Kondylómy v 18. týždni

blondmummy
1. sep 2021

Baby som v 18 tt a mam kondylomy , mate s tym skusenosti? Ja sa bojim aby sa dieta nenalazilo a ak aj ake by to malo dopady a hlavne kedy ci po porode ci neskor..:( som na nervy, manžel nemá nič a ja bohvie od kedy mam tem hnus v sebe

limetka69
1. sep 2021

@blondmummy ahoj aj mne sa objavili v tehotenstve, prisla som na to tyzden pred porodom a ihned som sla do porodnice na planovanu sekciu, nesmela som rodit prirodzene.

blondmummy
autor
1. sep 2021

@limetka69 kokos ja ked som to pri prvom našla si fakt snad dva tyzdne pred porodom tak neriesili dpč ale teraz to budem riesit a neohrozim svoje druhe dieta ... co by sa stalo ak by sa to na dieta prenieslo?? A mala si ich len na povrchu? Budem ziadat cisaral hlava nehlava

konikkon
1. sep 2021

@blondmummy cisársky kvôli tomuto?? ? Veď to ti odstrania za pár sekúnd laserom a máš pokoj. Je to maximálne bezpečné aj počas tehotenstva. 2. trimester je ideálny, aby si si to poriešila. Je viac než pravdepodobne, ze sa ti to zahojí a do pôrodu budeš ako nová.

blondmummy
autor
1. sep 2021

@konikkon no len gyndoš to nechce zatiaľ riešiť a bojim sa aby toho nebolo viac lebo citim ze mi to ide uz dnu tak dufam bude všetko ok ja by aom bola len rasa ak by to bolo preč a chcem rodiť prieodzene aj malý bol prirodzene

matkahelka
1. sep 2021

@konikkon take idealne to nie je. moja suseda je sestricka, tiez sa jej v tehu urobili, tiez ju jej gynekolog nablaznil, ze to nic nie je a odstrania jej to. odstranili jej ich laserom. bolelo ju to tak, ze bola na hranici bezvedomia. do porodu sa jej vsak urobili dalsie a aj tak kvoli tomu rodila spinalom. ja osobne som bola mesiac dozadu pritom, ako v ambulancii u mojho gynekologa sestricka presviedcala nejaku mladu babu, tiez tehotnu, nech to teraz neriesi pocas tehu, pretoze, ak aj jej ich odstrania, do porodu sa este urobia dalsie a ze oni vo vacsine pripadov po porode sami zmiznu, ked sa imunita da do normalu.

blondmummy
autor
1. sep 2021

@matkahelka hej ale takto sa clovek kvoli dietatku boji rodit normalne ja fakt neviem ale poznam baby co museliniat cisarom ja som to tak pri prvom nemala. Ale teraz sa mi to snad hned ukazalo

konikkon
1. sep 2021

@blondmummy to je zvláštne, že to nechce riešiť, lebo riešenie je skutočne par sekundové a bezpečné. Mňa poslal hneď dermatologicke a za 2 dni uz som bola na zákroku. Ja som to mala tesne pred otehotnenim. Ani neviem, kde som túto pliagu chytila, ale vraj to ma takmer každý, len niekomu sa to neprejaví za celý život. Manžel nemá absolútne nič. Väčšinou sa to prejaví oslabenou imunitou, ako tomu bolo aj u mňa a zrejme aj u teba. Ja som to vnútri našťastie vôbec nemala, len pri stehnách. Preto som to chcela hneď riešiť, aby sa to nezhorsilo, aby sa to nerozsirilo do citlivejsich oblasti, keďže sa to šíri aj holenim. Prvé sedenie som absolvovala nejakým špeciálnym laserom. O cca mesiac na to som už mala pozitívny test (bola som asi v 4tt)a druhe sedenie mi teda robili zase iným laserom, ktorý je bezpečný aj v tehotenstve. Od vtedy mam pokoj. Neviem si predstaviť, že to neriešim a nechám to šíriť ďalej. Rátam s tým, ze sa mi to môže kedykoľvek vrátiť, ale ihneď ako uvidím co i len 1 bradavicku, uz aj utekám na odstranenie. Ak to máš však vo vnútri, tak poradiť neviem, vtedy sa to asi rieši inak.

blondmummy
autor
1. sep 2021

@konikkon no ved ja este zbehnem aj k druhej gynekologicke ore istotu

matkahelka
1. sep 2021

@blondmummy budes rodit spinalom. prirodzene nie. pri kandilomoch sa prirodzene nerodi.

konikkon
1. sep 2021

@matkahelka Ja mam inu skúsenosť a tu autorke píšem. Ako to mali iné, netuším, ale ako čítam tvoj príspevok, vidím, že som mala stastie. Rozhodne treba zvoliť kvalitne centrum. A áno, boli to dosť.

blondmummy
autor
1. sep 2021

@konikkon hej ty si to mala na stehnach to si mala stastie

limetka69
1. sep 2021

@blondmummy pri prirodzenom sa to moze preniest na dieta, myslim, ze na dychacie cesty, nie som si ista. V ziadnom pripade sa nema rodit prirodzene, odstranenie v tehotenstve je zbytocne, narobia sa ti dalsie.

blondmummy
autor
1. sep 2021

@limetka69 ďakujem uvidim ako to bude ďalej a ak tak trvan na cisarku al by som to stale mala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre