Ahojte žienky. Ja viem, že to tu bolo už X-krát, ale nedá mi to ani spať. Mám doma dvojročného chlapca a veľmi sme si priali druhé bábo, nedarilo sa nám od júna. V januári mi Dr. predpísala progesterón, vo februári som začala užívať a síce mi z neho bolo prvý mesiac všelijako, podarilo sa hneď na prvý šup a v marci keď mi meškali moje dni hneď som proste vedela. Mám super Dr., sledovala má úplne od začiatku. 9.3. duch na teste, 16. o týždeň som šla k Dr ale ešte nič nebolo vidieť. Vzala mi krv na HCG, o dva dni už bolo čosi vidieť, krv to potvrdila. Bola som 30.3., potvrdila 5+3tt. Zle mi bolo od 4+2tt. Riadne nevoľnosti. Ešte v nedeľu 5.4.mi bolo úplne zle a v pondelok som sa zobudila bez nevoľnosti, tak som zostala vystresovaná. Trošku ma bolelo v podbrušku a keď ani v utorok to neprešlo, pre istotu mi sestra povedala ne
ch idem. Nemyslela som na nič zle, skôr som sa bála že mám zase nejaké krvácanie na placente, pri prvom som mala. Ale Dr. Povedala že som 6+2tt len bez akcie srdiečka. Poslala ma na nemocnicu, že potrejem druhý názor na potvrdenie. Tam mi to isté povedali, že som ale 6+1tt. Keď som sa im tam rozplakala, že z toho už nič nebude tak ma veľmi utešovali, že to ešte nič neznamená , že je to normálne, že som menej tehotna a že to príde. Mám ísť o týždeň, ale úplne mám z toho strach, myslím len na to, že už tam nie je,.. a bojím sa toho.
Tak chápem, že si veľmi vystrašená a v strese, ale hlavne je uvedomiť si, že nijako touž neovplyvnis nič teraz. Stresom ešte viac uskodis, skus sa dat nejako do kľudu, ako to len ide, dávaj kyselinu listovú, a nemysli na najhoršie. Srdiečko môžu vidieť na usg aj neskôr, čize šanca stále je. Opakujem, nič nijako ty nedokážeš zmeniť, čo ma byt, bude. Držím palce 🙂
Ale v 6tt robit taketo caviky, do 8tt su tieto hladania akcie srdiecka zbytocne. A teraz ked dva dni po tom usg nabehlo sa zbytocne nervacis. Len pekne pockaj este tyzden, dva. To mimco odtial nezdrhne. Uz chapem preco v niektorych statoch do 11-12tt ani usg nerobia. Lebo su to zbytocne stresy, ci bude a nebude.
@kiki68 veď toto. Pri prvom sme tiež plánovali bábo, ale mala som nepravidelný cyklus tak som zistila až v 8tt že čakáme a vtedy už bolo vidieť. Toto sledovanie teraz od úplného začiatku je strašné na nervy. 😣 Je mi úplne na vracanie z tých stresov. Snažím sa na to nemyslieť, ale nejako sa mi to nedá sa od toho odosobniť. 🙄
@keithy viem, že je to ťažké, ale skús sa aspoň trochu upokojiť, tým najviac pomôžeš bábätku. Ja som bola na vyšetrení 5+5tt a bábo bolo vidieť, všetko sedelo na daný týždeň, ale srdiečko ešte nebilo. Podľa mňa je aj skoro. Ono nabehne, neboj 🥰
Podľa ms som bola 6+4, podľa Sona 5+4..plodik mal 2mm keď bolo vidno srdiečko,veľa záleží od prístroja aj od dr
@kiki68 no ja som vlastne siedmy tyzden, ale keď ma Dr poslala ešte aj na nemocnicu, tak jednoducho z toho nemám dobrý pocit. Snáď všetko dobre dopadne ❤️ ak to nebudem psychicky zvládať pôjdem aj skôr na nemocnicu, mám to kúsok. Je mi jasne, že ovplyvniť to už nemôžem. 🙏🏼 Už sa len modlím.
@veronika342 ďakujem ❤️ snáď všetko dobre dopadne. Som ani neverila, ako mi tie nevoľnosti budú chýbať, ale kým nekrvacam tak si stále dávam nádej. 🙏🏼
Ja som po ivf a mne potvrdili akciu srdiecka v 6tt+2dni 🙂 ale je to individualne, urcite sa nestresuj a mysli len pozitivne ze bude vsetko ok 🙂 ja som sa necitila vobec tehotna az potom tk vsetko prislo, nevolnosti, tlak, busenie srdca, nalievanie vodou, migreny atd 🙂
@keithy zbytočne pôjdeš skôr,ten vývoj ty neurychlis..môžeš ísť skôr,srdiečko stále nebude a o to viac budeš vystresovaná...oni vedia prečo ti kázali prísť až o týždeň..držím palce..tiež som len pred pár týždňami takto trpla či sa srdiečko ukáže,a to som otehotnela až po 5tich rokoch snazenia a bude to moje prve..žiaľ,tým že sa ukáže srdiečko ešte nič není vyhraté kým sa bábo zdravé nenarodi
@hrasocek12 no ja som podľa MS mala byť už 9 týždeň, ale len pred troma týždňami sa na ultrazvuku ukázalo čosi malinké. Tak sa stále upokojujem. Mne to tiež bolo divné že mi je zle od 5 týždňa. 🤭 Ale vravím si, každé tehotenstvo je iné. Snáď bude dobre.
Držím palce ❤️
@keithy ja ta chápem, lebo som si prežila teraz to iste, 03.03 duch na teste, 24.03 potvrdenie gynekológom, že som v cca 6.tyzdni a vidí iba plodový obal, o týždeň to iste, začala som špiniť, potom krvácať a aktuálne u mna prebieha potrat, ktorý by mal prísť sám bez nutnosti kyretaze. Je to veľmi čerstvé a stále sa z toho neviem spamätať. Tiež mám doma 2 ročné dieťa, veľmi sme chceli druhé, nechápem, prečo sa to stalo. Nechcem Ta strašiť, možno to vôbec nebude tvoj prípad, ja som ale posledné týždne iné neriešila len ako dopadne moje tehotenstvo a len som z týždňa na týždeň čakala, čo mi povie lekár, žiaľ, nedopadlo to dobre. Ale sestrička mi vravela, že niekedy zachytia akciu až v 9tt, takze si stále v norme.
@lucinka1988 ahoj, to ma mrzí. 😣 A vtedy keď ti povedala Dr, že to nerastie, mala si aj nejaké bolesti, prípadne príznaky tehotenstva?
Ja ti verím, už rozmýšľam ako to bude ďalej keby náhodou...😣 Ale neviem si to úplne pripustiť. Musím počkať do utorka. Tiež by som ale tomu ešte aspoň týždeň dala šancu, a veľmi sa bojím zákroku ak bude musieť byť. 😣
Mne je vidno aj plod, má 0.49cm, bez abrupcii, len to srdiečko. 😭
Veľa sily ti prajem ❤️ ešteže máme tých drobcov doma, čo vedia poláskať. 🙏🏼
@keithy si zlata, ďakujem 😘nechcela som Ta znervóznieť, len som chcela napísať moju skúsenosť, keďže ten príbeh je takmer úplne rovnaký, u Teba to ale môže skončiť úplne inak. No ja som podľa poslednej ms mala byt už v 11tt, ale ovuláciu som mala posunutú až na 32.den cyklu, takze reálne som bola o 3tyzdne menej. Pri prvej kontrole videl tehotenstvo, ale plod konkrétne nie, aj keď rozmery plodovej obalu prislúchali presne 6tt. O týždeň na to by ma sní nepozrel, ale začala som špiniť, tak musel a zase nevidel nič konkrétne, len opäť väčší plodový obal, ale vraj v tomto tyzdni ešte nemusí byt vidno plod, ale do 8tt by sa mal ukázať aj s akciou srdiečka. Lenže ja som potom začala krvácať ako pri ms, žiadne bolesti, príznaky tehotenstva tiež nie, ale ani pri prvom som takto skoro nemala žiadne príznaky. Potom po pár dňoch som cítila tlaky v pošve ako pred pôrodom a na poslednej kontrole už videl, že to celé odchádza preč, našťastie v maternici nič neostalo, tak čakám, kedy sa to prečistí same. Prepáč za takýto kvetnatý výlev, len som chcela napísať svoju skúsenosť. Vôbec to nemusí byt tvoj prípad, niekedy sa srdiečko ukáže naozaj až v 9tt a ak nevieš, kedy si otehotnela, tak tie odchýlky sú tam vždy. Len to čakanie je fakt nanič, keď nevieš na čom si, ale áno, jedno veľké šťastie mat doma zdravé dieťatko 🙏Drzim Ti palce, ak sa ti bude chcieť, daj potom vedieť, ako si dopadla.
@lucinka1988 bože...to muselo byť ozaj celé strašne...😣 Snáď sa vám čím skôr podarí zdravé bábätko.
Uvidím ako ja dopadnem, skúsim na to teraz ozaj chvíľu nemyslieť. Je mi dnes zle, na vracanie, ale aj má bolí v podbrušku...no stále mám vieru.
Ozvem sa potom ako som dopadla. Ďakujem moc ❤️🙏🏼
Ahojte dievčatá. Tak u nás sa tiež radosť nekoná, všetky tie pocity boli na mieste, asi na tom bude niečo, že žena to vycíti. Je mi z toho veľmi smutno, nečakala som ani v najhoršom sne, že sa nám niečo takéto stane. 😣 Ale Božie cesty sú nevyspytateľné, verím tomu, že po tejto udalosti už bude len dobre.
Žiaľ nemám žiadne krvácanie, len bolesti, tak ma posielajú na zákrok, mala som ísť zajtra, poprosila som ich čakať. Tak mi dali o týždeň v stredu kontrolu, po nej potom uvidíme. Zo zákroku mám veľký strach. 😣
@keithy to ma naozaj veľmi mrzí, ja som si myslela, že napíšeš, že všetko je v poriadku. Prežívam to isté, ak chceš, kľudne mi napíš IP. Ak Ti ale môžem poradiť, povzbudiť Ťa, pokiaľ sa len trochu dá, skús sa vyhnúť kyretu, mna moj lekár poslal do Ružinova, kde vraj robia zákroky, len ak je to nevyhnutné, našťastie som natrafila na doktora, ktorý mi urobil UZV a videl, že plod odchádza sám preč, maternica bola čistá, tak som len poslala, kým to odíde samé😒Už som prestala aj krvácať, len doktor musí z krvi zistiť výšku HCG, ktorá by mala byť 0. Tiež ešte nemám vyhraté, ale vyzerá, že som sa zákroku vyhla, už som prestala aj krvácať. Ja verím tomu, že z nejakého dôvodu sa to proste stalo, malo to tak byť preto, aby nasledujúce tehotenstvo bolo v poriadku a prišlo v správnom čase. Je to síce veľký šok, ale vo veľa veciach dokáže človeka posilniť..❤️Ani Ty ani ja nie sme samé, poslednú dobu sa to stáva dosť často, len máloktorá žena sa s tým zdôverí..
@lucinka1988 napísala som ti IP ☺️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@keithy a proste neviem ako mám na to nemyslieť, stále mi nie je zle, už mám pocit, že aj prsia sa mi zmenšili, zostala som úplne paranoidna. Stále si vravím, že mi by mi Pán Boh neposlala to dieťatko, aby mi ho vzal po šiestich týždňoch a môj drobec mi povedal, že bábika je zdravá a že sa má dobre...som z toho smutná, nechcem myslieť na nič zle, ale keď už neviem ako sa od toho odpútať a veriť v to najlepšie.