Dobrý večer všetkým , chcela by som sa opýtať či nemal niekto taký problém ako ja .Som trochu anemicka a v krvi mi zistili aj zápal a tak sa to začalo vyšetrenia , samozrejme gastroskopia ,ktoré bolo hrozne ale dalo sa zvládnuť - zistený helikobakter a ešte jeden zápal žalúdka ,ktorý bol zistený z krvi ...musím sa podrobiť ešte raz gastroskopii ,lebo lekár ,ktorý mi robil prvý krát gastroskopiu mi vzal vzorku len na helikobaktera no a kolonoskopia ,ktorá sa už zvládnuť nedala a následne CT kolono ,ktoré bolo tak isto pre mňa bolestivé ako kolono na rozdiel ,že kolono sa nedalo ani dokončiť a CT mi nejak spravili .Moja otázka je ,či mal niekto takýto problém (tu bolesť myslím) zatiaľ nemám výsledky a som v strese, že čo to môže byť keď iný pacienti tam boli vcelku vpohode ...je to príznak niečoho ?inak žiadne bolesti ani kŕče nič nepociťujem .
ahoj, bolest pri vysetreni je normalna, kazdy to zvlada individualne.
ja som to absolvovala pri plnom vedomi raz, a veru naposledy, predtym som sla vzdy v narkoze, raz s oblbovakom. za mna, radsej si priplatim za narkozu ako trpiet. nie je to lacne, myslim ze 200e som platila, ale stoji mi to za to.
@zornicka026 ahoj na som bola na gastroskopii a tiez som sa jej velmi bala, chcela som aby mi ju robili v narkoze ale jeden znamy lekar mi podaril ze narkoza je zbytocna a aby som si dala pichnut dormicum, zabralo hned gastroskopiu si vobec nepamatam a po ceste domov som sa strasne smiala zo vsetkeho takze odporucam 😂✌🏼
@lenka066 ďakujem za odpoveď ja som oblbovak dostala hneď pri prvom ale vôbec som necítila že som ho dostala ....a inak dnes som si volala na výsledky lebo som to nevydržala a sú Ok taze neviem prečo ma to tak bolelo asi mám užšie čreva si myslím
@skyahiah Ano oblbovak som mala len som sa cítila akoby som ho vôbec nedostala našťastie mám výsledky Ok
@skyahiah tak to máte pravdu už keby dačo som povedala len pod narkozou myslela som si o sebe že som silný človek , ale to bolo nad moje sily ...inak výsledky som dostala a sú Ok tak dúfam že to už tak skoro nebudem musieť absolvovať.
kolonoskopia je podla mna bolestive vysetrenie, a boli to vela ludi aj ked nemaju ziadny nalez
@laura_222 ani vás neťahalo na zvracanie?
@zornicka026 vobec, pichli mi to pockali kym zacne ucinkovat to bolo asi 5 min a zacali, ja si nepamatam ako mi tou hadickou isli do hrdla, z celeho zakroku si vobec nic nepamatam, len treba mat doprovod lebo sice odidete po vlastnych ale naozaj budete dost mimo. Gastroskopiu som mala hned rano o 7:30 po nej som prisla domov lahla si spat vstala o 10 tej a s panikou budila manzela ze sme zaspali na moju gastroskopiu 😂😂 naozaj ak by ma nieco podobne v buducnosti cakalo tak si to dam pichnut urcite znova, myslim ze som za to platila 20 alebo 40 eur neviem presne, bolo to pred 2 rokmi
@ivec16 áno už viem že nález je v poriadku a napriek tomu to bolelo na nevydržanie neviem len že niekto to znáša celkom vpohode ako napr.moj otec a ja som cítila akoby mi mali čreva prasknúť
@zornicka026
@lenka066
@fefe123
@skyahiah
@laura_222
Dnes som bola na colonoskopii...hvála Bohu vysledok negativny....ale velmi ma boli konecnik...s cim by som to mohla natriet?? Mali ste aj vy také tazkosti?
Co mozem jest dnes po vysetreni? Dala som zeleninovy vyvar, varené zemiaky a vanilkovy puding.....ake stále som straaaaasne hladná
Ahoj no ja som zatial bola pomahat ako student pri gastroskopii asi 10x colono tiez.. pri rektoskopii asi 5.. Z tohoco som si vsimla, niektori pacienti to v pohodicke daju, niektori zase aj zvracaju pri tom.. Je to velmi individualne. My sme striekali taky sprej na znecitlivenie do hrdla
@zornicka026 Ako to s tebou dopadlo,lebo ja mam teraz strasne bolesti.Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zornicka026 ahoj..mam podobnu skusenost..prvu kolono ked mi robili mi ani nedokoncili..skolabovala som na tej posteli,bolo to strasne neprijemne..ale kedze som chcela vediet ci som zdrava tak som isla na ini termin a k inemu lekarovy..tam sa ma hned spytali ci chcem aj oblbovak.vraj po nom ani nevies ze ti nieco robia..a veru nebanujem..lahla som si na postel dali mi injekciu a viac neviem az ked som sa prebrala v inej miestnosti..tak isto mi robili aj gastroskopiu.bez toho by som uz do toho nesla..to ze ta to bolelo si nemyslim ze je v tom hned nejaky problem..ako vravim mne nezistili nastastie nica tiez ma to velmi bolelo ten pevy krat..skus zmenit dr a ak sa da daj sa uspat alebo ten oblbovak..nebudes nic citit