Ahojte, kto má, prosím skúsenosť s mimomaternicovým tehotenstvom. Kedy začali bolesti? Ako dlho môže trvať také tehotenstvo? Ja som teraz 6+6, na prvú kontrolu idem až o týždeň, pichá ma na pravo ako je vaječník, sem-tam, tak rozmýšľam či to nemôže byť MMT? Ďakujem
Mňa pichalo celé tehotenstvo a nebolo to mmt. Ale treba ísť za gynekologom,ak sú ťažkosti
Ja som bola uz v 8 tyzdni, bolest to bola praveze iba taka ako slabe menstruacne krce, a ani nie konstantna, takze asi je to rozne. Mala som ale niekolko tyzdnov slabe spinenie, takze som tusila, ze je nieco v neporiadku. Potom som sa zbadala v zrkadle, a bola som uplne mrtvolne biela, tak som sla na pohotovost, kde mi zistili silne vnutorne krvacanie, vajickovod praskol. Na internete som sa vtedy docitala, ze ak akakolvek bolest trva viac ako hodinu, tak je lepsie ist na gynekologiu sa skontrolovat, tak som sa po hodine zbalila a sli sme, zachranilo mi to zivot.
som na tom podobne. Otehotnela som napriek diagnoze zenska neplodnost - neprechodny vajcovod a ten stres z mimomaternicoveho je neskutocny. Ja som teraz podla ms 6+3 a vydupala som si kontrolu v piatok. Znervoznuje ma to ze ma boli len na jednej strane ale na druhej strane nie je to nejaka silna bolest nic co by sa nedalo vydrzat vacsinou si to uvedomujem len ked aok v kludne a lezim a rozmyslam nad tym
Mam uz dnes pocit, ze ak ta vsetko picha je to spravne. Mna raz vlavo, raz vpravo som mala chut bezat za kazdym na pohotovost 🙈 ale nakoniec to bolo vsetko len roztahovanie maternice 🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som zazila,.o babo som prisla v 5.tt.bolest je taka ze nevydržís,nie je to sem-tam pichanie.prave ta bolest ma donutila vyhladat lekara lebo to bolo intenzivne,bolest ti brani aj v chodzi.sparne som si neskor spomenula ze aj v prvom tehu som mala take zvlastne krce,pichania,ze som si musela cupnut,nedalo sa stat.pritom dcerku som normalne donosila,zdrave tehotenstvo,neviem co to bolo vtedy.ale pri mimomaternicovom by sa bolesti z dna na den stupnovali,