Kŕče ako pred menzesom v 40. týždni

sylviaaa192
6. aug 2022

Ahojte ženy chcem sa opýtať som v 40 týždni minulý týždeň už na 5 poradni v BA povedal lekár že hlavička úplne nízko ale na pôrod to ešte nieje a vopchal do mna prsty a začal sa normálne rýpať dosť nepríjemné bolelo to podľa mňa má otvoril od včera mám také kŕče ako pred MS tvrdnutie brucha a zvláštne tlaky v konečníku a do krížov ale stále to je také že lahnem si a prejde sú to už kontrakcie? Mam ísť pre istotu do nemocnice? Alebo mam ešte počkať? Termín pôrodu mám zajtra 🤔

januska12323
6. aug 2022

Za skontrolovanie nič nedáš, zvlášť keď už si v termíne.

asia83
6. aug 2022

@sylviaaa192 Ja som pri prvom takomto “kŕči” utekala do pôrodnice. Porodila som o 24 hodín. Nerozumiem, že o tom vôbec uvažujete. Chcete porodiť doma? Skôr či neskôr.

belllinka
6. aug 2022

Ak ti to vzdy prejde, tak nikam nechod, jedine ak by sa stupnovali intervaly a intenzita bolesti. Ano, su to kontrakcie.
@asia83 na co ma bezat do porodnice pri falosnych kontrakciach? Ved to hovorili aj na priprave, ze ked to prejde, netreba robit paniku

asia83
6. aug 2022

@belllinka A vy ste doktor, že viete ktoré sú falošné a ktoré pôrodné? Pri druhom pôrode som išla do pôrodnice v pôrodných kŕčoch (veľmi dobre som si ich pamätala z prvého pôrodu). Nebola som ale vôbec otvorená, sestra aj doktorka na mňa hľadeli ako na blbú. Sestra ma chcela dať preložiť na oddelenie lôžkové, ale keďže som zjapala, tak aby som nezobudila ostatné ležiace, nechali ma na pôrodnom. O polhodinu som porodila. Ja som sa z minúty na minútu otvorila na 5 prstov. Takže tu netreba váhať, situácia sa môže zmeniť veľmi rýchlo.

asia83
6. aug 2022

@belllinka Mimochodom, je deň pred termínom, nie mesiac. Toto je pôrod.

ivka21
6. aug 2022

@sylviaaa192 presne toto som mala keď som šla rodiť. Treba čím skôr ísť do nemocky bude to už len horšie tie bolesti.

karhu
6. aug 2022

tlak na konecnik znamena porod

sylviaaa192
autor
6. aug 2022

@belllinka však práve že ani voda ani žiaden hlien neodtiekol len také blbé pocity ako som písala nič sa zatiaľ nestupnuje

gitane
6. aug 2022

Skúste teplú sprchu. Buď to prejde, alebo sa rozbehne pôrod… Ja myslím že to bude to druhé ;)

karhu
6. aug 2022

@sylviaaa192 mozeme cakat na vodu a hlien a dieta zatial moze "neprospievat", ideme teraz v 40tt riskovat?

sylviaaa192
autor
6. aug 2022

@karhu ale keď babatko pekne cítim tak sa nemám čoho báť

karhu
6. aug 2022

@sylviaaa192 a? prestat citit ho mozes z minuty na minutu.. urcite by som sa sla dat skontrolovat, pises, ze citis tlak na konecnik - to uz nie su len poslickovia

domka222
6. aug 2022

Rodila som dva krát, ale ani raz žiadna zátka ani plodová voda. Tú mi pichli až na sále. Ale teda u mňa som si bola istá, že je to pôrod. Kontrakcie som mala hneď pravidelné. Skús ešte tú sprchu. Ak je to pôrod, bolesti sa budú stupňovať. Aj chôdza stupňovala bolesti

ivik111
6. aug 2022

@sylviaaa192 už by som sedela s taškou v aute smer pôrodnica....

petamich
6. aug 2022

@belllinka no pretoze presne takto som bola napr. ja na kontrole v piatok, lekar ma vysetril a zacali mi bolesti vecer a sice vo vlnach prichadzali a odchadzali ale sa nam to nezdalo, tak sme sli a maly mal horsie odozvy, hned pocas vysetrenia mi aj odisla zatka, hospitalizovali ma a porodila som do 48 hodim 🤷‍♀️ takze za mna uz by som tak sla a nechala sa vysetrit a maximalne ma otocia 🙂 radsej tam ist zbytocne ako lutovat, je v termine, takze to moze byt naozaj rozbiehajuci sa porod, teoria na priprave je pekna vec.

zuzi0911
6. aug 2022

Netreba riskovať,treba ísť do nemocnice...netreba zabúdať,že ujazkovy učebnice vy pôrod ma tak možno 5%rodiciek...
Ostatné začnú rodiť pri úplne minimálnej bolesti, bez intervalu ci stupňovanie...voda a hlien malokomu odtecie...netreba sa na toto spoliehať...ak citis tak na konečník pôrod uz môže byť pomaly u konca...takže sner nemocnica

kacena4
6. aug 2022

@sylviaaa192 mne tiez dr takto spravil a onedlho som porodila. mala som len male bolesti a ked sme prisli do nemocky hodili ma na prietoky a bach akutny cisarak... ani neviem ako a mala bola na svete. rafaej pohotovost ako riskovat. drzim palceky

any_soj
6. aug 2022

@sylviaaa192 ahoj 🙂 ja len zo zvedavosti... Bol to pôrod? Ste ok?

sylviaaa192
autor
7. aug 2022

@any_soj nebol ale už tu ostávam uvidíme co ďalej...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre