Ahojte dievčatá. Mali ste niektorá kratšiu stehennu kost o dva týždne a vsetko bolo v poriadku?
Ostatne rozmery sú plus mínus ôk... par dni pozadu max..
Len ta stehenna kosticka ma straší. Doktor povedal, že bude len drobnejsia...
@bubkalienka áno aj moja mala
Mňa tak lekár vystrašil pred 3 týždňami, poslal ma na 4D sono, tam ma vydesili tak že som tyzden nespala... ale bola som potom pre svoj vnútorný pokoj aj pri inom gynekológovi a tomu sa teda kratšia nezdá a ani nezdala... tento týždeň idem na poradňu k svojmu lekárovi, tak uvidím ako nameria on...
@petronellla87 a vsetko dopadlo dobre?
@alen99 mňa síce nikto nevydesil, ale tak už sa mi zda ze dosť zaostáva...
Áno bude malá. Moja mala zase dlhšie stehenné kosti a je vysoká. Každé dieťa( človek) je inak veľký.
@bubkalienka neviem, mne jedine môj lekár povedal, že buď to neznamená nič alebo niečo.. že možno ho menej vyživujem a bude musiet ist skorej von (poslali ma na hematologiu a genetiku) alebo bude vzrastovo malý (a tým myslím malý celý život)... druhý gynekolog len povedal, že pokiaľ v rodine nie sme nejaký dlhý (čo veru nie sme aj ja mam kratšie nohy) tak to môže byť preto.. ale ako vravím on žiadne odchylky nenameral... tak uvidíme..
@alen99 takže odpoveď nemáš? Akože dva týždne sú ešte norma ale tak predtým to bolo len pár dní....
@bubkalienka áno, všetko ôk teraz má 14 mesiacov a ani by som teda nepovedala že je na svoj vek nízka. Ona to mala stále ešte aj po termíne čo sa chodí už na kontroly do pôrodnice a tam jej ju namerali menšiu. Ale nejako to nikto neriešil akurát sa pýtali či sme v rodine nejakí nízky. Ae vystrašená som bola celkom tiež aj kvôli tomu že som potom googlila kktiny😁
@petronellla87 hej Google 🤣, no verím ze už to nebude horšie.... a váhu mala akú, keď sa narodila?
@bubkalienka treba ho vypnúť 🤣 mala 3240g tuším. Matka roka, neviem to presne, viem že 3200 a dačo 🙃😆
@bubkalienka ja som bola v 36+2 a stehennu kosť mala 33+ 3. Doktorka to nejak neriešila, len zapísala merania do knižky. Na moju otázku, či to je v poriadku sa len usmiala a povedala, že bude nízka po mamičke.
@bebotka a predtým bolo ôk? Ci len vtedy vyskočila taka.odchylka?
@bubkalienka merania pred tým boli v pohode, všetko bolo približne rovnaké
@alen99 ahojky ako ste dopadli, už máš dieťatko? Ja som včera porodila, malička je zdravá, akurát mensia 2810g a 48 cm.narodila sa o tyzden skôr betarka 🙂
@bubkalienka ahoj.. tak môj malý je už tiež na svete 🙂 lekári sa rozhodli urobiť planovanú sekciu v 36tt lebo malý už narástol vôbec .. narodil sa 2.5. s váhou 2030g a 47 cm ale našťastie je úplne v poriadku ❤️🥰... len sme ešte teda v nemocnici a čakáme kým priberie na 2500g aby sme mohli ísť domov
@alen99 takže nakoniec mame zdrave detičky🙂 teším sa 🙂
@bubkalienka áno 🥰❤️ vďaka bohu a vďaka za ne❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, bolo nám to povedané v neskoršom štádiu tehotenstva a "zaostávanie" bolo tuším o 3 týždne. Išli sme na sono k inému doktorovi a ten nám vysvetlil, že to nemusí vôbec nič znamenať. Pozrel sa na mužove nohy a povedal, že čo chceme, veď bude asi po ňom :D A tak aj bolo. Neboj