Kazenie sa zubov v tehotenstve

ivka21
13. jan 2021

Co vám pomohlo proti kazeniu zubov? Som tehotná a dnes som bola na prehliadke a mam ďalších 6 kazov za 4 mesiace. A to mi v lete opravovali 6 kazov. Zubnú hygienu dodrziavam príkladne keďže mam implantat, čistim si 2x denne aj medzizubnou kefkou, a chodím na dentálnu hygienu raz za pol roka.. Som už z toho nešťastná😔

katulastraka
13. jan 2021

A pred tehotenstvom si nemala take problemy? Ci nahodou nie si na to proste nachylnejsia vseobecne, na kazy...inak ja pouzivam raz za tyzden elmex gel na spevnenie skloviny...

katulastraka
13. jan 2021

plus inak mi este napadlo, ci mas dost vapnika a mineralov v strave, lebo aj to je dolezite, kedze babatko ti spotrebuje dost vapnika

ivka21
autor
13. jan 2021

Elmex gél by sa nemal v tehotenstve. No mala som keď som dojcilaaj preto som prestala. Vápnik som si kúpila.

katulastraka
13. jan 2021

@ivka21 ja som sa pytala svojho gynekologa a on povedal ze v pohode, vraj fluor neprechadza placentovou barierou, takze v pohode a zas aj keby prechadzal, tak ho za prve nepouzivas tak casto a za druhe to minimum fluoru co prehltnes, pretoze to inak vyplachujes, tomu babatku absolutne neuskodi 🙂 takze no stress, v pohode pouzivaj

queenofdisaster_7
13. jan 2021

@ivka21 mne sa tiež v tehotenstve všetky krčky skoro pokazili. A mesiac pred pôrodom zubár napísal do knižky zuby v poriadku.🤦‍♀️Skus gc tooth mousse ten sa môže dávam aj malej 2r dcere

ivka21
autor
13. jan 2021

Dik baby za rady skúsim dúfam ze to pomôže

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre