Ahojte som momentálne 24/25tt a už asi tretí alebo štvrtý deň cítim akoby kopance zvnútra smerom ku konečníku a najnovšie aj akoby smerom ku krčku a vaginálnemu otvoru. Ja viem že to znie zvláštne a je mi jasné že bábätko nemôže len tak odtiaľ vypadnúť ale je to sem tam presne taký pocit akoby každú chvíľu chcelo vypadnúť von. Placentu mám vpredu a raz som sa stretla s názorom že v takom prípade je bábätko nižšie a tie pohyby ozaj tak cítiť ale chcela som sa opýtať či to mávajú viaceré a či to treba nejako riešiť s lekárkou. Na poradni som bola naposledy pred týždňom a kŕčok bol zatvorený bábätko bolo otočené hlavou dole. V rodine máme viac prípadov predčasne narodených detí tak som z toho trochu viac nervózna.
Ja som to mala presne v 24-25tt...tiez placenta vpredu...obcas som mala pocit ze idem rodit 🙈 ze sa male odtial vykope...bola som s tym aj u lekarky...tiez krcok zatvoreny, 46mm....povedala mi ze babatko zacina naberat na vahe a sile a preto sa to deje...vykladaj nohy a magnezko ...mne to asi po 10 dnoch preslo...potom zas lepsie a obcas opat 🤔 zaciname 33tt tak hadam to uz vydrzi pekne 🙂
Ďakujem že ste ma tak ukľudnili, som rada že v tom nie som sama a že to neznamená problém 😊
nemusi to byt problem, moj najmladsi syn bol tak ulozeny ze ruckou ma udieral do krcka, ale az tak posledny mesiac pred porodom. nakoniec sa tak aj narodil - s rukou vztycenou vedla hlavy. 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som take kopance/stuchance mala, ale az tak ku koncu tehotenstva a dost silne.. no neotvarala som sa vtedy, obe deti som prenasala. drzim palce!