Ahojte,som v 32 tt a vysla mi z kultivacie posvy tato potvora a nie a nie sa jej zbavit aj po dvoch ATB.Zrejme som si ju priniesla z nemocky,kde som bola na rizikovom.Rada by som vedela,ci ma niekto podobnu skusenost, bojim sa,ci to nemoze ublizit babatku.Lekari sa v nazoroch lisia,ci to liecit alebo neliecit.Je tu nejaka mamicka tehotna,alebo uz po porode,ktora ma nejake skusenosti s touto bakteriou a moze napisat viac k tejto teme co sa tyka liecby, porodu, babatka?A ci sa toho zbavila?Na nete je toho malo.Dakujem,dievcata.
@andrejka1978 No skoda,ze nevies,ako to dopadlo.A odkial si zohnala ten gel z cajovnika,ako si to pouzivala a ako dlho?
@rommuska1 ten gel som kupila normalne v lekarni. nebol problem.jedno balenie obsahovalo tusim 10 samostatnych davok v aplikatore. tak len vytlacis do posvy a nechas posobit. trosku chladi a moze aj stipat zo zaciatku, ale inak v pohode.doktor mi kazal vtedy brat prvy tyzden kazdy den. potom dalsi tyzden kazdy druhy den. potom som ho brala ,ked som mala nejaky problem s vytokom alebo po gynekologickom vysetreni preventivne,aby som nieco nedostala. aj v nemocke som si ho tiez davala po vysetreni. tam kadeco koluje........tak preventivne. spytaj sa lekara. ten moj mi to predpisal ked som bola tiez na rizikovom. takze by to malo byt neskodne.
Ahoj rommuska, ja mam rovnaky problem ako ty, s malinkymi prestavkami mam klebsielu v posve cca rok a pol, predpokladam ze som sa nakazila na gynde v sukromnej klinike!!! pri beznom vysetreni... skusali na mne uz asi vsetko,ziadne atb ani prirodna liecba na mna nezabrala,. Teraz som v 29.t, moja dr mi stale dava macmiror cipky,ten je bezpecny pre babo,ale mne nezabera...uz ho beriem asi piaty krat za tehotenstvo, vzdy sa to len na chvilku utlmi a opakuje sa znovu. Moja dr stale dufa ze to do terminu porodu zmizne ale ja uz neverim, chcem si naplanovat cisarsky, pretoze mala by sa pri vaginalnom porode isto nakazila a musela by hned brat atb... tak aj moja dr usudila ze sekcia bude najlepsia pre babo... inak ta mala pluha ti babetko nemoze ohrozit pokym mas uzavrety krcok, k babetku sa nedostane, preto ak by som sla rodit normalne, otvorila by som sa, odtiekla by mi voda a bakteria uz by mala volnu cestu. Preto chcem volit planovanu sekciu... drzim palce aby si sa tej malej pluhy zbavila a aby vsetko islo hladko a babo bolo zdravucke
Ahojte,
Mozno niekomu pomoze moja skusenost. V oktobri som mala vyvolavany porod v case terminu, pretoze sa uz lekarom nieco nezdalo s plodovou vodou. Vsetko prebiehalo relativne v poriadku, no poslednu hodinu pred samotnym porodom mal maly zle ozvy, ja som mala po epidurale zvlastne pocity (zima/teplo), na co lekari reagovali, ze je to normalne. Az ked sa uz nieco nezdalo s babom, zistili, ze mam teplotu. To som uz znova citila kontrakcie. Panika stres, ci nemam covid, zrazu som musela mat povinne respirator a kedze som bola uz otvorena, zrazu rodime. Kto zazil vyvolavacku s oxytocinom, vie ake je to narocne. Do toho teplota, respirator a zla nanutena poloha na porod. A tlak, ze tlacim zle v tejto polohe a v tom strese, aky tam nastal. Maly mal apgar score 3, po 5 min to uz bolo 6. Kvoli mne mal teplotu skoro 40, preto take apgar. Bol vycerpany. Rodila som vecer, druhy den bol este na sledovani na jiske a potom mi ho uz mali konecne doniest. Nestalo sa tak, pretoze dostal sepsu. Klebsiella pneumoniae. Boli sme spolu az 6ty den. Pravdepodobne som sa nakazila v nemocnici uz pocas poradni pred porodom. A maly pri porode. Nevedeli sme o nej. Takze z mojej skusenosti ta pliaga, ak sa o nej vie, podaju sa atb pocas porodu a matka aj babatko by mali byt v poriadku. Netreba stresovat.
Ak sa o nej nevie, tak sa to asi da zvladnut, ved prezili sme, no davala som sa fyzicky dlho doporiadku a aj psychicky to bolo hlavne v tej nemocnici narocne a nejaky cas som sa z toho postupne dostavala.
Som si skoro uplne ista, ze som sa nakazila tam, pretoze kultivacia v 36tom tyzdni bola negat a spatne ako si prehravam dianie na sestonedeli a postupy lekarov.. no. Snazili sa asi cielene, aby mi nerobili ziadne vysetrenia, nech nie su vysledky cierne na bielom, ze som tu klebsiellu mala v posve. No mozno krivdim. Uz sa nedozviem.
Po prelieceni atb v nemocnici mi po sestonedeli robila moja gyn odber a uz to bolo negat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@rommuska1 ahoj.ja som nemala tento problem, ale lezla som v nemocnici na rizikovom s jednou, ktora ju mala. tiez ju nadopovali roznymi ATB, nic nepomohlo. tak nakoniec isla domov aj s bakteriou. ale povedali jej vtedy, ze to bude pri porode v poriadku,dostane subezne infuzky s ATB. ono je problem, aby hlavne nesposobila predcasny porod. tak kocka bola cely cas otvorena na 3cm a dotiahla to s klebsilou do 36tt. ako porodila neviem,to uz ju pustili domov. ja osobne mam inak velmi dobru skusenost s posvovym gelom z cajovnika australskeho. s jeho pomocou som sa zbavila streptokoka B. bezne co mi davali ATB a rozne kremy zabrali vzdy len na kratku dobu alebo vobec.