Ahojte dievčatá, chcem vás poprosiť o vaše skúsenosti, ak ste mali podobný problém. v 30 tt mi lekár povedal, že maličká zaostáva o 3 týždne, že sú ramienko a stehenná kosť kratšie...mala som dlhšie menštruačné cykly, približne 40 dňové, netuším, kedy bola ovulácia...Veľmi sa bojím ☹ . lekár mi len povedal, že nemám byť smutná, no ale neviem, čo si o tom myslieť...mám pocit, že moje tehotenstvo je stále nejaký problém ☹
@nikusssik ja som bola na sone v 28tt a to bolo o týždeň menšie,šli sme na kontrolné sono a že v poriadku a v 33tt že zaostávanie o 3týžne 😔 k tomu sa pridružilo,menej plod.vody,skrátenie krčka,otvorenie tak som musela ležať.potom už stále bol menší,sledovali každý týždeň a prietoky každý druhý deň.kedže rpeitoky boli ok pustili ma domov no ležala tam so mnou kamarátka ktorej bábo napr.váhovo vôbec nepriberalo tak muselo ísť von.vy ste ako na tom s váhou?my sme mai v 33tt 1500g a v 38tt som rodila a mal 2450g a 46cm
ahoj my sme mali tiez namerane kratsie stehenne a ramenne kosti naprv o tyzden, potom dva tyzdne, neskor sa to zvysovalo az nakoniec sme mali o 5 tyzdnov zaostavanie, bola som total v strese,poslali nas aj na geneticky ultrazvuk ale nepripustala som si ze by daco nemalo byt OK. a nakoniec sa mi narodil krasny zdravy chlapcek, ma pekne nozky aj rucky..po narodeni nikto nic neriesil. na poradni u detskeho dr som sa ho nato pytala, povedal ze mam ist snim na geneticke vysetrenie pre istotu, volala som tam koli objednaniu lekarka sa ma pytala kolko meral maly a vazil ked sa narodil a kolko za mesac narastol, ked som jej povedala nase udaje tak povedala ze je to vsetko v norme a nikam nemusime chodit 🙂 tak hlavu hore a vssetko bude OK 🙂
@nikusssik Neboj sa, pokial sa babo hybe je vsetko OK. Mam vysokeho manzela (cez 2m, ja 172cm) a starsia dcerka mala zase malu hlavu a stehennu kost v 36 tyzdni na 40 tyzden.. 🙂 Doktor povedal sestricke, to tam nepiste, inak by pani poslali uz rodit 🙂 Dcerka ma hlavu OK, primerane veku a v 5,5r nosi velkost 134... je najvyssia v skolke, proste ma na to predispozicie. Ak ste nizsieho vzrastu, tak by som sa nad tym ani nepozastavila 🙂 U mladsej mi zase zle zmerali dlzku nosa a uz sa vypytovali na dedicne choroby a ze je to podozrenie na downow syndrom... a je v poriadku 🙂 Netreba sa hned stresovat, ak mas moznost a chces si byt ista, prekonzultuj to aj s inym lekarom, niekedy sa moze stat, ze Dr, zle zmera dlzku a hned je "problem"...ktory v skutocnosti ani nie je 🙂 A este, obe sa narodili sice cisarskym, ale mali sotva 3kg a do 50cm 🙂 a uz dnes su "dopredu" s vyskou, ale chuducke po manzelovi ale zdrave, co je hlavne!
@matozazzo no hýbe sa krásne, vypúča sa, vrtí 🙂 ja som si vždy myslela, že sa naše výšky nejako spriemerujú a dieťa bude tak akurát 🙂 ja som menšia 1.65 ale manžel je 1,90 tak neviem prečo taká malinká slečna by to mala byť...ja si len prajem nech je zdravá, neviem, čo to môže signalizovať, keď to takto namerajú....
@nikusssik ak si ty, alebo manzel nizsej postavy (kratsie koncatiny...) tak absolutne nestresuj 🙂 Obaja moji krpci mali na vsetkych utz kratsie stehenne kosti, lekari sa nad tym vzdy pozastavili, 3-4 krat premerali, stale boli kratke, ale...ja som nizka, muz je vcelku vysoky, ale nohy ma kratsie a trup dlhsi... pomaly to dobiehaju, aj ked nohavice nosia vzdy o cislo mensie oproti vrchnemu obleceniou 😀 genetika je svina, neboj nic, nemoze byt kazdy "sklenarikova" 😀 😝 ono by tam bolo viac ukazovatelov na utz, ak by nebolo nieco v poriadku 😉
@nikusssik nevsimaj si to, vsetko je v poriadku. ja som sa v tehotenstve strachovala lebo malemu zaostavala stale niaka cast tela a narodilo sa normalne babatko, ono sa to v v tych poslednych tyzdnoch vsetko vyrovna. Mne lekar povedal, ze kazde babatko rastie od 20 tyzdna inak. 🙂 takze ziadne strachy, jo???
@nikusssik Tohto sa netreba až tak báť. Moja mala o týždeň väčšiu hlavičku a bruško 4 týždne menšie ako mala mať. Ale zároveň zistili po dvoch týždňoch v nemocnici,že už nepriberá - porucha prietokov, tak som mala akútnu sekciu. Narodila sa v 36. t. 1910g a 43cm a v 2 mesiacoch mala 4000g. Čiapky má aj teraz väčšie a v páse jej všetko padá - ale je úplne v poriadku. Dôležité je aby boli prietoky v poriadku - aby malo bábo dosť živín. Zbystriť pozornosť treba iba pri veľkej zmene pohybov bábätka - oproti predošlým dňom. A k tým meraniam - v nemocnici dvaja doktori merali podľa sona to isté bábo - a hodnoty (odhad hmotnosti) neboli úplne rovnaké .
jaj tak toto nech ta netrapi, ak vsetko ostatne je ok 🙂 moja mladsia mala hlavicku tak ok na termin, brusko mala o mesiac dopredu velke (aj sa narodila s mega velkym a podla toho aj papala) a nozicky o 3t kratsie 🙂 a teraz z nej je takmer 5 rocna kocka s velmi peknou a sumernou postavou 😀 a vysokaaaaaaa a po brusku uz ani stopa - no take malicke detske este trosicku je ale uz nie take to babetkovske a vacsie 🙂 prave naopak teraz je chuducka 😀.
a ano mala mensie nozicky (ale zas nie chodidla tie mala obrovske 🙂 ) ked sa narodila, ale ono sa to potom vyrovna, a netreba sa bat,ze by z toho nieco vyplyvalo. u nas lekari nechapali a vsetko velakrat premeriavali, ale vzdy to vyslo takto. ale babo bolo zdrave a veeeeeli zivotaschopne a ako vravim, casom sa vsetko vyrovnao a teraz su nozky najdlhsie 🙂
@nikusssik ahoj ja som prišla po týždny z nemocky,lebo maly zaostava o 2 týždne(niečo mal dobre,ale stehno aj bruško mensie(davali mi infuzky,ale prietoky som mala vždy ok aj ozvy,tak ma prepustili,lebo už na morfo.usg zaostaval o 2 tyždne,tak mi posunuli tp o 14 dní.no vystresovali ma riadne a do porodu už asi budem,teraz pojdem každy tyzden na usg či rastie v rovnakom tempe,tak len verím že malý je v poriadku a poprípade bude po mne.
never iba sama sebe a dieťatku.Ja som bola strašená celé tehotenstvo,od kratších končatín cez Dawnov syndrom,3x mi robili testy a stále vyšiel pozitívny,a malý má 4roky,je úžasný,uchvatný,zdravý,teší sa zneho celá rodina,ale verím ti prežila som si svoje...netráp sa ubližuješ sebe aj malinkej....daj sa do kľudu,kúp si prírodné vitamínky ja som ich brala v kuse aby som poriadne dovyžívila svoje aj jeho telíčko 🙂 🙂 🙂 a užívaj si tehotenstvo,jak porodíš tak sa nezastavíš....teším sa s tebou.... 🙂 🙂 🙂
@ita111 dakujem za povzbudenie...neviem sa tej bublinky dockat,vsetko ma trapi,ja som naozaj asi ani z jedneho sona nesla stastna...stale je nieco mimo normy...mne screening v 12tt vysiel negativny (1ku2800) no ale vidis,v 30tom si ma problem nasiel zas...ja este pevne verim ze to moze byt cyklom,lebo ten asi nebol tabulkovy ale o 10 az 12 dni dlhsi....musim mysliet pozitivne lebo sa zblaznim...dufam ze lekar by si vsimol keby to bolo nieco vazne aj cez ine ukazovatele...
Inak mam tu dve konta,takze stale som to ja 🙂 aj kika aj nika
mojmu ditetu mala hlava zaostavat o 4 tyzdne... nemala rast, mala sa norodit, mala- kazdu chvilu chceli ukoncit tehotenstvo- nakoniec som prenasala a vaha 3,6kg- a vsetko v poriadku... ja som mala aj prietoky horsie- ale isla som do inej nemocnice a tam ultrazvuk ukazal ze je to ok- ale ta hlavicka sa ukazovala az do konca mensia- potom mi bolo povedane, ze mohla byt tak natocena- a cyklus som mala tiez dlhsi-tak ani to prenasanie u mna podla mna nebolo prenasanim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikusssik Neboj sa, keby to bolo niečo vážne, tak ti určite povie.Naše je tak týždeň pozadu, asi tiež pre môj cyklus.