Koľko vydrží bábo v bruchu, keď je matka chorá v nemocnici?

feketka
12. dec 2022

Ahojte, už týždeň ležím v nemocnici kvôli vysokému zápalu v tele, crp bolo 197,po týždni infúzie s ATB je 138.tyzden pred tým som doma brala dvojí ATB najprv kvôli zápalu ucha a potom kvôli zápalu kĺbov pre ktorý som aj skončila v nemocnici. Tu mi vyskúšali uz ďalších dvojo ATB pokiaľ niečo zabralo. Konečne sa cítim lepšie, ale teraz mi už zase vyskočila teplota na 38°C. To znamená ďalšie lieky na teplotu do žily. Aj hrdlo ma už boli a mam suchý kašeľ. Je tu aj covid, ale robili mi dnes test a zrejme je negi keďže mi nikto nič nepovedal a správajú sa ku mne rovnako. Je tu zima, možno som z toho prechladla. Som v 29tt,maly sa hýbe, ale po vyše 2 týždňoch takejto ATB liečby už mám strach či to maly vydrží. Koľko znesie také dieťa v 7.mesiaci? Už začínam byť vážne nešťastná z toho 😟😞. Najradšej by som šla domov a tam sa liečila, ale na druhej strane nechcem ohroziť babo. Za ten týždeň mi ozaj veľmi pomohli, len ma štve, že som tu zrejme niečo ďalšie chytila 😟

anjelicek26
12. dec 2022

Pokial mas stale vysoke CRP, tak prerusit liecbu nemozes a do zily je vzdy znesitelnejsie, ako cez zaludok a travenie. Maly by trpel neliecenou infekciou este viac. Teraz sa viac neda, taketo vysoke hodnoty su zle pre vas oboch. Drzte sa.

martinaju
12. dec 2022

@feketka určite to nie je sranda. Je to nebezpečne pre teba aj pre babo. Idealne keby to riešili aj s imunologom lebo moze to byt aj iny problem a preto nezaberaju lieky. Určite ostat v nemocnici aby si bola ty aj babo pod dozorom. Držte sa a hlavne nech je všetko v poriadku 🙏🏽

babalenka
12. dec 2022

Určite ostať v nemocnici radšej do žili ako cez žalúdok tabletky.Ja som malamod piateho mesiaca až do pôrodu zápal pľúc.Lezala som v dvoch rôznych nemocniciach na plucnom iné mi neostávalo len vydržať do konca.Syn sa narodil v termíne bez problémov.Tazke obdobie to bolo.A to som ešte po pôrode malamost na kontrolu na pľúcne na RTG keďže minho nemohli robiť v tehotenstve.Tak sa zhrozila v akom stave mám pľúca,že bol riadny zápal ( a to ani kovid vtedy nebol )

zabka79
12. dec 2022

@feketka ja som bola v nemocnici od 24tt. Bola som v tomto tyzdni aj pod narkozou na operacnom sale. Hrozne som bala ale maly sa narodil uplne v poriadku.

feketka
autor
12. dec 2022

Ďakujem za povzbudenie.su to naozaj tazke chvile plne obav,ale snažím sa verit,ze to bude dobre a konecne to skončí. Najhorsie je,ze neviem ako sa to dotkne maleho a to ma znervoznuje.verik,ze je bojovnik a da to v plnom zdravy

lienka.7
12. dec 2022

@feketka moc ti držím palce, urcite byt lepšie tam, vedia hned pomoct keby daco...
Babatka su velki bojovníci, mysli na neho, prihováraj sa mu pekne, ako čochvíľa budete pekne spolu 🤗
Ty to zvládneš, neboj sa. Hlavne neklesat na mysli ✊🍀

feketka
autor
12. dec 2022

@lienka.7 ďakujem ❤️

lienka.7
12. dec 2022

@feketka ja som pri prvom tehu dostala takú silnú alergiu z ničoho nič, cele hrdlo mi opuchlo, skoro som sa zadusila. V 21 tt. 😔 museli do mna napichat všetky možné kortikoidy a neviem ešte ake svinstva. 😭 strašne som sa bála, co malicka... ver mi, chapem ta preto veľmi dobre. Mala je uplne v poriadku. Psychika robi veľmi veľa, všetko sa prenáša na male. Zvládneš to, fakt sa neboj👍👼

karolinka1991
2. jan 2023

@feketka ahoj, ako sa mas? Casto na Teba myslim, odkedy som zahliadla tuto diskusiu. Ja som tiez snad polovicu tehotenstva chora a to som len v 21 tyzdni, kopec liekov atd., tak mam tiez strach. Mas sa uz lepsie?

erickatt
2. jan 2023

@lienka.7 ako vam je, som sla napisat nech ti dobesu aspon 2 deky a teply zupan, hrube ponozky. Ale určite ste uz doma a v pohode

feketka
autor
2. jan 2023

@karolinka1991 ahoj, dakujem za zaujem 🙂 Bola som 2 tyzdne v nemocnici na ATB infuzne. Ked ma prepustali, tak som mala crp 100 a po vysadeni liekov mi opat vyskocilo na 180 po 3 dnoch... Chceli ma hned poslat naspat do nemocnice, aby som znovu brala dalsie ATB, ale odmietla som, lebo som sa uz konecne zacinala citit lepsie. Uz by som sa tam psychicky zrutila a okrem toho som tam dostala taky suchy kasel, ze som sa tam len dusila a doteraz sa toho neviem zbavit zial... CHodila som si kontrolovat CRP do lekarne a zacalo to pomaly klesat aj bez liekov, co povazujem za zazrak... Avsak bola som na crp aj ked som mala jeden zly den, od rana som sa necitila celkom fit, tak vtedy opat o nieco vystupilo. Ja sa vsak kazdy den citim lepsie (okrem kasla, sialene sa dusim a nic na to nezabera). Samozrejme mavam aj zle dni a vtedy to neni nic moc. Ale moje telo zacalo same bojovat aj bez liekov... Keby to tak nebolo, tak samozrejme bezim do nemocnice a neriskujem. Dnes sme boli na velkom sone a maly vyzera byt v poriadku, tak som rada 🙂 Ja som tuto potvorsku chorobu uz mala pred 11 rokmi a malo to rovnako pomaly priebeh. Strasne pomaly mi klesalo CRP aj sedimentacia, velmi dlho som ich mala vysoke a teraz v tehotenstve to ide este pomalsie. Kufor do nemocnice mam stale zbaleny a pripraveny, ale vidim, ze konecne sa davam nejak zdravotne dohromady. Prisla som strasne schudnuta, lebo som tam mala v podstate kazdy den to iste jedlo, velmi chudobne na ziviny pre dieta aj pre mna. Teraz som konecne pribrala aspon 0,5 kg a zacina mi chutit jest a aj hybat sa konecne viem omnoho lepsie.... Velmi sa bojim, ze ak by som musela ist opat do nemocnici, tak urobim obrovsky krok spat v tomto smere a mozem zacat od zaciatku.... Ale tak uvidim ako sa to bude vyvijat. Musim sa dat dokopy cim skor, lebo o 2 mesiace rodim a nemam ziadne svaly. Vsetko mi v nemocnici atrofovalo, lebo som len lezala... Je to boj este na dlhu cestu, ale verim, ze to postupne pojde k lepsiemu.

feketka
autor
2. jan 2023

@erickatt deku mi priniesli, aj teple veci.. zial ked mi dali na vecer infuzny paralen, tak som sa vzdy spotila uplne do mokra a v tych bolestiach co som mala som sa nevedela prezliect, tak potom som celu noc predrkotala. Zakryvala som sa perinou, dekou aj zupanom, ale nie vzdy pomohlo... Teraz som doma a dufam, ze doma uz aj zostanem ako som pisala vyssie 🙂

floren
2. jan 2023

@feketka ak.mate v okolí skus solnu jaskyňu,mne to pomohlo. A na kašeľ ešte inhalovat vincentku alebo len fyziologický roztok,tam nie je žiadny liek,tak by nemal byt problém

feketka
autor
2. jan 2023

@floren este ten inhalator som neskusala, to je dobry napad. zatial mam vsade len difuzery na zvlhcenie vzduchu, tie trochu pomahaju

floren
2. jan 2023

@feketka My sme boli s malým v nemocnici, dali sme si v decembri dva pobyty.🤦🏻‍♀️ naozaj pomohlo inhalovanie. Posledne o tretej poobede, aby ta v noci nedusilo

erickatt
2. jan 2023

@feketka ved to, ze zalostne malo sestriciek vsade je...takze pomoct prezliect?? Tazko

lenik888
6. júl 2024

@feketka ahoj ako prosím ťa dopadol pôrod ? Viem že stará diskusia ale možno mi odpovies 😑🙏

feketka
autor
6. júl 2024

@lenik888 ahoj, porodila som predcasne v 34tt, ale maly mal dobru vahu a dlzku. Nemal dovyvyjane pluca, tak bol v inkubatore a po 2 tyzdnoch ked sm euz pomaly mali ist domov z nemocnice dostal meningitidu. Nastastie sa zachytila uplne na zaciatku ekdze sme bola v nemocnici. Boli sme tam 5 tyzdnov. Mohol to dostat z mojho zapalu, ale rovnako nemusel. mohla sa zaviest nejaka bakteria pri sondovani, to uz nezistim... Kazdopadne nakoniec vsetko dobre dopadlo. Maly je vdaka Bohu zdravy a velmi energicky, nezda sa zatial, ze by mal nejake nasledky 🙂

lenik888
6. júl 2024

@feketka och boze toto rada čítam 🙏 ja som iba v 16tt ale teda crp mám zvýšené takmer od začiatku... Časté bolesti hrdla mandlí atd. A porod predčasný sa vlastne normálne riadne spustil, bolesťami prípadne odtiekla plodová voda , tomu sa vlastne asi nedá zabrániť.

feketka
autor
6. júl 2024

@lenik888 odtiekla mi plodova voda. vlastne som mala aj odstuplenie hlienovej zapchy asi tyzden, len som nevedela, ze to je ono. myslela som si, ze hlien je normalny a az vecer pred porodom sa mi odstuplila uplne , lebo toho bolo podstatne viac... ked som prisla do nemocnice, tak som bola otvorena uz na 7 cm, uz sa to nedalo zastavit. V podstate cele to trvalo do 3 hodin, velmi rychly porod to bol. ja som mala vysoky zapal az do konca tehotenstva, kleslo to az po porode, ten organizmus to asi nevedel uz spracovat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre