Kŕče v 20. týždni

22. sep 2024

Ahojte som v 20tt už mi vyskočílo trosku aj bruško, konečne poriadne jem lebo nemám nevoľnosti. Na kontrole pred mesiacom všetko OK, bábätko dosť živé a akčné v brušku. Žiaľ ma ale trápi dnes cely deň bolesť v bruchu, kŕče v podbrušku.... Kontrolu mam o par dni..
Mam dopller počúvala som srdiečko bábätka, malo by byť v poriadku.sex nemáme s manželom od začiatku tehu, najprv kvôli spineniu, potom kvôli krcu v maternici...A potom sme sa už ani nrpytali doktorky ani to neriešili, ze vydržíme. Ale pred par dnami som mala orgazmus cez klitoris, dosť silný a začala som krvácať, teda skôr jemne špiniť. Párkrát keď som sa počas toho dňa utrela bola tam krv, hnedá krv a slabá. Potom už len taky jemný ruzovy výtok pri utreti. Do doktora som nešla, dala som si dva dni keď som špinila ten kúsok dicynone takže 4 tablety dokopy a magnézium. Čítala som ze aj žena dosiahne silnejší orgazmus môže sa stať že praskne žilka v maternici a pod. Nebola to červená čerstva krv a nebolo toho ani veľa.
Myslite ze som mohla niečo podceniť?
O par dni mam kontrolu tak dúfam že hude všetko v poriadku.

anjelicek26
22. sep 2024

No ja by som sla skor, aj tak krv len kvoli orgazmu podla mna nema byt... chod na pohotovost, drzim palce. Prinajhorsom dostanes infuzku a polezis par dni v nemocnici.

autor
22. sep 2024

@anjelicek26 ale to spinenie už nemám. To bolo jeden deň večer kúsok hnedej krvi, na ďalší deň ráno a potom už nič.. Odvtedy ubehlo par dni a je všetko okej. Aj srdiečko som počúvala ze bije.

autor
22. sep 2024

@anjelicek26 aj tie kŕče nemôžu byť z toho ze bábätko rastie a priberá? Nie sú pravidelne len sem tam ma zaboli v brušku ako keby pred menštruáciou

anjelicek26
22. sep 2024

Ale ci sa otvaras predsa s doplera nezistis... je super, ze babo je v poriadku, ale co robi krcok ti to nepovie. Radsej chod fakt.. moze to byt ale nemusi byt a krce uz vobec nie podla mna... a to mame 5 deti...

autor
22. sep 2024

@anjelicek26 na kŕče mi veľa ľudí aj lekárka povedala ze to je OK ze bábätko rastie maternica sa zväčšuje. Tak nechápem prečo každý vraví niečo iné. A aké by boli ďalšie príznaky otvárania sa? Hneď ako sa bude dat pôjdem k lekárovi, žiaľ aktuálne som v zahraničí.

anjelicek26
22. sep 2024

Roztahovanie maternice rastom je nieco ine ako krce, hlavne tie akoby menstruacne a pises cely den, do spodu tahajuce mozu sposobovat otvaranie... a nie nechcem ta strasit, ale bola by som velmi opatrnna, ak mas moznost, daj sa PN na par dni... zahranicie nie je Mars, aj tu sa da vsetko, aj na pohotovost, aj k lekarovi... drzte sa, snad to nic nebude. Oddychuj co to da.

autor
22. sep 2024

@anjelicek26 to som zle napísala, nemám kŕče celý deň len občas to zaboli.a netahaju sa dospodu skôr odspodu hore. Ale ďakujem krásne, budem oddychovať a hneď ako sa bude dat pôjdem k lekárke. Ďakujem za pomoc 🙏❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre