Kratšia stehenná kosť v 31. týždni

domcavesel
5. aug 2024

Ahojte dnes som bola u pána dr. Grochala, podľa tabuliek som 30+5 ale ms bola vždy nepravidelná. Placenta mi funguje perfektne, bábätko ma živín dosť aj kyslíka, srdiečko je tiež super, avšak stehenná kosť zaostáva o 2 týždne...inak všetko ostatné sedí. Na sone som bola aj v 2 trimestri a tam bolo všetko ok. Zaostávať začala až teraz. Pán doktor však nebol nijak prekvapený...nikde ma ďalej neodporučil.
Máte podobné skúsenosti ? Ako to dopadlo ?

taktotedanie
5. aug 2024

Nie vzdy sedi ci hlava ci brusko ci stehenna kost na dany tyzden verila by som grochalovi

ina2405
5. aug 2024

@domcavesel moje bábo malo v 33.tt kratšiu stehennú kosť oproti iným parametrom o 2 týždne a dieťa je ok.

domcavesel
autor
5. aug 2024

Všade čítam aj ja, že tie merania su veľmi zle a často krát aj rozdiel 4 týždne bol úplne v poriadku...štvrtok mám ešte kontrolu u svojho lekára, tak som zvedavá ako to pomeria on.

tinka_1807
6. aug 2024

@domcavesel Hlavne pokoj. Odchýlka 2 týždne môže byť kľudne chyba. Áno, pán doktor je veľký odborník a myslím si, ze keby tam viac niečo nesedelo, tak vám to povie. Moje tiež jeden mesiac zaostávalo o 2 týždne a na ďalšej kontrole bolo všetko ok. Ak aj počas prvého screeningu bolo všetko v poriadku nestrwsovala by som sa. 🙂 ... A inak, čím bude dieťatko teraz väčšie, tým môžu byť väčšie odchýlky a nepresnejsie merania. Už sa totižto nedá tak dobre odmerať, ako keď bolo menšie. Takže kľud a užívaj si prípravy na bábätko 🙂

domcavesel
autor
7. aug 2024

@tinka_1807 ďakujem ❤️ áno, počas prvého screeningu bolo všetko ok, bábo bolo o čosi menšie, ale vôbec nie takéto rozdiely. Dokonca som cca pred mesiacom bola aj na pohotovosti kvôli tvrdnutiu bruška a tam mi dokonca doktorka všetko pomerala presne na termín ,🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre