ahojte, prosím kto máte skusenosť, poradte.
takže som v siedmom týždni tehotenstva. tento týžden, sa u mna prejavila alergia naplno. mam od alergologa kortikosteroidy do nosa aj do hrdla. samozrejme som ich vysadila, všade čítam že lieky by sa prvý trimester nemali. pýtala som sa na to aj svojho gynekologa a odovedal mi velmi nejasne. sme po umelom oplodnení som opatrna.
zvladala som to bez liekov, ale včera večer mi velmi napuchla sliznica v nose, vôbec som nevladala dýchať, tak som chcela vyskušať ustami, lenže aj tam som to mala vysušené, štípalo ma to..tak som si tie kortikoidy musela dať do nosa, dokonca v dvojitej davke, lebo by som sa zblaznila, a jedna davka vôbec nepomohla..ale vôbec som nespala, chrapčím celu noc, bolí ma celý nos aj sliznica do rana mam zvýšenu teplotu, a ked si len začnem trošku sakať nos, pichne ma hned pod bruškom, už som asi vysilena.
tie kortikosteroidy sa volaju Mometasone. skusim sa dnes dovolať svojmu alergologovi, ale neviem či sa dovolam.
prosím neviete mi poradiť čo v takýchto prípadoch, zufala som..nechcem babatku ublížiť liekmi, ale zase ked takto trpím, a neviem dýchať, tak mu asi ubližujem tiež.
dakujem
Najistejsie bude zavolať alergiologovi, mize ti predpísať ci odporučiť nieco vo mizes brat aj ako tehotna
ja by som si nedala......tiež som mala alergiu v tehu....je to nebezpečné.....tie kortikoidy...
@malvina13 Ahoj, chcem ta ukludnit. Ked som bola tehotna zacala som ale brutalne kaslat v piatom mesiaci a trvalo to do osmeho. Dostala som sa ku plucnej a nasadila mi kotikoidy. Stresovala som podobne ako ty, ale plucna ma ukludnovala, ze mozem a ze viac ublizujem babu ked ich neberiem a kaslem ako tuberak a dusim sa. Dokonca na tých liekoch (len neviem si spomenut ako sa volali, boli ak do nosa aj na dychanie) bolo pisane ze v tehotenstve by sa nemali lebo neboli robené testy.
v 5 mes. je to prijateľné, ale nie v 7 týždni..
@anetkaadamko
@malvina13 aha jasne, zle som si prečítala. Tak to určite konzultácia s lekárom....
@anetkaadamko @pribinak @mirkava dovolala som sa alergologovi. a povedal že tie kortikoidy musím brať. že samozrejme že to nieje idealne, ale že plodu ovela viac škodia príznaky alergie ktoré mam. a tieto kortikoidy su len lokalne. a že su ovela menej škodlivé ako užívanie liekov na alergiu ktoré idu do celého tela.
takže ja ho posluchnem. ale dakujem za vaše rady.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Odporucam vyskusat rhino horn konvicku na vyplachovanie nosa, maju to bozne v lekarni. Ak to nepomoze, urcite to neuskodi, ja mam jarnu nadchu od mala, a toto mi vzdy na jar pomoze, ani lieky uz neberiem. Treba si prevarit vodu, nechat ju vychladnut aby bola vlazna, primiesat pol lyzicky morskej soli a nalievat najprv do jednej, potom do druhej nosnej dierky v miernom preklone. Drzim paste, aby to zabralo 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=DE_51I27MZshttp://www.heureka.sk/?h[fraze]=RHINO+HORN+Konv...