Ahojte kedy zvyknu zeny navstivit ortopeda kvoli porodu. Mam skoliozu no zial roky som ju zanedbavala.Naposledy som sa s ortopedom videla pred 7 rokmi :D
Vraj je aj problem pri porode s tym.
@kukulienka83 odporucil mi to gynekolog ze by sa vyjadril v akom stave mam panvu kedze je tam zakrivenie ale viac neviem za to sa pytam 😀
Tak keď ti to odporučil tak treba konať, zavolaj oropedovi a spýtaj sa priamo jeho...
@kukulienka83 hej len ci ma zoberie bez papiera od gynekologa 😀
Co tak zavolať a spýtať sa všetko potrebné..????
Ja mám skoliózu a rodila som 3x spontánne. Problémy s chrbticou mám od vysokej školy. Odvtedy rehabky, poctivo cvičenie, škola chrbta. 5 rokov som cvičila pilates, druhé tehotenstvo do 35. týždňa. Po poslednom pôrode mám s chrbticou najväčšie problémy aké som kedy mala, je tam rtg nález na L5/S1, čaká ma vyšetrenie u neurológa a už odkladám peniaze na súkromnú fyzio kliniku, kde sa plánujem vybrať, aby sme to dali dokopy, lebo zjavne sa tým poslendým tehotenstvom niečo zmenilo. Neviem, či máš nejaké problémy s chrbticou, ktorých si si vedomá (bolesti, blokády, vyžarovanie do končatín, tŕpnutie, bolesti hlavy ...), lebo z toho čo píšeš, taký pocit nemám. A keď už, hľadala by som VÝBORNÉHO fyzioteraputa, nie ortopéda po mojich asi 13 ročných skúsenostiach s mojou chrbticou ;).
ak ti to gynekolog odporuca ma ti dat vymenny listok tak sa obrat na neho najprv
Ja mam tiež skoliozu ale gynekológ mi povedal, ze pokiaľ nemam výslovne bolesti a problémy s chrbtom tak sa nic riešiť kvôli porodu nemusi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslím ze keď žena nemá konkrétny problém tak ortopédia kolu pôrodu nenavstevuje... Teda ešte som také nepočula