Ahojte chcela by som sa spýtat ci ste riesili cisarsky rez resp. bola to indikacia na sekciu ked ste nemali momentalne ziadne bradavice na pohlavnych organoch. Pred par rokmi som ich mala, odstranili mi ich a bola som ockovana proti tomu virusu. Momentalne sa mi zda ze som bez prejavov, resp. nikto sa mi s tym nezaobera ale napriek tomu mi lekarka neodporucala cvicit pred porodom s aniball, vraj aby som si nezaniesla virus dnu. som 36 tyzden a o tyzden mam poradnu, chystam sa jej to spytat len ma to zaujima bo kazdy nacviceny centimeter je k dobru ale nie za cenu toho ze babo nakazim a zas ked sa zamyslim, tak sex nemam zakazany a takisto sa pri tom nieco ,,zavedie,, dnu. budem rada ak sa niekto najde s podobnym problemom - kondylomy a tiez pripadne ci ste cvicili pred porodom. Dakujem.
@lucinka511 takze možnosť nákazy tam je aj ked nie sú prejavy:(viem že očkovanie je nič,to ani neratam s tym ze by účinkovalo,v tom čase na tom nastojila mama,pre klud duše.problém je ten že v MT sa len tak cisárske nerobia a lekarka na vela veci reaguje tak naľahko ze som teda zvedava.no počkám do poradne ale už vidím vysledok:(
@zoy3 vsetky zeny co maju hpv.vag herpes.hiv hepc by mali rodit cisarskym.lebo tym ze rodia nor sa djwta nakazi.moze nemusi neviem .percenta .lebo ked je v maternici je chranene pred tym virusom. a ved sa nwboj visarskeho moja sestra rodila 3 krat a ok .ona ale musela lebo bola strasne uzska.
@zoy3 a nedaj sa odbit .pozri si to aleste na nete moznost nakazy a atak ja sa mozem mylit ale pre svoj dobry pocit by som volila cisarsky a nedaj sa odbit povedz ze xhces a si aj daco domysli si to nastuduj a ked to bude tak.ze by si mala izt ma cisaesky kvoli tym bradaviciam tak ju kompromituj pokial nepopusti....ved ked su v zdravotnictve peniaze. na ct.mrl ludom kt pridu ozrati a spadnu a rocia sa ddahe vysetrenia alebo 90 rocnym babkam ze sa robia take vysetrenia co uz nepotrebuju.musi sa najst aj na cis rez.....ci?
@lucinka511 nieee nieže sa bojim,priorita je urcite malinka.dakujem za nazor,spytam sa riesila si to aj ty alebo si z fachu? Veľmi som zvedava skusim si niečo postupovať aj keď tie i fo na nete beriem s rezervou.och ešte toto riešiť,snáď nejak pochodim.
@zoy3 ja som zdr sestra a mam kolegynu kt robila na gym a viem ze taketo veci sli cisarskym...potom virus uz ked v teke je tak sa tak lahko neatrati...moze sa uspat ale tam je....ked uz si raz mala bradavice tvoja imjnita ho nezvladla.....no len si za tym chod a nedaj sa odbit od doktroky te dojtorky su niekeedy otrasne ako keby im ani nezalezalo na ludoch ale skor o tom aby odrobili a cau...drzjm palce
@lucinka511 dakujem pekne,určite sú to snažím vyrobiť,tu v mt sa aj KP rodí prirodzene a rodička nemá šancu do toho zasiahnuť že si to neželal:(dik ešte raz
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zoy3 urcite cisarsky...ten virus moze spat druha vec je ze ta mohli ockobat kvoli inemu typu a ked si ho iz raz mala ten virus tak ockovanie bolo na nic .teda ockovanie zabralo len na tie dalsie virusy .okrem toho ockovanie je icinne vtedy ked zena nemala este pohl styk.preto sa ockuju male dievcata....to ze si aa ockovala mohlo .teda bolo uz neefektivne.....a ten virus uz mas tak si daj cisarsky rez aby si nenakazila male....