Dobrý deň, žienky. Nakoľko mi prišli výsledky o pozitívnom náleze na streptokoka v 37tt a do poradne mám ešte ďaleko, rada by som sa informovala, kedy je správny čas ísť do pôrodnice, až začne pôrod, aby sa stihli podať atb.
Viem, že je potrebné ísť hneď, ako odtečie plodová voda.
Ako je to s kontrakciami v prípade, že plodová voda neodtiekla? Aj v tomto prípade je potrebné čakať na pravidelné kontrakcie každých 5 minút, alebo pri streptokokovi platí niečo iné?
Každej z vás budem veľmi vďačná za postrehy, odporúčania, skúsenosti.
Majte krásny deň!
Kontrakcie kazdych 10min. Je jedno,ci voda odtiekla. Pri streptokokovi treba prist skor, mne skoro 3h infuziek pred porodom nestacili a nezabrali ako mali a dcera mala potom zapalene ocka. Ale nebolo to nic hrozne, 3dni jej kvapkali kvapky a bol pokoj
@vercici ja som vobec nemala pravidelne kontrakcie, ani nejako časté. A syn sa narodil do 2 hodin odkedy mi praskli vodu. Zalezi asi aj od nalezu pri vnutornom vysetreni. Ja som bola otvorena na 4, vsetko makke, tak uz posledny tyzden mi vravela doktorka nech pridem pri akejkolvek bolesti hned, presne kvoli strep.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vercici no minimalne 2hodiny aj to by ti atb infuzkou pustali prudom
Naco cakat doma, treba ist nech sa na to personal vie pripravit