Kiahne v tehotenstve

barbi01
19. apr 2023

Ahojte som 25tt a mam pocit ze mala ma kiahne ja som ich ešte nemala mam strašný strach všade píšu že bábo môže zomrieť alebo byt nejako postihnuté prosím vás ak je tu niekto kto mal kiahne počas tehu upokojte ma ze nemusí to hned znamenať to najhoršie 😣

e1i
20. apr 2023

@barbi01 treba riesit s dr. Daj si zistit protilatky. Ale ak si ich uz prekonala teraz v tehotenstve tak asi sa lwn zamerat na kvalitne morfo sono.

vojkri
20. apr 2023

@barbi01 trreba volat dooktorovi ale my sme to raz riesili a myslim ze prve tri mesiace boli riziko hlavne a potom ide o to aby si nemala horucky. Neboj sa dopredu konzultuj s lekarom!

elenajezova
20. apr 2023

Mne to tiež tak blbo vyšlo. Bola som tehotná s dcérkou a syn dostal kiahne. Našťastie, ja som ich prekonala. Ale až ako dospelá v 19 rokoch. Najhoršie je, že dcérka bude mať 17 a tiež doteraz nemala kiahne. Aj moja sestra ich dostala až ako dávno dospelá od svojej dcérky. A to ich boli aktívne chytať....ja dám asi dcérku zaočkovat...

e1i
20. apr 2023

@elenajezova nevadi ze si ich prekonala az ako dospela. Ale v case tehotenstva si bola prekonana uz. Prekonat kiahne v tehotenstve pisu ze je rizikove.

janage
20. apr 2023

@barbi01 bola malá s niekym s kiahnami v kontakte? Ak áno pravdepodobne kiahne má. Ak sa dá keďže nie si očkovaná ani prekonaná, izolovala by som sa, kým je infekčná. Áno infekcna už môže byť 2 dní pred prvými príznakmi, ale za pokus by to stálo.
Ak nevieš ci bola s niekym s kiahnami v kontakte, tak čím skôr kontaktovať dr. A potvrdiť alebo vyvrátiť.

ivik4
20. apr 2023

Nepanikar
Ja som mala kiahne ( a nielen to) v 7m. Tehotenstva
Nebezpecne su na zaciatku a pri porode

floki1994
20. apr 2023

@barbi01 kamoska to tak.mala..starsi dotiahol zo skolky a ona tehotna v 7 mesiaci..vsetko.ok, babatko sa narodilo zdrave 🙂

rebekamarcusko
20. apr 2023

Ja som bola tehotné, keď moja sestra dostala kiahne (ako dieťa som nemala) a nedostala som ich. To dokonca so mnou spavala v izbe. Dostala som ich až,keď mali moje deti. Možno ich nedostaneš. Držím palce

petruska173
20. apr 2023

Teraz to riešim, som v 26tt a zatiaľ som týždeň v inkubacnej dobe po stretnutí s kiahnami, zatiaľ som ich nedostala, dala som si vyšetriť protilátky z krvi, dnes budú výsledky. Pýtala som sa aj detského lekára a vraj sa to dá zvládnuť aj v tehotenstve, najhoršie riziko je prvý trimester, vtedy naozaj hrozí úmrtie plodu. Teraz by to bolo na infektologa.

barbi01
autor
20. apr 2023

@janage praveže my obe z dcerkou sme boli z jednim dievčatkom vonku a včera nam povedali že jej brat ma kiahne

janage
20. apr 2023

@barbi01 dievcatko už príznaky má?

janage
20. apr 2023

@barbi01 dievčatko sa od brata mohlo nakaziť, ale pokiaľ nemalo žiadne príznaky v čase keď s vami bolo ani 2 dní potom, nebolo ešte infekčné a nakaziť vás nemohlo.

barbi01
autor
20. apr 2023

@janage nie nemala ani vyražky ani nič take

janage
20. apr 2023

@barbi01 tak keď ani ďalší deň, ani druhý ďalší nemala tak ste sa nemohli nakaziť lebo v čase keď bola s vami nebola infekcna

janage
20. apr 2023

@barbi01 teda príznaky sú aj teplota atď.
A najinfekcnejsi je človek práve na 12, 13. deň inkubačnej doby. Pričom prvé príznaky sa najčastejšie objavujú na 14.az 21 deň.
Dievčatko kľudne môže ochorieť až o cca 2 týždne po bratovi.

janage
20. apr 2023

A tvoj pocit, že tvoja má kiahne je prečo? Má tvoja nejaké príznaky?

barbi01
autor
20. apr 2023

@janage ma na krku a na cele vyražky ale nemyslim si že by to boli kiahne lebo ked na to dam palec zmyzne to

janage
20. apr 2023

Prečo si nevolala hneď ráno k pediatricke ak sa bojíš. Ale podla toho co píšeš ak tvoja kiahne má tak ich chytila inde.

janage
20. apr 2023

Pre svoj kľud. Dohodla by si si termín alebo prišla ty s foto.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre