Kašeľ v tehotenstve

18. apr 2024

Ahojte, viete mi prosím poradiť? Som na začiatku tehotenstva a mam hrozný kašeľ ktorý neutícha do toho sople a hlieny. Douzivala som sirup z lekárne ktorý mi nezabral.. jasne chápem ze kašeľ budem mat po chorobe ešte dlho ale rada by som sa ho nejako zbavila.

jankaryan
18. apr 2024

Ja kaslem od januára....veľmi dobré sú kodeinove kvapky na tento kašeľ...len si pozrite ci ich môžte užívať keď ste tehotná...

autor
18. apr 2024

@jankaryan áno poznám naposledy mi zabral ale žiaľ v tehotenstve sa nesmú 😒

diewcatqoo
18. apr 2024

Bola si s tym u lekara? Z lekarne z volnopredajnych liekov mozes na kasel uzivat bylinny Stopkasel sirup. Na odporucenie lekara mozes uzivat aj niektore lieky na vykasliavanie. Ja som toto tehotenstvo mala covid, aj chripku, aj zapal dutin (postupne, nie naraz) a uzivala som ACC tablety, aj Mucosolvan sirup. Ale bez porady s lekarom by som si to sama nenasadila.
Urcite sa porad s lekarom a nieco ti odporuci.

jankaryan
18. apr 2024

Skúste aj tieto aj tieto sú veľmi dobré sú jednak na kašeľ a sú aj na alergický kašeľ je to také duo sú na ne dobre recenzie len is pozrite či ich môžete užívať ja kaslem od januára a nie a nie to prejsť. Skúsila som všetko asi budem mat nejakú alergiu

autor
18. apr 2024

@diewcatqoo ten stopkasel som práve dobrala a u lekára som nebola ak myslíš gynekológa pretože som chorá a aby som ich nenakazila. A u obvodnej tiež nie lebo mi taktiež nemá čo iné dat keďže som tehotná a skoro žiadne lieky nemôžem

autor
18. apr 2024

@jankaryan skúsim ešte zavolať obvodnej aspoň po telefóne co mi povie.. ja sa potrebujem dat do kopy lebo musím ísť na kontrolu mu gynekológovi a ten ma takto nevezme 😞

diewcatqoo
18. apr 2024

No gynekolog ti kasel asi nevylieci, takze treba ist za obvodnym. Aspon tam zavolaj a porad sa, co si mozes dat. Nie je pravda, ze nemozes ziadne lieky. Nejake mozes urcite, ale to ti musi odobrit lekar.

really8
18. apr 2024

Fuuu ty si mudra. Nikde si nebola nikde si nevolala ale vies ze ti doktorka nic nepredpise a gynekolog ta nevezme. Gynekolog ta normalne vezme lebo tehotenstvo sa stopnut neda. Das si rusko a hotovo.
A ty si vyskutovany lekar ze vies ze okrem stopkaslu nic na svete nie je vhodne?

autor
18. apr 2024

@really8 si predstav ze nevezme lebo som s nim volala a povedal ze mam prísť keď budem zdravá..

really8
18. apr 2024

Takze dva mesiace kludne podla toho ako sa to s tebou bude tahat ta nevezme hej? Ked budes chora napr v obdobi kedy sa robi prvy skrining tak budes bez neho ano? Vymenila by som takeho doktora. Moj ma vysetroval aj normalne choru s ATB.

jankaryan
26. apr 2024

Skúste Smrekovy sirup dnes mi to poradila pani ktorá trpela dlhodobým kašlom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre