Katéter pri retencii moču v 11. týždni

saabii
1. feb 2023

Ahojte, chcem sa spýtať, či si niekto prešiel podobnou situáciou. Minulú stredu sa mi od poobedia vôbec nedalo ísť na wc nech som robila čo sa dalo (sprcha, teplý obklad atd), na urgente mi zaviedli kateter. Na druhý deň som mala ísť na urologiu kde mi len oznámili že mi ho nechajú až do ďalšieho piatku a uvidíme či to potom pôjde. Už je to týždeň, život s ním je malé peklo, neustále tŕpnem či nebudú komplikácie (docitala som sa že to ke časté pri dlhodobých katetroch, dokonca aj moja gyn bola prekvapená ako dlho mi ho nechali). Diagnóza bola zúžene močové cesty.
Moja otázka ale znie, ako ste sa cítili po vybratí? Snažím sa myslieť pozitívne, že to všetko bude v poriadku, ale zároveň sa bojim, ma niekto skúsenosť? Ďakujem za odpovede

andrejka1974
1. feb 2023

@saabii tomto som si prešla mala som oblickovu kolíku počas jedného tehotenstva a katéter mi zaviedli koncom šiesteho mesiaca a mala som ho až do pôrodu až po pôrode vybrali ani predtim ani potom som nemala nikdy problém a to som rodila šesťkrát neboj sa bude len lepšie

miskamicha
1. feb 2023

@andrejka1974 nebol to nahodou stent?

miskamicha
1. feb 2023

@saabii fu... a to prislo len tak z nicoho nic??? Alebo si mala tazkosti aj predtym??? A
V 11tt estw materbica predsa nie je taka velka aby tlacila na mechur... Obdivujem ta.. lebo so zavedenym katetrom by som ja nevydrzala.

majamat
1. feb 2023

a kolko ti vypustili mocu na 1 - hned po zavedeni?

saabii
autor
1. feb 2023

@miskamicha behala som často na wc, ako keby mi komplet nonstop bolo treba, čo sa pri malom (2 roky) nedalo samozrejme, tak ako som si čítala to k tomu môže viesť - konkrétne chronická retencia prerástla do akútnej. Asi. Ja som myslela ze len ako na začiatku tehu proste behám často na wc. Samozrejme žiadne vyšetrenie nemám nič, ale moja gyn my dva dni brala moc predtým a ten ze mám v poriadku.

saabii
autor
1. feb 2023

@miskamicha čo je stent? S tým som sa nestretla ešte…

saabii
autor
1. feb 2023

@majamat skoro liter a pól

saabii
autor
1. feb 2023

@andrejka1974 ďakujem za odpoved, som rada, že už nemáš ťažkosti, snáď aj ja tak dopadnem a máš môj obdiv tak dlho s tým behať, ozaj klobuk dolu

majamat
1. feb 2023

@saabii fuha, to je dost. no drzim palce, aby sa to neopakovalo, aj ked je tu moznnost, ze sa tomu nevyhnes. babo ti zrejme prilis tlaci na moc, ruru a ak je teda zuzena, tak sa ti toto moze zopakovat.

miskamicha
2. feb 2023

@saabii amo ti gyn brala moc??? Cievkovala ta?????

saabii
autor
2. feb 2023

@miskamicha ano v pondelok a v stredu som bola na tom urgente, prečo?

miskamicha
2. feb 2023

@saabii a vysledok uz mas ? No je to divne ze tazkosti zacali az v tehotenstve a v tak nizkom tyzdni. Urcite by som riesila na urologii

saabii
autor
2. feb 2023

@miskamicha ano mám a vraj všetko v poriadku, ano no, ja si nemyslím, že to je tehotenstvom… som zvedavá, zajtra ráno mi majú skúsiť odstaviť ten kateter tak mi držte palce 🤞

majamat
2. feb 2023

@saabii drzim palce

miskamicha
3. feb 2023

@saabii akoooo????

saabii
autor
4. feb 2023

Spravím taký update ak niekto bude hľadať k tomuto: kateter je vonku, mám piť veľa vody na wc chodím lepšie ako predtým len prvý deň isla krv a bolesť ale to je vraj normálne, dnes už v pohode, o mesiac mam ísť na kontrolu. Dúfam, že už bude len dobre, ďakujem všetkým, čo sa zapojili do diskusie.

majamat
4. feb 2023

@saabii super, takdrzim palce, nech to takto vydrzi

viki_00
11. jún 2023

@saabii mám ten istý problém, odkedy som tehotná a to som iba v 9 tt idem každú chvíľku na wc musím tlačiť,prúd je ale normálny. Zajtra idem na urológii nech stym niečo urobia povedali že mi skusia rúru zväčšiť katetrom a keby to nepomôže je dosť možné že budem mať počas celého tehotenstva kateter tak som psychicky z toho na dne tak snáď mi niečo pomôže. 🙈😢😢

saabii
autor
11. jún 2023

@viki_00 moja zlata, možno ti to pomôže, ja som síce permanentne v strese aby som mala po ruke wc ale zatiaľ sa držíme bez katetra (30tt)… držím palce 🙂

viki_00
11. jún 2023

@saabii som úplne na dne z toho lebo na wc musím poriadne tlačiť aby som sa vycikalq a celkom mi to strpčuje tehotenstvo a celkovo život. Plačem plačem. Už som sa rozhodla že zajtra na urológii pôjdem a nech stym niečo robia lebo už nevladzem. Snáď mi pomôže jednorazové vycievkovsnke nejakým hrubším katetrom. Lebo si neviem predstaviť mať kateter cele tehotenstvo, to by som si asi hodila

saabii
autor
11. jún 2023

@viki_00 mne jeden doktor povedal, že ak dá kateter tak na nejaké obdobie aby to malo efekt, takže na týždeň dva minimálne aby sa roztiahla močová rúra… no veď daj vedieť co ti povedali… a neplač (aj keď aj ja som plakala) bude dobre…

viki_00
11. jún 2023

@saabii ďakujem dam vedieť zajtra

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre