Kedy vám odzneli príznaky preeklampsie?

12. feb 2023

Som v nemocnici na srdcovom kvôli vysokému tlaku a opuchom. Predvčerom som mala sekciu predčasne v 32 tt a mne tlak neklesal odvtedy a opuchy mám hrozné... Ale fakt že hrozné.. Ruku už nezovriem v lakti. Kedy vám toto prosím všetko zmizlo? Zmizlo vôbec?? Malého som ešte ani nevidela :(

nevenka
12. feb 2023

Moja, to mi je luto, ale neboj, to sa upravi. Ja som mala len vysoky tlak a rodila som v 38tt., klasicky, tlak mi klesol na 34 hodin na normalne hladiny a potom vyletel hore. Tyzden po porode som mala na liekoch 185/125, museli mi zmenit lieky za Amlopin, Dopegyt som brala ako cukriky a ziadny efekt. Opuchla som po kazdom porode, celkom 4x som rodila, odpuchla potom po tyzdni. Ja som to teda nemala az tak hrozne, co sa opuchov tyka a dieta bolo skoro donosene.
Tak dufam, ze sa Ti baby ozvu a povzbudia, uvadza sa, ze sa to upravi do par tyzdnov po porode,...no hadam Ti daju daco na odvodnenie. Dufam, ze drobcek je v poriadku. No musi byt v inkubatore. Neboj, bude to dobre. Ten tlak mozno potrva dlhsie, kym sa upravi. Ja som skoro 6 tyzdnov po porode a este mi to kolise, ale beriem lieky stale.
Drsim Ti palce, aj malickemu 🙏💕

jazula
12. feb 2023

Tie opuchy sú aj pôrodom, mne sa zdvojnásobili nohy, mala som aj preeklampsiu. Sestričky v pôrodnici mi odporúčali jesť veľa bielkovín - tvaroh a cottage, aspoň 1 denne. Po cca týždni som bola ok. Tlak sa znormalizoval tiež asi po týždni.
Nech ste čoskoro s drobčekom spolu a obaja v poriadku 🤗

marticka85po
12. feb 2023

Mne asi 2tyzdne trvalo kym odozneli opuchy.treba jest vela bielkovin.a co sa tyka tlaku,tak asi mesiac po porode som este brala lieky.potom mi lekar vysadil. Nohy som veru mala strasne opuchnute az po lytka.hrozna bolest to bola

autor
12. feb 2023

@nevenka malý je zdravučký 🙂 no len mňa sem dali na pozorovanie že mi nastavia liečbu a nevidím zmysel v t ostávať tu keď ono by to vlastne mohlo prejsť aj samé

autor
12. feb 2023

Ďakujem dievčatá. Ja si tiež myslím že je zbytočné byť tu keď pri preeklampsii sme si vysokým tlakom prešli všetky a po pôrode to odznelo po týždňoch a nie po dni.. Tlak mám určite aj z toho že s tu a nie s malým :(

mogaa
12. feb 2023

Jáááj dievča, samé ti to ale neprejde...hlavne ak si v takom stave.....je to vždy individuálne, niekomu sa to upraví po mesiaci, iný musí brať lieky do konca života....záleží ako sa ti prispôsobí telo...pokiaľ bude vysoký tlak, potiaľ budeš brať lieky na tlak....naozaj je to vždy veľmi individuálne, tebe musia najskôr nájsť najvhodnejšiu liečbu hlavne kvôli tlaku a aj zmierniť opuchy, lebo podľa toho čo píšeš, je to zlé a domov ťa nepustia....z vysokého tlaku môžeš dostať porážku, dieťa, nedieťa....nie každému zaberá každý liek na tlak, preto ťa musia nastaviť na liečbu kde budeš mať čo najoptimálnejší tlak....a nevymýšlaj, hádam nechceš dostať po mesiaci doma porážku len preto že síce berieš lieky na vysoký tlak ale stále ho máš napriek liečbe vysoký.....

lucka_ke
12. feb 2023

určite nie je zbytočné byť pod dohľadom lekárov, uvedom si, že ti ide o život, doslova, pekne počúvaj čo ti hovoria a ber lieky

nevenka
12. feb 2023

@mogaa hej, presne. Mne Dopegyt vobec nezaberal, az zacal Amlopin - aj to 2 denne, nie ako mi kazali, 1 rano. Musim brat aj vecer. Lebo napriek liecbe Dopegytom som mavala tlak aj 180/120. A pri tomto tlaku mi ostalo tak, ze som nevladala stat na nohach, dychat, zacala som dychcat ako pes, lapat po dychu a bolest a palenie na hrudniku, ramena. Som myslela, ze mi udrie moja posledna hodina a dostanem infarkt.
@autorka liecbu Ti musia nastavit a este asi pridat aj daco na odvodnenie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre