Ahojte aktuálne som v 10tt a sem tam mám mierne kŕče, také zapichanie v podbrušku. Mám hematóm, čiže som PN a mám mať kludovy režim. Chcem sa Vás opýtať, či sú také mierne menštruačné kŕče, pichanie v podbrušku v poriadku? Pre mňa je to druhé tehotenstvo prvé skončilo MA v cca 6tt, tak sa trochu bojím. K doktorke idem až 31.1. Ďakujem
@elisabetta14 ten hematom je mozne, ze zacne krvacat, netreba sa zlaknut. Mas utrogestan a magnezko?
Je rozdiel krce a krce. Pichanie je uplne vporiadku, roztahuje sa maternica🙏🏼 ak su krce mierne “menstruacne”, je to okej. A hlavne ak su ine nez menstruacne. 🙂 drzim palce. Dolezite je drzat sa v klude - ano ano viem. Je to tazke
@kiki68 mám progestenalle magnezium kvôli hematomu nemôžem
@zuza265 áno, úplne mierne menštruačné, väčšinou po námahe. Áno, je to ťažké, ale presne takúto odpoveď som potrebovala počuť. Ďakujem Vám 🙂
@ivka21 vy ste vôbec krčné nemali? Ani ste necítili rozťahovanie maternice? Aké ste mali príznaky?
@elisabetta14 ahoj. Ja som bola tehotna 4x. Jedno tehu skoncilo MA. A prave v tomto tehu som od zaciatku pocitovala krce ako na menzes takmer stale, boleli ma krize stale (v tomto tehu mi prestavali cca od 7tt priznaky). V dalsich troch, ktore dopadli dobre, tie menstruacne bolesti boli len obcas. Ale to je len moja skusenost. Kazdy to ma inac. Ako pisu vyssie, ak by sa ti cokolvek nezdalo, zbehnite na pohotovost.
@elisabetta14 no ja som mala hematom a magnezko dali 600mg. Mne rupol pri minulom a aj tomto tehu ( nic sa nestalo) a presne tieto krce boli. Ja ich mam skoro kazdy den zial, minule tehu bolo toto kombi do 20tt, magnezko do 34tt. Ale obidve rizikove tehu, placenta prekryva aj teraz. Tak s tym len cakat . Drzim palce
@lilli110 ja ich mám občas, väčšinou po námahe. Ak by som to mala nejak časovo zhrnut tak max hodinu denne dokopy.
@kiki68 mne ho dr zakázal. Našťastie je tak umiestnený že by bábätko nemal ohroziť. Len som sa chcela uistiť či mierne kŕče pár krát za deň sú ok.
@elisabetta14 hmm vidis, tu opacne a to ma videli traja lekari, dvaja v nemocke a moj gyn.
@elisabetta14 ja som to mala.cele tehu ( prve tiez.MA ale v 12tt) ked som mala silne krce. A cely den radsej som.isla na pohotovost skontrolovať dieta....ale nakoniec som.zistila ze to asi boli kontrakcie akoby kedze take som mala pri pôrode
Ja som mala take kŕce a pichanie v 5tt pri uhniezdovani. Potom uz nie... toto by ma skor vystrasilo 😬
@elisabetta14 ja som mala jemne krce do 25tt a vzdy vsetko ok, moze to byt aj roztahujuca maternica, ale vzdy lepsie ist na pohotovost 3x zbytocne ako raz a neskoro
@elisabetta14 Ak sú to len slabé kŕče, po námahe a v kľude prejdu, tak by to malo byť OK a treba viac odpočívať. Držím palce 🙂
@ysseba áno tak sú. Sem tam zapichanie inak nič. Pôjdem v pondelok pre istotu k doktorke
@basska_b to som zas nemala vôbec
@zuzkaa1991 ja zas tie kŕče nemám moc silne
@elisabetta14 ani ja som nemala silne ani kontrakcie 😁😁niekedy teraz ked.mam menštruáciu mam silnejšie krce nez pri porode ;) a to som skoro 7r po
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@elisabetta14 keď ste si není istá kľudne choďte na pohotovosť. Podľa mna kŕče niesu v poriadku.