Ked a ako doktor zistí, že je bábätko zdravé?

4. okt 2024

Čaute..
Kedy, alebo ako doktor zistí, že je bábätko zdravé?.. dá sa to nejak postrehnúť ešte skôr, než je neskoro? Alebo ako to funguje?

svetlonos
4. okt 2024

??? Prečo takáto vse8becna otázka? V ktorom si tyzdni? Robia sa rôzne testy, ultrazvuku. Mnohé sa dá zistiť dopredu a mnohé žiaľ nie.

autor
4. okt 2024

@svetlonos čo je zle na tej otázke ? Len ma zaujíma to že kedy a ako vie že je bábätko zdravé. V 10 týždni som

andrea_82
4. okt 2024

Na tuto otazku je velmi obsirna odpoved. Pocas tehotenstva sa robi vela vysetreni, podla ktorych lekar moze zistit, ze nieco nie je v poriadku. Zalezi aj od skusenosti lekara. Ale niektore veci sa pocas tehotenstva nedaju zistit.

andrea_82
4. okt 2024

A navyse, co si predstavujes pod pojmom zdrave? Fyzicky, mentalne...? Po porode pocas zivota sa mozu prejavit alergie, moze sa mu zhorsit zrak, sluch, stanu sa urazy... Uz do konca zivota sa budes bat, ci bude zdrave.

pribinak
4. okt 2024

Veď ti zoberie krv, moč, zmera tlak, urobí sono

Veci sa majú tak, že ak by niečo nebolo v poriadku, príroda to často vyrieši aj sama

autor
4. okt 2024

@pribinak tak toto si nemyslím. Nerodili by sa postihnuté deti ktoré len trpia či?

luccija
4. okt 2024

V 10,12 tt som mala veľky UZV ...morfologicky a tam kontrolovali vsetko, ale nikdy nemáš istotu

pribinak
4. okt 2024

Ja nikde nepíšem že všetky prípady príroda vyrieši, píšem že často

diewcatqoo
4. okt 2024

Standardne sa robia screeningy - prvy ta caka zachvilu (berie sa krv + ultrazvuk), dalsi tusim v 20.tt. Robia sa triple testy z krvi, trisomy a nifty, potom rozsireny ultrazvuk, odber plodovej vody.... ale ziadne z tychto menovanych vysetreni ti neda 100% istotu, ze dietatko je naozaj zdrave. Su diagnozy, ktore sa tymto nedaju preukazat a ukazu sa az po porode, pripadne sa prejavia za par rokov. Tento strach o dieta uz budes mat vzdy, do konca zivota.

autor
4. okt 2024

@diewcatqoo ďakujem. Áno mám trošku strach.. nakoľko som mala brata, ktorý zomrel, mal 4 rôčky.. mal problém z pečeňou, a môj otec mu daroval svoju, no nezabralo to, a zomrel.. A tak môj bratranec mi to dal do hlavy, že to kľudne môže mať aj moje dieťa. Čo ma ako tehotnú trošku zranilo .

vreckovka2
4. okt 2024

Postihnutie moze dieta ziskat aj pocas porodu, po porode, alebo aj pocas zivota. Nie vsetky postihnutia a choroby dietata zistia pocas tehotenstva. Nie vsetky zeny zodpovedne pristupuju k vysetreniam, nie vsetci rodicia sa rozhodnu pre potrat dietata s tazkym postihnutim. Garanciu na to, ze dieta je zdrave ti nedaju. Testami z krvi/amnio mozu vylucit niektore diagnozy. Stale vsak moze mat dieta ine diagnozy. Na morfo sone sa nam tiez doktor vyjadril, ze je pravdepodobne, ze dieta je v poriadku. Nevyjadril sa, ze je zdrave,

anavixy
4. okt 2024

Tie postihnute deti co trpia sa nimi bud stanu pocas porodu, dmo, alebo maju skryte syndromy, ktore sa nedaju odhalit prenatalne. Prenatalna dg je dnes na vysokej urovni, ale stale nie je 100% a aj ked sa vsetci potesime, ze sa nam narodilo zdrave dietatko, nemame zaruku, ze aj o par rokov bude zdrave, bohuzial… Pokial sa v rodine vyskytol nejaky sy, nejaka vazna choroba pripadne dedicna choroba ci anomalia, tak sa dalsie deti sleduju a vysetruju podrobnejsie aj po narodeni.

tim23
4. okt 2024

https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/som-v-10-tyzdni-a-doktor-mi-nedal-ziadnu-fotku-babatka/ predpokladám že tiež tvoja téma. Trošku sa uvoľni a začni si užívať tehotenstvo. Ak bude niečo zlé dr si to všimne. Pekný večer

autor
4. okt 2024

@tim23 nie, nie je to moja téma :D neviem odkiaľ si si to spojila. Ale nevadí. Ale ďakujem. Pekny večer.

deti95060810
4. okt 2024

jasné že to určite nevie, že sa len háda...
niektorí majú dokonca aj zastaralé sono....
načo sa trápiš touto otázkou....

autor
4. okt 2024

@deti95060810 snažím sa netrápiť. Bude dobre ❤️ to je len strach, ako prvorodička..

cimage
4. okt 2024

Daj si urobit extra krvne testy, za ktore sa ale plati. Dieta moze byt zdrave, ale aj pri porode sa mozu veci skomplikovat. Drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku, nedaj si pokazit tehotenstvo a uzi si ho.

kiki68
4. okt 2024

12tt mas meranie tela, prejasnenia sije, nosovu kosticku a pozeraju pocet prstov a tvar hlavy a tiez srdiecka. To je prva vec, kde nieco moze vyskocit. Potom mas od 11tt NIPT testy z krvi na urcenie podla fragmentov dna dietata v krvi matky, to su platene testy a tiez mas moznost od 13/14tt odber choriovych klkov, prakticky amniocenteza.

lucia13022023
4. okt 2024

Ono sú veci, ktoré ani krvné testy a sono neodhalia. Môže sa stať veľmi veľa vecí, v bruchu, po pôrode, počas života. Mam v okolí všetky prípady, a áno, aj ja som sa stresovala, ale nie je to niečo, čo viem ovplyvniť. V tehotenstve som bola na vyšetreniach, na morfologickom vyšetrení a keď tam vyšlo vsetko v poriadku, ďalej som sa už nestresovala.

ahhola
4. okt 2024

Nezisti, ze je zdrave, ale ze nie je nezdrave, tj vyluci tych par chorob z velkej mnoziny, ktore sa vylucit daju. Nestretaj sa s bratrancom, je to chumaj. 🌪️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre