Ahojte kedy vám zabral tento liek na tlak? Mne nastavili od dnes liečbu.
Cca po 3 dňoch, tiež mi zaberal slabo.
@jessi06 uvidis, ale 3 tyzdne aspon urcite vydrzis, verim tomu. Ja som rodila klasicky, to bolo tretie a stvrte dieta. Pri ttetom som bola na 3 cm a ked mi pustili vodu, tak hned som bola na 6 cm a do 45 min. som porodila. Stvrte trvalo dlhsie a tam mi robili oxy test, ci zvladneme obe porod. Zvazovali aj sekciu, ale test vysiel dobre a kedze ja rodim rychlo, tak prirodzene.
@jessi06 ja som mala 3x 2 tabletky, nezaberalo
@veronikaszabova kedy potom zvýšili?
@jessi06 nezvysili, uz by to bolo vela... . Pridali infuzky a nakoniec uz sme sa dohodli na sekcii ( 11 dni pred TP).
@veronikaszabova ze vraj sa moze do 8 denne, ale mne tiez povedali, ked na 6 tbl. mam pri lezani ok a ked sa postavim a pochodim, tak 160/100, ze niet o com a ze uz to ani nezaberie. Rodila som tyzden pred terminom a potom 2 tyzdne pred terminom.
@nevenka hej aj mne tak vraveli, ze pri siestich tabletkach ak nezaberie, zbytocne zvysovat.
@veronikaszabova a potom Ti to preslo? Po porode. Mne spadol tlak na 110/75, vysadipi mi Dopegyt, aj som im hovorila, ze nerobia dobre a ze nie, to ste mali z tehotenstva, to bude ok. A na dalsi den 170/120, tak mi znova nasadili 3x denne, doma som zvysila na 6 a ked na tych 6 bolo cez 185/135, tak mi muz volal RZP - cku, na dalsi den som volala kardiologovi a zmenil mi na Amlopin. Momentalne beriem 16 mesiavov po porode Betaloc 25 2x denne, holter nic moc, tak ja to asi uz budem mat takto...🙄
@nevenka mesiac po sekcii som uzivala dopegit 2x 3 denne. Stale som ho mala vysoky. Vysadila som lieky a sam sa upravil do mesiaca. Potom uz som mala normalny. Som rok od porodu 🙂
Ahojte žienky, ja som zostala hospitalizovaná v pondelok pre vysoký tlak, doma mávam za posledné týždne tak max. do 140/85, ale priemerne nižšie hodnoty, u doktora som mala ale vždy vyšší (mám panickú hrôzu z lekárov a nemocníc) no a pri poslednej kontrole mi od strachu že ma hospitalizujú vyskočil - jasné ma hospitalizovali, a teraz mi v nemocnici spodný nechce klesnúť pod 100, dnes mi nasadili Dopegyt 2x denne, uvidíme či zaberie ale nádej tomu nedávam, horšie je že cítim že infúzie magnézia sa ani malému nepáčia, aj pri CTG sa vrtí, dnes som pri ňom mala nejaké akokeby menzesové bolesti (nie však kŕče, ani sťahy), sono v pohode, zatvorené cesty, CTG v poriadku, všetky výsledky úplne v poriadku, len lekárom sa nepáči môj tlak a už uvažujú že budú vyvolávať ak Dopegyt nezaberie, moja otázka je či to nie je predčasné a zbytočné? Uvedomujem si riziko, bojím sa o malého, ale neviem či na to pristúpiť, termín mám 25.8., prvorodička
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jessi06 asi na 2-3.den, ale zaberal mi slabo. Brala som nakoniec 6 tabliet a sla som rodit. Nastastie, u mna to bolo koncom 39 a druhykrat na konci 38 tyzdna.