Milé tehuľky a maminky, týmto Vás chcem poprosiť, či máte nejakú skúsenosť s kontrakciami v 24 tt ☹ . Lebo aby nestačilo, že od 9.5. ležíme s problémami, tak už náš chytili kontrakcie, teraz ležíme a dostali sme len infúzie na pozastavenie 😒 .
Bojím sa o nášho krpčeka.........tak veľmi ho ľúbim a nechcem ho stratiť!!!!
@sniperka Držím Vám palce 🙂 . To magnézium čo užívaš je to magne B6?
@makmitka33 Ano, beriem Magne B6, 500 mg denne.Aj ja ti držím palce.
@minnehaha2005 Ja som momentálne doma, lebo sa mi to upravilo, krčok mám uzavretý, ani sa neskracuje, tak snáď ešte nejaký čas vydržím.Ďakujem za povzbudenie obidvom.
@minnehaha2005 Tak to som na tom asi ešte dobre, keď mám len 500 mg denne.Dúfam, že vydržím, nechcela by som znovu zažiť to čo vtedy, ten strach o život dieťatka.
@minnehaha2005 Ďakujem, urobím všetko pre nášho Krpčeka 🙂
@sniperka Držím palce, aby to dobre dopadlo 🙂 , ešte otázočka: neexistujú vedľajšie účinky magnézia? Neškodí to bábätku v takom množstve???
@makmitka33 No tak to neviem,nepýtala som sa, ale myslím že nie, veď ho berie každá druhá tehotná žena.
@sniperka lebo mne ho dali aj v infúziách ale nedali mi ho v tabletkách domov, že nepretržité užívanie by sa nemalo...neviem, to možno len asi bolo toho veľa v infúziách a dajú mi aj neskôr tabletky. Neviem, preto sa pýtam 😉
ahojte opisete mi tie kontrakcie?ja som v noci mala nieco divne, od rebier smerok k pupku ma tahala koza a mala som taku divnu bolest, moze to byt ono?mam sa bat?
@katkapapacova kontrakcie su pravidelne tvrdnutie brucha ale fakt silne, to si nezamenis s inou bolestou..a ta bolest sa taha od vrchu smerom dole..takze neboj, nemas kontrakcie,len sa ti rozpina maternica, ako ti rastie babatko.. 😉
@velvet26
dakujem, bo ja stresujem ze co to bolo trvalo mi to asi45min a potom to preslo no a dnes mam celyden taku napnutu kozu na pravej strane-mam tam 13cm jazvu po operacii
@katkapapacova a kedy ides na poradnu k dr? ja myslim, ze sa ti to uz nebude opakovat, ak by nahodou ano a citila by si, ze nie je nieco ok, tak skoc aj v noci na pohotovost, ale je to ok urcite, drzim palce a ozaj co cakate chlapca alebo dievcatko? ci nechate to na prekvapko 😉
@velvet26 no poradnu mam 8.9, nevieme co cakame, nechcelo sa ukazat v 20tt tak reku ked pojdem teraz zaplatim si usg navyse aby som sa nieco dozvedela 🙂 jaj dufam ze uz bude vsetko ok,ja som o jedno babo prisla v 27tt tak uz sa bojim 😒
@katkapapacova ...ahoj, ja som zazila myslim nieco podobne, bolo mi povedane ze mozem mat zrasty po operacii a tie sa mi natahovali, vsetko dopadlo ok, tak sa drz, vsetko bude v poriadku, IK 🙂
@ingrid77 ahoj, no ja mam na pravo jazvu po operacii oblicky, tak aj preto si myslim ze to sa fakt asi zvacsuje maternica a preto to bolelo lebo su tam zrasty, dakujem za povzbudenie 😀
@katkapapacova ano to budu urcite tie zrasty, este si asi tie bolesti uzijes, maternica este nedosiahla svoju max. velkost, ale hovorim, kebyze sa ti daco nezda, hned utekaj k doktorovi...a drzim palce..dotiahnete to urcite do uspesneho konca.. 😉
@velvet26 dakujem, si zlatucka 😉
@katkapapacova Kotrakcie sú tak bolestivé, niekde až do chrbtice, že to sa nedá vydržať a bruško ti stvrdne na kameň ☹
Ahojte ja by som sa chcela opytat ci mala niektora kontrakcie v 19 tt a ak ano co to znamenalo.Je to moje 3 tehotenstvo aj tie dce boli rizikove aj toto je akurat s rodielom ze teraz som cakala dvojicky neskvor v 15 tt mi diagnostikovali syndrom miznuceho dvojcata a vcera v noci ma prekvapili kontrakcie nie tvrdnutie bruska ani roztahovanie maternice ale asi tak 7-8x a trvali okolo minuty kazda.Hrozy mi potrat a preto sa bojim ci sa nahodou nieco nemohlo stat aspon tomu jednemu bojovnikovy.
Ahojte chcela by som sa spytat jednu otazku. Ja mavam niekedy az krce v bruchu, pichanie a tvrdne mi brucho. Som v 24 tyzdni. Prosim vas co to može byt?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@makmitka33 Ahoj, aj ja som doma na PN s kontrakciami.Musím sa šetriť, beriem magnézium.Kontrakcie mi začali v 25 tt.Bola som aj pár dní v nemocnici na infúziách, trochu to pomohlo.K lekárovi chodím každý týždeň na kontrolu, lebo som v minulosti mala tento istý problém a v 28 tt som porodila.Dcérka je živá a zdravá ako ryba, neboj sa, dnes sa už dokážu lekári postarať aj o takýchto maličkých nedonosencov.Samozrejme je im ale najlepšie v brušku, ja len počítam každučký deň k cieĺu, aby sme vydržali čo najdlhšie.