Kŕče a silné krvácanie v 7. týždni

livca08
31. mar 2022

Ahojte,
Som v 7tt a zacala som mat krce a silno krvacat , vcera vyslo zo mna sj zrazeniny krvi, bola som stym vcera na pohotovosti, vyzeralo to na portrat. Dr ma vysetril,potrat som nemala zatial , medal mi nic , poslal ma domov .Dneska mam stale bolesti a krvacam , cely den lezim
Vie mi niekto poradit ako zastavit krvacanie a krce aby som nepotratila
Ps nie som na Sk

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia7933
31. mar 2022

zial, ak je to potrat (kiezby nebol) tak sa tomu neda zabranit..priroda vie co robi

lucia7933
31. mar 2022

inak..ja som ani nekrvacala aj tak som potratila v prvom trimestri...takze asi tolko k tomu..proste sa tomu neda zabranit

deti95060810
31. mar 2022

ja som krvácala nie raz, ale niekoľkokrát a bábo sa narodilo v termíne...len lež a oddychuj

edien
31. mar 2022

@livca08 ascorutin sa u vás dá kúpiť?to dávajú na zastavenie krvácania na sk na pohotovosti. Ja som našťastie takéto problémy nemala,ale kúpila som si ho pre istotu po predošlých skúsenostiach. A ako píšu vyššie,ležať a dúfať v dobrý koniec. Držím palce🍀

livca08
autor
31. mar 2022

Dakujem ste zlate 😘🍀

lucia7933
31. mar 2022

@livca08 drzim palce..nech vsetko dobre dopadne❤

aliaray1
31. mar 2022

@livca08 podava sa na to ascorutin (volnopredajny rutin) a progesteronovy blok (utrogestan, duphaston, progestanelle).

Ako dovod krvacania uviedol doktor co?

aliaray1
31. mar 2022

@lucia7933 ahoj, potrat moze spustit aj krvacajuci hematom.

Ak je hematom blizko (zdraveho) plodu a zacne krvacat, moze spolu so sebou strhnut aj zdravy plod=hematom ako pricina potratu. Preto ak sa nasadia lieky, hematom sa vylieci a vstrebe a zena nemusi potratit.
Mne sa to konkretne takmer stalo, na stastie mi nakoniec predpisali progesteron, predpisuje sa to bezne. A ak je plod poskodeny, tak odide bez ohladu na lieky ako pises, priroda.

A este zavisi od zrazanlivosti krvi, vtedy predpisuju aj injekcie na riedenie, a ako napr.fraxiparin a ine.

nwnw
31. mar 2022

@livca08 sesternice krvacali hrozne, teta krvaca a na deti uz su dospele.
Ja som krvacala malo a sla somna pohotovost,tak si ma rovno nechali v nemocnici na Duphastone a magnezku. Dieta som prenasala 😉
Chod k Dr znovu.

livca08
autor
31. mar 2022

@aliaray1 neuviedol nic, povedal ze to nieje normalne ale ani abnormálne ze niektoré ženy to maju 🤷‍♀️

ivka21
31. mar 2022

@livca08 dávajú v nemocnici injekcie na zastavenie krvácania mne dali.

tdominika
31. mar 2022

Ahojte baby,dneska som bola u lekara som podla kalendara v 5tt tehu a lekar mi nasiel krvnu zrazeninu,predpisal mi progestanelle 200mg...je tu niekto kto to mal? Mam dvoch synov no takyto problem som nemala,lekar mi povedal,ze to nevyzera velmi dobre

tdominika
31. mar 2022

@aliaray1 ja mam to iste lekar mi predpisal progestanelle 200mg a citam ze pomohol...mali ste to takto na ultrazvuku prosim? Lebo lekar mi povedal ze to nevyzera velmi dobre

adkalu
31. mar 2022

@tdominika ja som mala hematom, spinila som a mala som 1/3 odlupenej placenty, brala som ascorutin, duphaston a dycinone, ležala som a po 10 TT sa to upravilo, dnes mam krásne dieťatko, ale v takom štádiu je to hop alebo trop, držím palce

aliaray1
31. mar 2022

@tdominika ja som ten svoj nevidela na snimke. Mne dali utrogestan a ten krasne zabral. Povedal mi lekar, ze Duphaston je slaby. Utros som brala 3x denne do cca 21tt🤔🥴 a vylozene nohy + ascorutin, minimalny pohyb a namaha, robila som z HO. Do cca 5 dni po krvacani a spineni ani stopy. Brala som to aj dalej, hematom sa uplne stratil-kontrolne uzv robili. Bejby vyzera aj na kontrolach aj prenatalnych skriningoch zdrave a ok, finale mam mat za par tyzdnov.

tdominika
31. mar 2022

@adkalu dakujem krasne

tdominika
31. mar 2022

@aliaray1 dakujem hadam pomozu teda tie tabletky a bude vsetko v poriadku

aliaray1
31. mar 2022

@tdominika velmi ti drzim palce. A kedykolvek ti treba, pospi si. Mali by ta odporucit na PN. Ja som sa branila a az na 3.raz som si uz dala povedat.

Progestanelle je super, uvidis dobre zaberie a krvacanie alebo spinenie bude jemnejsie jemnejsie az sa uplne strati. Pamatam si, ze sme to s lekarom skusili vysadit okolo 15tt, no nedobre bolo. Vecer som si nedala lieky a rano velke spinenie, takze rychlo nazad utros a pri najblizsej kontrole som mu to vravela a pokracovali sme az po 20tt. Potom uz nic, vsetko ok bez spinenia.

Drz sa a hlavku hore, lekar mi vravel, ze toto je velmi caste a bezne u pacientok.

tdominika
31. mar 2022

@aliaray1 dakujem ti velmi pekne,zatial nekrvacam ani nespinim...len teraz mi to zbadal na konrole co som si chcela dat potvrdit tehu...tak je super potom ze zabral,hadam bude dobre a dakujem za povzbudive slova ❤️

alina765
31. mar 2022

@livca08 držím palce ❤️ nek všetko dobré dopadne

lejluska
31. mar 2022

Pred 2 rokmi som aj ja v 7tt masívne krvácala...
Myslela som si, že je koniec, že som potratila....dnes mám zdravého 1,5 ročného syna....
Držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂❤️

livca08
autor
31. mar 2022

@lejluska brala si nieco na to ?

lejluska
1. apr 2022

@livca08 ležala v nemocnici, dávali infúzie a duphaston a dycinone... potom som ešte špinila do 10tt to som už bola doma...ale prešlo to 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre