Ahojte, možno blba otázka ale som prvorodička a neviem ako to chodí. Som v 26tt a doktor mi zatiaľ robil len sono na každej poradni ani raz ma nepozrel zo spodu, vlastne len raz a to na úplne prvej kontrole v 9tt. Odvtedy vôbec, je to bežný postup? Netreba kontrolovať aj zospodu? Včera keď zapisoval do knižky si sám pre seba hovoril že krcok sme nemerali ani nebudeme, keď som sa spýtala prečo tak že to nieje dôležité. Funguje to takto bežne? Ďakujem
Ja sa pýtam len pre istotu, pretože som čítala všeličo a môj doktor je taký, že keď sa aj človek niečo opýta tak škaredo pozrie a neodpovie
tak neviem mna vzdy pri kazdej poradni aj zo spodu kontrolovali, ako je na tom krcok
Mne pozera krcok pri kazdej poradni ci sa nieco nedeje...kazdy robi inak 🙂
Mna pri prvom tak isto len na prvej poradni a potom az v porodnici 🙂
Bud rada. Cim menej, tym lepsie.
Za mna, ked nie je dovod, tak radsej nepozerat. Kazdy zasah nesie so sebou aj riziko infekcie, takze ak netreba, tak lepsie nie. Ale to je moj nazor, nedoktorsky.
u nas zvyknu kontrolovat krcok na kazdej poradni. v zahranici vobec, az ked sa rozbehne porod.
lepsie je nekontrolovat, nema to aj tak ziadnu vypovednu hodnotu. niektore zeny chodia “otvorene” na nejaku hodnotu aj par mesiacov a niektora je “zavreta” aj hodinu pred porodom.
Moj byvaly gynekolog mal take pravidlo, ze tehotnu ani 6nedielku odspodu nekuka, kvoli infekcii. Krcok.meral.len cez brucho cez sono. Cisto jeho dlzku... bolo to pohodlne pre neho aj pre mna, jednu miestnost mal len na brusne sono a druhu na vaginalne vysetrenia... teraz u novej mi hovorili, ze oni budu kukat vzdy zospodu, ked nechcem, nech odmietnem, ale ze to da najlepsie info o krcku... tak ja neviem. Uz kazdy jak preferuje.
Na kazdej poradni
- krcok - manualne, ci je zatvoreny, vnutornym sonom meria dlzku
- sono zvrchu - kontroluje a meria babetko
- moc a tlak
V tehotenstve je žena nachylna na všelijaké infekcie. Tak ta nepozera zo spodu, aby si tam niečo nezavliekol .. potom sa kontroluje až ku koncu, či sa krcok neotvara
Moje dr. pozerajú krčok na každej poradni (striedajú sa tam 2 a obe majú rovnaký postup). Celkom nerozumiem, aká infekcia by mala hroziť, veď používajú jednorazové pomôcky + dezinfekciu. Určite menšie riziko než napr. pri sexe 😀
Myslim,ze bezne je kontrolovat.Kontrolovali vzdy na poradni aj kontrole v nemocnici..
Mne kontroluje krcok od 20tt na každej poradni
Mna kontrolovala na zaciatku zospodu (tak, ako teba) a potom od 7. Mesiaca pri kazdej poradni, pri oboch detoch.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ano mna od spodu prvy krat vysetrili tiez len na prvej poradni a potom az v porodnici