Prosim vas babenky poradte.som chora uz od vianoc ..kasel hrozny bojim sa ze vykaslem.aj to male zo seba .som v 10tt.tehu .beriem stodal sirup no ziadna zmena ,cele noci prekaslem .moj priatel mi uz nadava ze co mam za doktorku...kazdy den ma posiela k nej nech ma popocuva co si idem vykaslat pluca aj priedusky.uz aspon vykasliavam hlieny no uz aj sople do toho ako pri prechladnuti.aj bolest hlavy... uz neviem co si davat .neviem ci mozem eukaliptovu mast si natriet na hrud... akurat som si urobila cibulovy caj s 1cajov.lyžičkou majoranky tak uvidim....dakujem za kazdu radu
@katulka3333 myslim ze ako prva vec pri chorobe je navstivit lekara ktory vie co smies a co nie a nie radit sa na koni
Klasicka protivna viroza. Nechcem to bagatelizovat, skor dodat optimizmu - ked uz vykasliavas a smrkas, bude to asi na ustupe. 🙂 Najhorsi je suchy kasel. Ale k lekarke si zajdi, moze ti napr. predpisat penicilinove atb, ak by tam bola predsa len nejaka bakteria, tie sa v tehu mozu. A hlavne je to aj pre tvoj klud, ze ti poradil odbornik. 🙂
babenky ja som bola 28.robili mi ster ci nemam nejakeho streptokoka...29.som bola tak ma aj pocuvala a dala mi ten stodal.. kedze som brala atb od 17_22.12 lebo som mala kev,bielkoviny aj hnis v moci na 3+++ tak uz nechcem dalsiee atb.bojim sa kvoli malemu dalsie atb.preto radsej nejaku domacu liecbu
No tak to je ine, ked uz mas jedny atb za sebou...po domacky poznam najlepsie pohar slivovice, ale to asi teraz nebude to prave. 😀 Inak mi dost pomahal vzdy med, caj zo struhaneho zazvoru, slepaci vyvar a taka nechutna specialitka - odstavenych 5 citronov. Skvela vitaminova bomba, len ak mas nevolnosti, asi ta to dorazi. 😕
Tak tu slivovicu nemozeeem 😂...citala som ze na zazvor pozor v tehu na zaciatku tak neviem... niekde pisu tak inde inak .. citrony pijem ale s troskou medu .. skusim ten cibulovy caj co to somnou urobiii... len keby to tak nesmrdelo..boooze .len neviem ci mozem tu eukalyptovu mast na hrudnik si natriet.to by nemalbyt problem ... no radsej pockamna zopar rad
A ako dlho kašleš? Doktor predsa nepredpise atb len tak (teda dobry doktor) a zvazi rizika ci už bolo atb veľa alebo nie.. Ked ti stodal nezaberá, je na mieste ist sa dat popočúvať.. Co ked mas zapal priedušiek a ked budeš len tak skúšať domáce recepty prejde ti to do zapalu pľúc? To už budú inak silne atb.. Ak nebudeš mat nic vážne poradi ti lepsi sirup alebo nejaký iny postup.. Myta tu nevidíme a sama vies ze v tehotenstve treba opatrne..
A eukalyptus na hrud môžeš, to len dýchaš, to nic nespravi babu.
ja som od 9tt kašlala nonstop do konca 7 mesiaca, a to som chodila stááále ku dr, a nič mi nezistili, všetko ok, využivala som aj atb ktore som mohla, aj vseliake sirupy aj robene doma bylinkove a nič prekaslala som skoro cele tehu. nakoniec koncom 7 mesiaca to uplne prešlo...tiež som mala kašel taky ze som myslela ze mimčo zo seba vykaslem...bodajby to nebol Váš pripad, zmenit dr som nezmenila mam super dr, len skratka to bolo asi tehu lebo inak si to neviem vysvetlit,,,,
A este mi napadol sipkovy caj - ten v tehu mozes a je tam velmi vela vitaminu C. 🙂
@andulka126 a neuskodili mimcu tie atb.ja sa toho nojim ze mu to nejako uskodi...neviem ci sa mam dat vypisat na plucne ....
@katulka3333 ja som niekedy malej robila cibulu nalozenu ale teraz nepamatam ci v mede alebo cukru. A bolo to celkom dobre. Aktualne ma ale zo ... dostal tymianovy krem od Justu . Fantasticky ale drahy. Inak obzvlast ak si tehu, chod za lekarom zasa. Pokial je to bakterialneho povodu tak s rozbehnutym zapalom pluc babu uskodis viac ako s atb. Tie vsak nasadene podla citlivosti aby boli aj ucinne,
@trashpanda to v lekarni ? Ci aj v obchode .v nalev.sackoch?
@bianca robili mi ster v utorokmi prisiel vysledok.ani bakterie ani streptokok ani nic podobne..len mi nechce prejst ten hnusny kasel
@katulka3333 mohol byt zly odber. Aj vykasliavas ? Poslat chrchel by bolo lepsie. Ale porozmyslaj. Nemoze to byt alergia ? Nemas doma nieco nove ? I blbost ako napr nova avivaz dokaze niekoho riadne drazdit.
@katulka3333 neuškodili mám zdravé dieťa brala som Zinnat, ale keby viem že to nepomože vykašlem sa na všetky lieky, ale neuškodilo, oni predsa vedia aké lieky majú predpísať, ale určite treba ist k dr a nalliehať na minimalne na odber krvi poprip. plucne, ja som mala aj odbery a plucne a nič všetko ok... Mala som tu aj diskusiu,kde som sa radila s babami či mala nejaka taktiež problem v tehu s dlhodobym kašlom a mal i😒 držím palce nech sa vyliečite, a nebojte sa babatku sa nestane kašlom nič, akurat Vás budu pobolievať brusne steny ja som si oddtrpela svoje 🙄 skore uzdravenie a prajem krasne zdrave tehu a este krajsie zdrave babatko 👶😉
@katulka3333 Ja som ho mala vzdy z obchodu, ale skus sa spytat aj v lekarni, odtial by mohol byt ucinnejsi ako len ten bezny. 🙂
@marion09 uz som bola 2x u doktorky len je nahnevany lebo sa boji o nas uz oboch ze preco somnou nic nerobi dr.
@katulka3333 ja som ta pochopila,len beky1813 nie.bohhuzial poradit ti moc neviem,ja som bola chora ale nekaslala som....a zazvorovy caj som si robila 1x denne a brala len paralen.
@katulka3333 ahoj,ak uz vykasliavas,resp mas zahlienene horne dychacie cesty,tak by som Ti odporucila Sinupret + Calcium chloratum sirup....sinupret uvolnuje horne aj dolne dychacie cesty a Calcium sirup tlmi alerg.reakcie a zapaly dych.ciest.
Ak by Ti nabehli teploty,tak mozes paracetamol +lipovy caj (je vyborny na vypotenie resp. na zrazenie horucky)
a na imunitu C vitamin
@katulka3333 presne viem o čom hovoríš... aj mne prepisala Stodal, vôbec neponáhalo, potom ešte nejaký sprej do hrdla..., ale keď som prečítala príbalový leták bolo tam napísané "tehotné nepoužívať, hrozí poškodenie plodu""... a tak som vdychovala harmanček, cibuľový čaj a natierala si hruď jazvečou masťou, atb som odmietla brať
Chod na youtube a pozri si video how to stop coughing naturally. Ak vies ty ci priatel po anglicky. Je to dychove cvicenie. Na vsetky radiatory daj mokre uteraky. Zaspavaj v polosede ci sede. Zhedz vela cesnaku. Na fb existuje nasa bylinkaren. Alebo vasa bylinkaren? Maju clanky co mozes a co nie. Plus ti namiesaju na nervy. Hrud si obloz slaninou. A do ponoziek si nakrajaj cibulu alebo zemiaky. Naparuj sa nad matou ci eukalyptom. Zabal si hlavu do satky. Drzim palce
Nie na nervy ale na priamo. Autocorrect sorry
No babulky... dnes som bola na krv ... uz teraz sa strasne bojim lebo zasa budem brat atba.mam katastrofalne vysledky, a to zatial iba sedimentaciu viem.ostatne vysledky budu az v pondelok.cakam ci sa mi potvrdia mikoplazmy a chlamidie na plucach.bojim sa o mimcoteba.dufam ze mu nic nebude..
Ahoj ja som prave teraz bola tak chora-priedusky,hrdlo,nos,usi no katastrofa od bolesti toho vsetko som spala 2 hodiny denne. Z krvy a vyteru nic cize riadna chripka. Naparuj sa nad hrncom, k vankusu mokre uteraky aby si mala vysoku vlhkost, repikovy a lipovy caj na litre,citrusy,nosova sprcha a hlavne lezat. Preslo mi to za tyzden...
Tak babeny mam zvysene crp, aj vsetko .dnes mi dal dr.Zinat 500na kazdych 12hod.bojim sa ze uz ublizim mimcu ked som brala suprax od 18_22.12 a teraz zasa toto.len ma vystrasil ze niekedy je lepsie liecit atb ako nechat tak lebo to moze prejst na mimco poradte mi pls.mali ste niekto taku situáciu
@katulka3333 zinnatu sa neboj ja som ho brala pocas tehu dvakrat, a pokial. Je zvysene crp treba atb ja som to tak mala tiez v prvom aj v druhom trimestri...brala som aj stodal,stopkasel. Naparovala som sa nad hrncom so solou. 3x denne..neboj babatko bude v poriadku, atb neurobia s babatkom nic, ale viem co prezivas, drzim palce a skore uzdravenie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Priatel ti dobre radi. Smer lekar