatrixx1525 ja tiež od začiatku na PN som a kludovy režim veľa ležím...pred týždňom som mala 40mm a po tyzdni 33mm...často mi tvrdne brucho...
@mariamisko verím že s tou liečbou ako máš nasadenú a s takým týždňom to bude úplne v pohode pri kľudovom režime 🙂 mne kým nasadili progestanelle tak sa mi kŕčok stiahol cca o pol cm za týždeň a odkedy som na liekoch tak sa to krásne drží, síce tá dĺžka má ďaleko od ideálnej ale aspoň sa to neskracuje
@beatrixx1525 ja už progesteron užívam od 20tt v predchádzajúcom tehu som sa v 30tt otvorila na 1 prst...rodila som v 40tt..vy už máte krásny týždeň všetky najdôležitejšie vývoje mate za sebou...
@mariamisko 27tt 33mm , dr povedal ze uplne OK , zatvoreny , tak snad
@beatrixx1525 prosim ta mas aj nejake stahy maternice , bruska ? nemas nejaku indekciu?
@juliavolna tvrdnutie brucha mam dosť časté...a infekciu nie pred týždňom som dobrala antibiotika zo spodu mykozu som mala...
@juliavolna v tom týždni som mala 47mm a moja Dr zas povedala pri náznaku spracovania pôjdete na zasitie...mňa to desí že min týždeň 40mm a tento 33mm...dosť rychly pokles
@juliavolna joj maternicu cítim vkuse, brucho mi už tvrdne menej ale to je skôr tým že už som si odsledovala čo mi nerobí dobre. Na chrbte napríklad nemôžem ležať vôbec, to je hneď tvrdnutie. Infekciu som nemala vôbec žiadnu až kým som sa nedostala do nemocnice :D liečili mi tam ecoli čo som tam chytila a mala som potom od nich ešte niečo ale už nepamätám čo to bolo. V skratke dva týždne som bola na infúziách atb kvôli infekciám
@mariamisko no asi zalezi aky byval , mne meria od 19tt a stale sa drzi niekde 33-31-32-34mm cize dlhsi nikdy nebol
@beatrixx1525 cize mozno aj preto sa skratil ci ? mne to hovoria ze ak je infekcia zvykne sa skratit , ale co je pravda neviem
@juliavolna ja už pred otehotnenim som mala zistený zväčšený krcok možno preto mi 47mm namerali....neviem koľko je bežné....a pred antibiotika bol krcok všetko vporiatku aj týždeň po vybratí ant bol v poriadku...to mate pravdu infekcie spôsobujú skoršie pôrody...ja aj tým ze si vkladám každý deň zo spodu progesteron môžem si niečo zaniesť...
@beatrixx1525 mne stále poobede tvrdne pravidelne zaujímavé a pritom sa neojem veľa 😀 doposiaľ som pribrala iba 4kg...a ja spim ležím vkuse na chbate na boku sa malej nepáči strašne začne kopať...to je prvé vaše tehu?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Od 28tt je na 8mm a mám pocit že mi bábo hompáľa nohami von 😂 momentálne 35tt a stále kŕčok rovnako