Kŕče na začiatku tehotenstva

4. máj 2021

Ahojte, menštruácia mi mešká týždeň a testy mám pozitívne. Termín som dostala až neskôr u doktorky, keď už bude niečo vidieť.
Je to moje prvé tehotenstvo a mám obavy, totiž mám kŕče. Každú pol hodinu utekám na záchod lebo ma bolí podbruško ako pri MS. Je to normálne? Nie je to nič extra len ma prekvapuje menštruačná bolesť v tehotenstve.

simik7192
4. máj 2021

Podľa mňa je to normálne, lebo sa roztahuje maternica, ale ak je to vážne utekaj ku Dr.

kkovacovak
4. máj 2021

Je to úplne normálne. Pokiaľ je bolesť znesitelná, časom odoznie, zlepší sa pri zmene polohy alebo prebieha pri zväčšenom pohybe alebo vstavaní tak by malo byť všetko v poriadku. Rozťahuje sa maternica. Môže to byť pichanie, ťahanie, tlačenie, tupá bolesť. Niekedy na čas zmizne a potom príde zas.

zuzkapap
4. máj 2021

Je to úplne v poriadku. Ja som také hrozné kŕče mala prve týždne, ze som miestami mala problém to predychat 😅 gyn mi poradila magnézium, trochu pomohlo 🙂 môžeš vyskúšať

snehulak77
4. máj 2021

Ja osobne som mala na začiatku fakt dosť silné bolesti, stále som mala pocit, že už už sa to rozbehne. Neverila som, že to bude v poriadku. No a nakoniec bolo. Ale toto je veľmi individuálne, možno skus aspoň zavolať doktorke, aké máš pocity, či netreba prísť možno skôr. Verím, že to dopadne dobre 🙃

kkovacovak
4. máj 2021

@zuzkapap ano aj ja odporúčam magnézium 👍 pomáha pri sťahoch maternice

amelie2017
4. máj 2021

Ano, je to normalne, mna bolievalo brucho na zaciatku tehotenstva viac ako pri ms.

rivini
4. máj 2021

Tiez som asi v 5. tt. Mala som presne take krce, tak som telefonovala s lekarkou. Povedala mi, ze pokial su to len take lahsie akoby menstruacne krce a zvyknu same odist a znova sa vratit, je to uplne v poriadku. Mam si dat magnezium a termor (teply, nie horuci). Vyskusaj tiez...

hanka555
4. máj 2021

Je to normalne, ale uzivaj magnezko

lorin29
4. máj 2021

No ja mam kŕče doteraz a to som v 5mesiaci🤷‍♀️😁

simik7192
4. máj 2021

A koľko tabliet na deň beriete? Ja som tiež v - 4-5tt a občas ma tak zabolí ako by som mala dostať a to hlavne vtedy keď viac chodím alebo vstávam vtedy sa to objaví, ale nie je to žiadna tupá bolesť ani nič

kkovacovak
4. máj 2021

@simik7192 tuším že by sa malo 300mg denne. Ja užívam magne b6 forte 3x denne.

jaruska_12
4. máj 2021

@simik7192 môžem sa opýtať kedy si mala poslednú menštruáciu ?už si bola na sono?

simik7192
4. máj 2021

@jaruska_12 1.aprila a ešte som na sono nebola

jaruska_12
4. máj 2021

@simik7192 aha no ja 23.4 zatiaľ na sone nevidno nič :(

mar_tina14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darinagy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daduska2252
3. jan 2023

Zdravím, chcela by som sa spýtať mne mešká menštruácia 2 dni.. robila som si 4 testy a všetky vyšli takto isto, bolesti mám ako pred menštruáciou, k doktorke som objednaná až za týždeň a vraj tie bolesti bývajú na začiatku tehotenstva.. mal to tak niekto podobne?

lorin29
3. jan 2023

@daduska2252 ja som mala bolesti do 5 mesiaca😊
Gratulujem 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre