Ahojte som 26+3tt a znova sa mi začína robiť na brade kožný herpes. Vždy sa mi to stane každý rok to mam 1-2 krát a stále na brade. Začína to tak že ma svrbí brada potom mi to tak sčervena opuchnu a spraví sa ako keby chrasta potom. Prikladám fotku z internetu tak nejako to vyzerá. Potieram si to alpou to mi väčšinou pomohlo že mi to rýchlo zmizlo. A ešte do toho mam zapálené hrdlo. Chcela by som sa spýtať či je takýto herpes nebezpečný v tehotenstve teda ak je to herpes. Zatiaľ sa mi ešte také papačiky nespravili iba ma to svrbí a mám to take opuchnuté. Tie pupačiky väčšinou prídu do par dní ako som to mala aj dávnejšie.
Nie je to nebezpecne pre plod, nebezpecne by bolo akurat mat ho pri alebo po porode, tam si treba potom davat pozor na kontakt s babatkom, inak nie. 🍀
Dopln poriadne b vitamíny b komplex forte, zinok
Nebezpecna by bola len prvotna infekcia, ak by si mala prvy herpes v zivote. Inak nie. Ja som mala v tehotenstve aj 5-6 herpesov.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala som herpes v tehotenstve, aj pri pôrode.. nie je to nebezpečné, nebezpečná - infekčná je tekutina v pľuzgieroch.