ahojte,som v 12TT a od zaciatku tehu mam klebsielu..aj po dobrati ATB...velmi sa bojim o babo ci bube zdrave..ma tu niekto s tymto skusenost?
@simipuppy Ahoj,viem,ze Tvoj prispevok je starsieho datumu,ale mam rovnaky problem,ako Ty kedysi,preto sa chcem spytat,ako si s tou mrchou Klebsiellou bojovala a ako to dopadlo.Som tiez tehotna,od 24.tt mi to zistili,po 2 tyzdnoch kultivacia negat.,potom o tyzden zas Klebsiella masivne.Uz som po 3 ATB,neviem,co s tym dalej.Kazdy lekar hovori nieco ine,jeden liecit,druhy neliecit.Bojim sa o babo,aby sa nenakazilo,alebo pri porode,mozem vobec normalne rodit?Ak sa nenahnevas,budem rada,ked napises,ako si to zvladala.Nemam sa koho spytat.dakujem Ti.
@kovacovai .. No baby neviem ako ste v boji pokricili..ja s tou mrchou bojujem defakto odvtedy....( teraz v lete to budu dva roky).Mam o nej nastudovane uz tolko ,ze v poho mozem napisat kvalitnu seminarku..hihi.
Na detajlne rozpisovanie tu nieje miesto,ak chcete poslite mi spravu....Ale v kratkosti,o babatka som sa musela nakoniec vzdat,bolo moc moc chore...ATB som mala doteraz kazdy druhy mesiac...vysledok-ziadny.Klebsiela je tam masivne stale.Akorat mam este vacsie problemy s imunitou.Ale sama som si vsetko nastudovala a pomaly sa s toho dostavam.Takze:Ako napisel jeden mudry DR s PRahy,co sa tymto zaobera:::neliecit ATB!!!Iba sa to cele zhorsi,a pribudne k tomu aj candida!!!Treba nastartovat svoj imunitny system!!!Dobrala som pred tyzdnom inj.na imunitu-odvtedy ma neboli v krku ani niesom zahlenena),sice v posve stale je,ale uz nemam take divoke symtomy.
No a dalej,,je to dlhodoby boj...treba si daj urobit s kultivacie AUTOVAKCINU!!!Pije sa dlhodobo 1-3 roky p.potreby.Upravit jedalnicek!!Surova zeleninka!!Dostat do seba velaaa LACTOBACILA ACIDIPHILA a BIFIDOBACTERIA BIFIDA),a do posvy DORDELEIN(ten sa da kupit iba v rakusku,stoji 6€,ale su to hlavne zive lactobacily).K tomu kys.listovu,Greposept,B-complex..vsetko dlhodobo...
@kovacovai Ahoj,ked uz sa tato tema zasa zacala,chcem sa spytat,ako si dopadla Ty s tou Klebsiellou,s babatkom,s porodom?Ja som totiz z toho dost stresovana,takze som vdacna za kazde info.Som totiz tiez tehotna,po ATB a zatial tam ta potvora stale bola.Po tom,co napisala Simipuppy,som uplne zlomena.
Ahojte ja mam iba malu skusenost .dost casto mavam mykozu a pred rokmi mi z vyteru vyslo ze mam klebsielu.lekarka mi dala antibiotika samozrejme nic to nepomohlo.isla som na imunologiu a tam mi lekarka povedala ze to nie je nic nezvycajne lebo sa vyskytuje v hrubom crevre.potom sme to uz neriesili a zmizla sama
@miriama11
@rommuska1
baby prepacte, ze vas rusim po takom dlho case, ale chcem sa spytat ako ste nakoniec s touto bakteriou dopadli a ako babatka? ja ju mam uz druhy tyzden a nevedia ma jej zbavit. Zatial striedam antibitotika a som v 27.tyzdni. Len sa prirodzene bojim... Budem vdacna za akukolvek info ;)
Tak pre bolesti v podbrusku mi fiagnostikovali Takisto tuto bakteriu v posve. :( chora vobec niesom tak nechapem ak aa dostala tam... som v 29 tyzdni tehotenstva. Zatial nanw len nejake cipky maximir alebo nieco take... dufam ze to prejde. .
klebsiella je vacsinou rezistentna na ATB a aj ked sa prelieci, ak vobec, tak sa vrati...
Ale ona utoci na cloveka len vtedy, ked je oslabena imunita. Cize pokial ju clovek ma v sebe, ale ma dobru imunitu, tak mu nesposobuje ziadne tažkosti .. ani neohrozuje tehotenstvo.... Ak sa imunita oslabi, moze sposobit rozne zapaly - mocove cesty, pluca, zenske veci, mykozy....
Ale za normalnych okolnosti ju ma v tele vela ludi a teda bez problemov.... Je to typicka nemocnicna bakteria, teda tam sa najcastejsie aj dostane ...
@kosta123 ak by si sa jejj vyslovene chcela zbavit, kezde na ATB vacsinou nereaguje, ani by som ich nejedla, zostava ti este biorezonancia, ale az neskor v tehotenstve... tak v druhom, tretom trimestri, kedy uz detoxikacia menej ohrozuje plod. V pristroji DIACOM je klebsiella, takze ak si najdes niekoho, kto ho ma a robi s nim, tak ti ju na par sedeniach zlikviduje.. aj stafylokoka a streptokoka..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simipuppy Zdravim tu je Iva zo Ziliny tehotna teraz 26.tyzden.Mam bacil klebsiella pneumoniae uz 5-mesiacov.Stale som chora necitim sa dobre brala som antibiotika ZINAT uz dvakrat .PO liecbe teraz mi opat zistili z kultivacie Klebsiella Pneumoniae.Stale mam hlieny sople ,škriabe ma hrdlo ,a boli pri prehltani hrdlo.Ako sa to da liečiť??POmohlo Vam nieco ine ako antibiotika.MA niekto DOBRU A UCINNU RADU AKO TO LIECIT:a este nieco mam stale aj vytok z pošvy dlhodobo vraj tato bakteria moze byt aj v pošve.SOM zufala buduci tyzden som objednana na Krcné .Moc neverim ze ma vyliečia a stale pocuvam v tehotenstve nemozete toto- tamto uzivat,no ziadne pozitivne rady:PORADTE PROSIM .MAM STRACH ,aby dietatko nebolo chore odo mna alebo bacili neuskodili aj jemu. MOZE MI PORADIT NEJAKY ODBORNIK?
Us ste niekto po liecbe tejto bakterie. DAKUJEM ZA ODPOVED: