Kiahne a tehotenstvo

barbara088
12. júl 2013

ahojte.chcem sa spytat ako to je s kiahnami s tehotnosti.ja som to mala ako 12rocna a teraz som tehotna,kamaratkine deti su vyhadzane moze my to nejako poskodit kedy to dostali moje deti.dakujem

anuskaaprazko
12. júl 2013

@barbara088 treba si na to davat pozor, skusit sa tomu vyhnut... Pokial viem tak mozes dostat pasovy opar, ktory tiez v tehotenstve nie je bohvieco... Najlepsie ale porad sa so svojou dr. Ja som v tehotenstve 3 tyzdne robila z domu lebo v robote kolega dostal kiahne a hrozilo ze ich dostali aj dalsi...

fideska
12. júl 2013

@barbara088 ja som bola v siedmom mesiaci, ked moja dcera dostala ovcie kiahne. Starala som sa o nu, osetrovala po celu dobu trvania. Vsetko u mna bolo v poriadku, narodilo sa mi zdrave babo. Kiahne som tiez prekonala ako male dieta.

evarak
12. júl 2013

jednoznacne si treba davit pozor,pokial je moznost sa vyhnut styku s osobami,ktore ovcie kiahne maju,ale ako pise @fideska nemusi to mat ziaden negativny vplyv na babo,asi to aj zavisi,v ktorom tt si

aknaj
12. júl 2013

@barbara088
tým, že si ich už mala, mala by si mať imunitu a dieťatku by sa nemalo nič stať, ale nikdy to nie je isté, tak sa im radšej vyhýbaj

ja som bola asi v 7. mesiaci, keď sme boli v jednej rodine, kde deti mali kiahne, skoro ma porazilo, keď som to zistila
doktor mi povedal, že problém by mohol nastať v 1. trimestri, kedy by to mohlo postihnúť plod alebo potom tesne pred pôrodom, kedy by sa dieťatko mohlo s kiahňami narodiť

barbara088
autor
12. júl 2013

SOM V 17TT

dadica
12. júl 2013

@barbara088 Moja sestra dopadla presne ako vraví anuskaaprazko . Dostala v prvom trimestri pásový opar. Syn sa jej narodil úplne v poriadku.

simonamikloskova
23. júl 2016

Dobrý deň maminky chcem sa opýtať čo v prípade ak sa u mojej skoro trojročnej dcérky začínajú kiahne a ja som teraz v 32.týždni tehotenstva a nikdy som kiahne nemala a to som bola aj normálne s ľuďmi ktorí ich mali aj v kontakte a nechytila som ich.len teraz som trosku zúfalá neviem ako postupovať. Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň

martinka585
12. okt 2020

@simonamikloskova a ako ste dopadli? nieco podobne zazivame my teraz

simonamikloskova
14. okt 2020

martinka585 zvladli sme to super malý nemal žiadne problémy. Ja som mala 2 vyrážky takže to nebolo agresívne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre