Ahojte, som 32+1, krčok 19mm, zajtra má púšťajú domov z nemocnice, nález sa nezhoršuje.
Bojím sa predčasného pôrodu, nakoľko máme malú váhu. Pýtala som sa aj na kortikoidy na vývin pľúc. Doktor povedal, že mi to zatiaľ netreba.....no bojím sa že keby k tomu skutočne došlo, nestihnú mi to podať.
Ale si Vaše skúsenosti ? Čo by ste robili, tlačili by ste na tie kortikoidy ?
@mogaa jasne, ale ja mám aj krátky krčok 19 MM, a som len 32+1
Kortikoidy sa podavaju vtedy, ked benefity pre dieta prevysuju rizika. Kedze tebe teraz akutne predcasny porod nehrozi, resp. skracovanie krcka sa zastavilo, nie je dovod podavat kortikoidy. Opakovane podanie sa dokonca neodporuca a celkovo podanie kortikoidov ma byt prisne zvazene.
Hlavne je, aby si sa nebála. Ja som rodila v 32tt. Boli mi podané 2 kortikoidy 💙 synček ma rok a pol a všetko je v poriadku 🥰 a keď náhodou by sa to už aj zhoršovalo, tak buď okey, keby si bola v 26tt je to o inom, a veľa maminiek bolo v nemocnici so mnou, čo takto porodili v 26,27tt 🙏 držte sa
Krcok máš "perfektný". Ja som v tomto týždni bola už otvorená,boli mi podané kortikoidy,ale kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu,nie kvôli nízkej váhe. Paradox, detičky sú plne donosene, takže ten krcok je v pohode,kludovy režim a s prehľadom do termínu
Kortikoidy mi boli podane 2x v 25tt a v 34tt. Ja som mala krckok 6mm od 25tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kortikoidy sa ale nedávajú pre malú váhu, ale ak hrozí predčasný pôrod.....