Koľkokrát ste boli v tehotenstve na pohotovosti?

18. apr 2024

Ahojte koľko krát sa môže ísť na pohotovosť v tehotenstve keď som si není niečím istá a radšej chcem aby ma skontrolovali aj keď mám bolesti ? Je nejaký určený počet koľko krát tam môžem ísť ? Alebo napríklad ak som tam bola viac ako 5 krát tak si ma tam musia nechať ? Alebo to je podľa môjho stavu a podľa toho čo zistia z kontroly ?

lucia7933
18. apr 2024

ahoj, ja som bola doteraz tusim asi 3-4x od zaciatku tehotenstva...teraz som 31tt a mozes ist tolko krat kolko potrebujes, resp. sa ti nieco nezda, radsej 100x ako raz neskoro

domka222
18. apr 2024

Bola som raz za dve tehotenstvá,keď som mala silné bolesti brucha po stranách. Zrejme na hospitalizáciu musí byť vážnejší dôvod ako návštevy pohotovosti. Pokiaľ ale máš pochybnosti v priebehu dňa, je vhodnejšie navštíviť gynekológa

belllinka
18. apr 2024

Ako myslíš 5x? Za noc? Za víkend? Prečo nejdeš ku gynekológovi?

sissy27
18. apr 2024

limitované to nie je, ale zas netreba tam chodiť každý deň so zastavenými vetrami... Hlavne ak ti je niečo počas dňa, tak netreba čakať do večera aby si išla na pohotovosť, ale kontaktuj svojho gynekológa. Takisto ak ťa večer začne pobolievať brucho, tak do rána to iste počká a môžeš ísť k nemu. Na pohotovosť by som išla len v prípade úrazu, krvácania alebo neznesiteľných bolestí. Ja som nebola ani raz počas celého tehotenstva.

anjelicek26
18. apr 2024

2x.. keď sa maly v brusku celý deň nehýbal. Druhý raz nás rovno hospitalizovali , inštinkt neklamal, malý musel von...

zuzuliennka1
18. apr 2024

ani raz

doris11
18. apr 2024

Raz, to som mala epi záchvat s bol víkend, tak že či je všetko ok. A keď sa mi niečo nezdalo tak som zavolala gynekologicke .. ta mi povedala či mám prísť či nie. Ale to bolo tiež asi 3x ..

majlo1234
18. apr 2024

Nula za dve tehotenstva

autor
18. apr 2024

@sissy27 @belllinka ja som volala dnes môjmu gynekológovi že mám bolesti na pravej strane brucha povedal mi iba že si mám dať 2 magnézia naraz lenže to mi nepomáha a mám strach radšej chcem aby ma niekto skontroloval tak rozmýšľam že pôjdem na pohotovosť.

doris11
18. apr 2024

No veď ak máš pochybnosti tak chod pre pokoj na duši 🙂 či chodíš tam s týmto často? Už si to mala niekedy?

marcela199
18. apr 2024

Ja som 20tt a bola som 3x za prvy trimester kvoli krvacaniu, treti krat ked som bola tak uz si ma nechali davali mi infuzky proti krvacaniu aj mi nieco pichli ale po 3 hodinach som uz vobec nekrvacala tak mi dali na vyber ci chccem ostat na noc na pozorovanie alebo pojdem domov a keby nieco sa vratim, tak som isla domov. Myslim ze to nieje obmedzene, a hospitalizacia je len podla zdravotneho stavu a nie podla toho kolko krat navstivis pohotovost.

babovka2321
18. apr 2024

V ktorom tyzdni si a ako velmi silne bolesti mas? Lebo rozne (mierne) bolesti su sucastou bezneho tehotenstva, ak by som s kazdou bolestou bola na pohotovosti, tak som tam kazdy druhy den. A nebola som ani raz ani v jednom tehotenstve.

iwesska
18. apr 2024

Navsteva pohotovosti/urgentu nie je nijako obmedzena. Bola som 1x v 8tt,ked mi po maznani s muzom bolestivo a pravidelne zacalo tvrdnut brucho. Lekar sa priklanal k potratu,ale ustali sme to.

januska12323
18. apr 2024

Tvoj gynekológ už neordinuje? Cez deň sa chodí v prvom rade tam. Nie je obmedzený počet návštev pohotovosti ale keď tam pôjdeš pomaly s každým pichnutim asi ti prestanú veriť.

autor
18. apr 2024

@doris11 nie práveže nechodím často a toto čo mám teraz mám prvý krát už to trvá 3 deň myslela som že to prejde ale stále nič
@babovka2321 24 týždeň som a tie bolesti by som prirovnala k žlčníkovemu záchvatu ale nie až tak silné o trochu slabšie keď ma to tak začne bolieť mi nepomáha ani keď si ľahnem na bok alebo na chrbát ani sedím proste nič keď si vtedy chytím brucho tak to boli tiež a ešte ma to pichá v podbrušku a krížoch
@januska12323 napísala som vyššie čo mi na to môj gynekológ povedal ... nechodím na pohotovosť často idem tam iba vtedy keď ma naozaj niečo dosť boli ako teraz a môj gynekológ na to len že si mám dať magnézium ... vždy prv skúsim môjho gynekológa či ma skontroluje ...

babovka2321
18. apr 2024

Tak ked mas z toho zly pocit, radsej chod.

kacena4
18. apr 2024

prepac ty mas 3 dni bolesti a neriesis to s dr. obvodak, gynekolog uz si davno mala ist a nie behat na pohotovost

lenkakravcova
18. apr 2024

Dal tá gynekolog alebo na pohotovosti na pásy?
Ak áno, aký je výsledok?
Lebo buď máš kontrakcie a to v takom tyzdni by si mala asi pri nich mala ležať v nemocnici. Alebo tá len boli chrbtica a brucho - z roztahovania objemu, hlavne ak si prvorodička.

danieli
18. apr 2024

Bola som v 25 tt ked mi zacalo tvrdnut brusko, ziadne velke bolesti, len taky zvlastny diskomfort, domov som prisla o 4 mesiace s babatkom…hroziaci predcasny porod…ak sa necitis dobre chod sa opytat, prinajhorsom pohundru a pojdes domov

petronela1985
18. apr 2024

1x na pohotovosti, 2x neobjednaná u mojej gynekologičky. Ale to kvôli hematómu v maternici, keď sa spustilo krvácanie.

autor
18. apr 2024

@lenkakravcova nie ešte som nebola nikdy na pásoch ani u môjho gynekológa ani na pohotovosti. A ano som prvorodička.

gab1sol
18. apr 2024

2 tehotenstvá, na pohotovosti ani raz. Ale ak je nejaký problém, netreba váhať. Počet návštev nie je limitovaný. Na druhej strane, ak sú ťažkosti uzm tri dni, to sa nerieši na pohotovosti, ale u svojho lekára. Ak mu v liečbe nedôveruješ, vymeň ho, pohotovosť na to neslúži.

pato88
18. apr 2024

Pri prvom pri kazdom krvacani, ak to bolo mimo ordinacnych hodin - za cely druhy trimester asi 2x pohotovost a 3x urgentne moj dr. Teraz pri druhom
opat druhy trimester 1x urgentne dr, 2x pohotovost a to som len v 19tom tyzdni…. Tak od zaciatku druheho trimestra som niekde kazdy tyzden, tak len posuvam ocami kalendar nech sme v tretom uz a tato nocna mora skonci, tak ako to bolo pri prvom tehu 🙂

pato88
18. apr 2024

Este doplnim, mna nikdy zatial v nemocnici nenechali.

lenkakravcova
18. apr 2024

Pýtaj sa na pásy. Nech ti zmerajú pre istotu kontrakcie.

malalienka85
18. apr 2024

2 x s krvacaním, 1 x s obrovskými bolesťami

parvinka0001
18. apr 2024

Ani raz .keď som spadla zo schodov len som zavolala gynekologicke ale že pokiaľ nekrvacam tak netreba ísť nikde . O pár dní som mala klasickú kontrolu bolo všetko v poriadku s dvojičkami

zuzuliennka1
18. apr 2024

roztahuje sa ti maternica, posuvaju sa ti organy v tele, vsetko sa tam “mačká”, tlaci, dieta rastie, a este pridu kopance pod rebra. bolesti este pridu vselijake ;) a naozaj sa s tymto nechodi na pohotovost. na to mas svojho gyn.
stresom si privodis aj horsie problemy.

autor
18. apr 2024

@zuzuliennka1 ale že by to rozťahovanie maternice a to ostatne robilo až takú bolesť na jednej strane brucha ?

zuzuliennka1
18. apr 2024

ano, plus sa ti aj posuvaju organy, vsetko sa ti doslova “natlaci” do hornej casti trupu, pozri si na nete nejake obrazky ako to vyzera vnutri, ked rastie dieta

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre