Kortikoidy v tehotenstve

aalex0507
29. jan 2014

Ahojte chcem sa spýtať, mám silnú alergiu a som v 11 týždni tehotenstva.Alergologička mi predpísala sprej Budelin Novolizer proti astmatickému kašlu.ráno som sa zobudila s teplotou 37,3C a mojim typickým kašlom....väčšina liekov sa môže užívať vraj až po ukončenom 3 mesiaci kde ešte niesom...Myslíte, že je lepšie si dať menšiu dávku toho spreja ako trpieť a nebodaj dostať z toho horúčky? ( v minulosti som z tohto typu kašla ľahko dostala horúčky a zápal priedušiek ...Nechem malej/malému ublížiť...ale nie je lepšie radšej voliť menšie zlo? radšej si dať nižšiu dávku ako ochorieť celkom? Máte niekto skúsenosti s užívaním takýchto liekov? ( to že kýcham a svrbí ma nos ešte pár týždnov prežijem ale ten kašel a teplota ma dosť hnevá vzhľadom k tomu, že som tehotná a ešte chodím do práce.

havana_frost
29. jan 2014

@aalex0507 Už tvoja otázka je veľmi sugestívna, chceš počuť, že áno, máš voliť menšie zlo a dať si lieky. Ja tiež beriem denne kortikoiody a v tehotenstve som si nedávala vôbec. Nič celý čas, na radu gynekologičky. Neexistuje niečo, čo ti aspoň trochu pomôže a nie sú to kortikoidy?

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jania023
29. jan 2014

@anetkaadamko ahoj ak sa mozem opytat co si mala za kozne problemy?mne sa v tehu tiez urobili kozne problemy a mam ich do dnes co je uz 6 rokov po porode a nie a nie sa toho zbavit..mala som take flaky na tvary okolo nosa a svrbelo to tak zte som to az do krvy rozskrabala a iba kortikoid pomaha

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jania023
29. jan 2014

@anetkaadamko aha tak ja to iste ale iba tvar..co este okrem kortikoidov pomoze?

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre